Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki ilyen módon térdel bele a nép arcába, az előbb-utóbb pofára esik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

… olyanok vagytok, mint a kiskunhalasi taxisofőr GPS nélkül Tokióban.

Szép reggelt kívánok! Sajnos nem magamtól vagyok ilyen vicces, egy hozzászólást idéztem (via PuPu Blogja) valamelyik kormánypárti nem médiatermék tegnap délutáni szemforgatása alól (az összes többin is ugyanerről ment az óbégatás), amely szerint Soros György vonult utcára Budapesten és gondolom, mindenhol máshol is, ahol a Fidesz – NER-közvéleménykutatási adatokból kirajzolódó – hasító népszerűsége ellenére forr valami korábban nem tapasztalható társadalmi elégedetlenség és düh.

Tehát mind a huszonhárom Soros György utcára vonult tegnap. Egyrészt azért, mert megkezdte az EP-kampányát (nem tudtam, hogy a magyarországi parlamenti választás után az európai csatában is jelöltként fut), másrészt, hogy ezzel összefüggésben zavart keltsen az utcai erőszakkal, valamint a különböző intézmények megtámadásával, megfélemlítésével. Azt mondjuk nem sikerült megfejtenem, hogy egy intézményt miként lehet megfélemlíteni, de mivel az Origo ezt írta, semmi okom kételkedni benne. Az meg, hogy természetesen vastagon finanszírozta is a tegnapi tüntetést, és mind a huszonhárom utcára vonulót ő fizette le személyesen, azt már nem is mondom, egyenesen következik a fentiekből.

Mindenesetre tényleg kezd úgy kinézni az állampárti kommunikáció Hollik István okos fejétől a nyolcaska lábszagú mocsaráig, ahogyan azt a fenti idézett komment szerzője megfogalmazta. Persze mindig is így nézett ki, csak olyan ritkán fordult elő eddig, hogy az óvodás szintű hőbörgéssel és valósághaljítással párhuzamosan hetente ezerszámra vonultak utcára emberek a zimankóban, pláne országszerte, nem csupán a fővárosban. A már említett Origo szerintem elvitte a tegnapi tányérnyalási versenyfutást ezzel a tüntetés csúcspontjára időzített címlappal:

Végül is ott, ahol ők ülnek, merő buli, móka, kacagás, és természetesen utazás az élet. Mikor máskor, ha nem télen. Bevallom, nem tudom, mit rejt a sokat sejtető cím. Soros eltakarja a lényeget. Meg a jobban teljesítés. Ami odáig fajult, hogy túlóra nélkül is 1 millió forintot keres egy tapasztalt villanyszerelő. Apró szépséghibája a történetnek, hogy nem az Orbán-Mészáros-féle magyar ugaron, hanem Svédországban, amelyet az alternatív valóságot építgető putyinista-habonyista trollkülönítmény nagyjából hetente tizenhétszer eltemet.

Onnan viszont, ahol én ülök, úgy tűnik, hogy a propaganda a mindenkori legaljánál is szánalmasabb üzemmódban működik egy ideje. És nem csak a szegény gyerekek szánkói karácsonyi ajándék jellegének elvesztésére gondolok (ez tényleg mindennek a véres legalja), vagy arra, hogy az utóbbi napokban igen nagy számban ellepték a különböző fórumokat az arctalan, bérből és fizetésből élő trollok fröcsögő kontingensei. Valami egészen új szintre emelték a bevándorláspárti-migrációs-sorosozós bullshit-retorikát, miközben bagatellizálják, gúnyolják a tüntetéseket és a legmagasabb hőfokon mocskolják a honfitársaikat. Mert Soros vándorszínháza, forgatókönyve, kottája, kampánya, csőcseléke, zsoldosai.

Szembeszökő például, ahogyan arról áradoztak tegnap főműsoridőben, hogy újra harsog Párizs utcáin a „Macron, takarodj!”. 2019 első demonstrációja a francia kormány ellen – a Champs Elysees szombaton a turisták helyett ismét a tüntetőké volt, az elnök lemondását követelték, és a korrupció ellen tiltakoztak, miközben Budapest és az ország több településén O1G Orbán kormánya ellen tüntettek. Franciaországban Macron ellen tüntetni abszolút jogos, Budapesten Orbán ellen tüntetni külföldről finanszírozott ármánykodás, és különben is Hadházy egy trágár pöcs.

Fogalmam sincs, mennyire jó taktika még mindig roncsderbizni, totális kudarcozni, sokezer, a kétharmados akolmelegből kilógó magyar embert nem létezőnek tekinteni, de valószínűleg a jól bevett/bevált finkelsteini gyakorlat szellemében benne kell maradni és tolni azt a rozsdás biciklit. Ha a tüntetők országos demonstrációt jelentenek be egy szombati napra, akkor azon kell ordasat hazudva csámcsogni, hogy az ellenzék annyira kretén, hogy hétvégére hirdettek sztrájkot. Nem, országos demonstrációt hirdettek január 19-ére, az országos sztrájkot pedig az Orbánnak adott ultimátummal kapcsolatos fejleményektől tették függővé.

Nem ünneprontásnak szánom, de ezt az ultimátumosdit már tavaly év elején a diákok is eljátszották Orbánnal, aki olyan magasról tett a Független Diákparlament akkori nyílt vitára invitálására, mint minden egyéb olyan követelésre, ami azzal járt volna, hogy kivonszolja magát a nyilvánosság színe elé, ahol nem ismerős arcok kedélyeskednek vele a NER valamely langymeleg bugyrában, az előre lezsírozott kérdések fölé hajolva.

Innen, ahol én ülök, egyáltalán nem tűnik jó stratégiának abban reménykedni, hogy a miniszterelnök úrelvtárs ezúttal meghazudtolja magát, veszi a bátorságot, és tárgyalni fog úgy, ahogyan fülkeforradalmi fennállása óta még soha senkivel nem tárgyalt. Leszámítva a talpát nyaló baráti civileket. Meg aztán szerintem annak sem örülhetünk kimondottan, hogy az ellenzék tegnapi színpadra lépéséből, a küszöbön álló választások (EP- és önkormányzati) kontextusában már most tisztán kivehető volt az egymás elleni taktikázás. Éppen ezért az egészen biztos – és a szánalmasan eltévelyedett, Hollikokkal és Hidvéghi Balázsokkal aláducolt fideszpropaganda is ezt igazolja -, hogy az ellenzék nem az, amelyik színpadra állt tegnap és már a sorok között a választási pecsenyéjét sütögette az igen szép számban összegyűlt tömeg előtt. Az ellenzék, ahogy decemberben is, az utca embere, akit bő nyállal köpködnek az állampárt lakájai, és akit megpróbálnak összemosni az ellenzéki pártokkal.

Igen. Lehet, hogy a pöffeszkedő hatalom elefántcsonttornyából teljességgel jelentéktelennek tűnik, de Hódmezővásárhelytől Szolnokig, Komlótól Debrecenig a vidéken is százak, ezrek mozdultak meg. Lehet őket ellenzéki, sorosista csürhének bélyegezni, lehet azt mondani, hogy a bölcs, csendes többség nem hőbörög az utcán, hanem kézzel-lábbal hálás az Orbán-kormány jótéteményeiért (Kövér László már egyenesen Érpatak hírhedt xenofób-rasszista ex-polgármesterének kottájából ássa a gödröt a nemzet egyes részei között), lehet abban reménykedni, hogy úgyis fáznak, elfáradnak, hazamennek, elfelejtik, lehet migránsozni orrvérzésig és megpróbálni a nemzethalál víziójának mellékvágányára terelni a társadalmi kizsákmányolást (mert aki retteg a démonoktól, az hálás lesz, ha megvédik saját magától is), de aki ilyen módon térdel bele a nép arcába, az előbb-utóbb pofára esik. Mert ez az élet rendje. Még egy kifogástalanul működő illiberális, autokrata, feudális jegyeket hordozó erkölcsi szemétdombbá züllesztett országban is. Sőt, pláne ott.

Azt hiszem, egyelőre nincs több mondanivalóm, köszönöm a velem tartást, kellemesszép vasárnapot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!