Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akasztófahumor és büdöstalpú cinizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hipphopp, már még csak csütörtök. Jó reggelt kívánok, harcra fel, közös időszámításunkra való tekintettel: éberség! Gondoltam, hogy ma reggel több mint jelzésértékkel a muskátlis cserépből kellene elfogyasztanom a kávémat. Meg még hazafiasságból és szolidaritásból is. Igen. Ha a magyar kormány az elhagyott ipartelepet kikötőnek nézi, akkor nekem is jogom van, de talán kötelességem is kávésbögrének nézni a virágcserepet. Jó, lehet hogy a virágföld csikorogni fog a torkomban, de legalább nem ejtem át 31 millió euróval a kéményen bambuló magyar kisembereket. Akik már nem tudják követni, hogy akkor most hány tenger is mossa egyszerre a hatalmas Magyarország partjait, de örülnek, mint a kurvaélet, mert a teremfutballista diplomata azt hazudta, hogy vett nekik kitötőt Triesztben, hogy a magyar vállalkozások innen bonyolíthassák le tengeri exporttevékenységüket. Van is minek örülni. Annak, aminek vették nem jó, de jó lehet sok minden egyébre (Lölö és a NER hova a francba parkolja a jacht-flottáját?) és 10 milliárd forint (a csinosnak mondható 326 forintos euróárfolyam mellett) nem tétel.

Szóval szerintem senki nem mondhatja, hogy nincs bennem jóindulat, empátia, megértés, hogy nem segítek, ahol tudok. És az sem igaz, hogy nem tudok örülni semminek. Mert de, tudok. Például nagyszerű ötletnek tartom azt, amit metróügyben kifundáltak. Hogy tudniillik ha a szentendrei HÉV-et átnevezik ötös metrónak, akkor máris eggyel több metrójuk van, mintha eggyel kevesebb lenne. Hát nem megmondták, hogy Tarlós Istvánnak nemhogy párja nincs, de pláne ellenfele és kihívója sincs Budapesten? Igazuk van. A csalafinta magyar gógyi eme szárnyalása csak nagyok kevesek kiváltsága. Úgyhogy biztos jó lesz. Arra azért vigyázni kell, nehogy egy rosszindulatú fakocka befigyeljen valamilyen irányból. Ezek a fakockák bármire képesek.

A csalafintaságon kívül a másik tulajdonság, amit nagyra tartok a fideszes politikusokban, az a humorérzék. Még akkor is, ha akasztófahumor jellege van leginkább. Szijjártó Péter például nem csak nemkikötőt vásárolt a nemzetnek, ami szakértők szerint egy kalap szart sem ér, de legalább undorító pénzkidobás, hanem megint felmosta a padlót. Ezúttal a változatosság kedvéért az ENSZ-szel. A szervezet Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén volt neki jelenése, ahol elfogadhatatlannak nevezte azt a javaslatot, amely szerint az illegális bevándorlóknak ugyanolyan egészségügyi ellátást kell biztosítania egy tagállamnak, mint saját állampolgárainak. Más szavakkal: nem lehet ugyanolyan egészségügyi ellátási jogokat biztosítani azok számára, akik törvénytelenül jutottak be egy országba, mint amilyen jogokat biztosítanak azon lakosoknak, akik évtizedek óta becsületesen fizetik adóikat egyebek közt az egészségügyi ellátás fenntartására. Vagyis: külön migránsegészsgésügyi ellátás kell, mert már megint ránk akarják erőszakolni a globális migrációs csomagjukat, de nem hagyjuk. Elképzelték, hogy Gruevszi illegális migráns és szökésben lévő köztörvényes bűnöző ugyanolyan egészségügyi ellátást kap, mint a kéményen csüngő kisemberek? Hogy 40 fokban műtik a vakbelét egy Csernobilt idéző kórházban és hárman hűtik operáció közben? Én is. Igaza van Szijjártónak. Felháborító lenne. Nem szabad ezt engedni.

Zárójel: amúgy most éppen egy altatáshoz és intenzív ellátáshoz nélkülözhetetlen injekció, a Fentanyl nem elérhető Magyarországon. Bizonytalan ideig, hosszabb távon. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nem ad hivatalos tájékoztatást a kórházaknak arról, mekkora a baj, helyette a gyógyszermegrendeléseket végző nagykereskedő, a Mediwings Pharma tájékoztatta a kórházakat: Angliából kell rendelni a szert, négyszeres áron. 625 forint helyett 2600 forintba kerül egy darab. A többletköltséget természetesen a kórházaknak kell állnia, épp azoknak, amelyek úsznak az adósságban. Ennek fényében az évtizedek óta becsületesen adót fizetők jogaiért aggódó Szijjártónak feltétlenül jár az akasztófa alakú lovagkereszt. Büdöstalpú cinizmus, az. Most lehet örülni a hosszú műtéti várólistáknak, azokat is direkt akarták úgy, hogy mire sorra kerül a kisember félév múlva, ne ébren kelljen végigszurkolnia, ahogy berakják a csípőprotézisét. Mindent a magyar emberekért.

Tehát miközben Szijjártó azért aggódik, hogy nehogy már a migránsoknak ugyanolyan ötcsillagos egészségügyi ellátás járjon, mint becsületes mimagyaroknak, miközben a kórházak adósságállománya havonta cirka 5 milliárd forinttal nő, miközben a külügyér kikötő helyett ipartelepet shoppingol nekünk és örül, mint majom a farkának, a magyar kormány majdnem félmilliárd forint uniós támogatást fizetett ki  egy nem létező katonai beruházásra. Mert az tisztességesen adózó uniós polgárok pénzére már nem olyan érzékeny minden idők maffiakormánya. Szerencsen egy speciális haditechnikai, úgynevezett intermodális logisztikai és felújító központnak kellett volna megépülnie (eleve is mi a fasznak?), de a létesítmény sosem épült meg, csak papíron létezik. Merthogy aki lop, az hazudik is alapon az elvtársaknak volt pofájuk a kormányzati nyilvántartásban megvalósult beruházásként feltüntetni a logisztikai központot. Egyszerűen nem hiszem el, hogy csak így lehet élni, ahogy ezek élnek, és csak pusztítani lehet, ahogy ezek pusztítanak. Egyszerűen nem hiszem el.

Pedig kurvára ez van. Ez a trágya, ez a mocsok. Amiben az Orbánoknak bejött az élet. Például Orbán Győző bányacége, a Dolomit Kft. a multikat megszégyenítő, 41 százalékos profitrátával hasít, ott tobzódik az állami beruházások körül, mára az egyik legnagyobb szereplője lett a NER-piacnak. Helyes is, és kéretik Havasi Bertalant is békén hagyni. Még hányszor kell leírnia, hogy „a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti kérdésekkel”? Hányszor? Na azért. Az viszont érdekelne, hogy vajon mit cselekedne Orbán Viktor, ha netán esetleg ellenzékbe kényszerülne és azt látná, hogy a közpénzberuházások körül mondjuk Gyurcsány Ferenc valamelyik hozzátartozójának cége zsírosodna abban a mértékben, ahogy az ő kedves édesapja ebben a soha véget nem érő vérzivatarban. Egészen pontosan az érdekelne, hogy a morális fölényben dagonyázó hívei, rajongói és imádói hogyan óbégatnának, hogy őket meglopják. Mert óbégatnának, afelől semmi kétségem, és teljesen jogosan óbégatnának. De akkor miért nem óbégatnak most? Ez a rejtély számomra már örökre megfejthetetlen marad.

Mint ahogy az is, amikor tömött sorokban hisztiznek egyesek, hogy nem szabad ezt fasisztoid rendszernek nevezni, mert ez nem az. Az, ami ma Magyarországon a tranzitzónában történik, ahol 17 őr kísér a kórházba egy terhes nőt, ahol a kórházban az ágyhoz bilincselik a menedékkérőt, ahol sokakat több mint egy éve tartanak fogva, ahol szögesdrótok mögött tartják a gyerekeket, ahol  súlyos krónikus betegségekben vagy rákban szenvedő nőket és gyermekeket hónapokig nem kezelnek, ahol napokig éheztetik az embereket, ahol kollektív üzemmódban terroristázzák a menekülteket, azt minek nevezik? Ahol bevándorlók nélkül tartják fenn a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet, azt minek nevezik? Csak azért, hogy Orbán apja és az egész pereputty még hosszú, boldog évekig zavartalanul harácsolhasson, mert mimagyarok rettegünk és utálunk mindenkit, és hálásak vagyunk, hogy megvédenek. Ja, háború elől menekülő gyerekektől és terhes nőktől. Nem, ez még csak nem is hasonlít a fasizmusra, én kérek elnézést. Ez itt Európa, a javából. A keresztény szeretettől túlcsorduló európaiság.

Ahol fű alatt (a költségvetési törvénybe rejtve!!!) átírják a bűnszervezet meghatározását, hogy mindenki megértse, mit keresett Simonka György bűnöző a Karmelitában és hogy került Orbánnal egy fotóra. Hát így. A jövőben szinte lehetetlen lesz bizonyítani, hogy egy bűncselekményt bűnszervezetben követtek el. Szép meló. És Bod Péter Ákos azt mondja, hogy Orbánnak árt az „elgazdagodás”. Meg hogy „a leszivárgó ocsmányság fog betenni az Orbán-rezsimnek”. Szép, nemes gondolatok, én is hajlamos vagyok egyetérteni velük. Hogy tehát a rezsim ellen dolgozik az elszegényedés ellentéte, az egyre látványosabb „elgazdagodás”, amivel egy idő után az emberek mégis szembesülnek. Azt nem tudom, hogy akinek lassan 10 év nem volt elég, annak még hány évre van szüksége a szembesüléshez.

Végezetül – mert ennél szürreálisabb sztori ma már biztosan nem lesz, pedig még csak 8 óra – íme a Wizz Air hétfői Milánó–Budapest-fapados járatával utazó, gurulós poggyásszal a pórnép között elvegyülő nép gyermeke, a puritán turista. Mert a nép hülyitve jó. Szereti a Mátyás királyos meséket, és a színházi előadásokat. Kommentálhatatlan. Nem is kommentálom. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!