December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akármekkora nonszensz, bele kell írni egy kormányhatározatba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután kipakoltatta a személyzettel a Facebook-oldalára a választási kampányplakátot, amelyre ráírták, hogy kinek mennyivel növekszik a bére 2022-ben (a pedagógusok nem fértek rá, pedig állítólag ők is kapnak 10%-ot, kussoljanak), Orbán Viktor sokadszorra beletörölte a lábát a kormányhatározat nevű izébe, amit az állampárt egy jó ideje arra használ, hogy olyasmiket írjon bele, amiket jellemzően a propagandasajtójukba szoktak.

Havasi Bertalan sajtófőnök és mindenes azt közölte az MTI-vel, hogy Magyarország kormánya (=Orbán Viktor) szombat reggel aláírta a kormányhatározatot, amely üdvözli a lengyel alkotmánybíróságnak a nemzeti jog és az európai uniós jog viszonyáról hozott határozatát, egyben felkéri az EU intézményeit, hogy tartsák tiszteletben a tagállami szuverenitást.

Magyarország kormánya ugyanis arra a következtetésre jutott (mi másra jutott volna?), hogy az uniós jog elsőbbsége kizárólag azokon a területeken állhat fenn, ahol az Európai Unió hatáskörrel rendelkezik. A dolog előzménye, hogy a szintén illiberális alapon nyomorgatott Lengyelországban az illiberális lengyel kormánytól legendásan független alkotmánybíróság arra jutott, hogy az uniós alapszerződések egyes előírásai összeegyeztethetetlenek a lengyel alkotmánnyal, illetve azzal, ahogyan ezeket az Európai Unió Bírósága értelmezi. Röviden mostantól mindig is úgy volt, hogy nem a nemzetközi szerződések vagy alapszerződések, hanem az alkotmány számít a legmagasabb rangú jogi aktusnak Lengyelországban.

Vagyis mostantól az van, hogy az egész Európai Unió, Brüsszel, Ursula von der Leyen, a senki által meg nem választott bürokraták mind rosszul tudják, ha úgy tudják, az Európai Unió Bíróságának minden határozata kötelező érvényű a tagállamok hatóságaira nézve, beleértve a nemzeti bíróságokat is. Az nem úgy van, ahogy eddig volt, hogy az uniós jog elsőbbséget élvez a nemzeti joggal szemben, beleértve az alkotmányos rendelkezéseket is, hiszen ezt írta alá minden uniós tagállam, amikor csatlakozott az Európai Unióhoz, hanem.

Hanem Orbán Viktor kormányhatározatba írta az alábbiakat, hogy a rothadó Brüsszel is megértse, és feltartott kézzel könyörögjön bocsánatért:

– A lengyel alkotmánybíróság döntését az európai uniós intézmények rossz gyakorlata váltotta ki, amely nincs tekintettel a hatáskör-átruházás elvére, és az alapszerződések módosítása nélküli lopakodó hatáskörbővítéssel igyekszik olyan jogköröket elvonni a tagállamoktól, amelyeket azok az Európai Unióra soha nem ruháztak át.

– Az uniós jog elsőbbsége kizárólag azokon a területeken állhat fenn, ahol az Európai Unió hatáskörrel rendelkezik, ennek kereteit az EU alapszerződései rögzítik.

– Az uniós intézmények kötelesek tiszteletben tartani a tagállamok nemzeti identitását, amely elválaszthatatlan része alapvető politikai és alkotmányos berendezkedésüknek. Az uniós intézmények mellett a tagállami jogalkalmazó szervek, így különösen az alkotmánybíróságok és bíróságok jogosultak arra, hogy az európai uniós hatáskörök terjedelmét és határait vizsgálják.

Ezért aztán az Orbán Viktor által jegyzett határozatban a kormány, azaz Orbán Viktor felkéri az EU intézményeit, hogy működésük során tartsák tiszteletben a tagállami szuverenitást. Csodálatos, bár semmiképpen nem újdonság, hiszen már korábban is kormányhatározatba foglalták, hogy Brüsszel megtámadta a lengyeleket, ők viszont kivont karddal kiállnak mellettük. Hogy és akkor mi van? Az mindegy.

Tényleg. Norvégia már behúzta fülét-farkát, és kifizette a 77 milliárdos tartozását, miután Orbán Viktor kormányhatározatba foglalta, hogy a skandinávok tartoznak neki, vagy jót röhögtek?

És annak lett valami megnyugtató eredménye, hogy kormányhatározatban kérték ki maguknak a homofób pedofiltörvényüket érő uniós kritikákat?

És amiatt bocsánatot kért már az Európai Bizottság tőlük, hogy a legutóbbi jogállamiságról szóló jelentésében tételesen listázta az orbánizmus magyar jogállammal szemben elkövetett jogtiprásait? Kapituláltak már a rohadékok?

Hülye kérdések, amelyekre nem kell válaszolni. Az orbánizmus szintjén elhülyült világban minden ilyen egyszerű: bele kell írni egy kormányhatározatba, és meg van oldva. Amit nem, azt szamizdatba, amit szamizdatba se, arról petíciót kell indítani. És ha belegondolunk, hogy mennyi mindent nem írtak még kormányhatározatba, szamizdatba és petícióba, akkor arra is rájöhetünk, hogy van még hova szuverenitást ordibálva tovább hülyülni. Rajtuk nem fog múlni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!