Szeptember 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Áder János boldog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,861,529 forint, még hiányzik 1,138,471 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áder János felettéb boldog attól, hogy felszólalhat az ENSZ soron következő klímacsúcsán. Szerinte ez a lehetőség azt jelenti, hogy a szervezet szövetségesként tekint Magyarországra a klímaváltozás elleni harcban. Hogy ez így van, vagy sem, az vélhetően nem most fog kiderülni, mindenesetre az szinte biztos, hogy az ENSZ azt szeretné, ha Magyarországon is komolyan vennénk a klímaváltozást.

A témával kapcsolatban felidéznénk Áder János pénteki, egyéb súlyos tévedésekkel terhelt rádiós interjújának egyik mondatát:

Helyes, hogy Magyarország felelősségét és tennivalóit is vizsgáljuk, amikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, de ne tévesszünk mértéket.

Ezzel végső soron – mint ahogy azt később ki is fejtette – azt mondta, hogy a mi felelősségünk sokkal kisebb, mint a nagyobb kibocsátó országoké. Ez egy igen szép gondolat, főleg nem sokkal a klímacsúcson tartott beszéde előtt. Hogy akkor ezek szerint mennyire szennyezhetjük még a környezetünket, mi az, ami még belefér, sajnos nem derült ki.

A köztársasági elnök szerint felkérése az ENSZ klímacsúcsán való felszólalásra azt jelenti, hogy a szervezet szövetségesként tekint Magyarországra a klímaváltozás elleni harcban.

Áder János az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta, most először fordult elő, hogy komoly hatalmi súllyal bíró, nagy országok nem kapnak szólási lehetőséget az ENSZ klímacsúcsán. Véleménye szerint ez összefügghet Antonio Guterres ENSZ-főtitkár korábbi kérésével, amely szerint nem ünnepélyes beszédeket vár a tagországoktól, hanem konkrét cselekvési terveket, amelyek ráadásul a korábbi párizsi vállalásoknál nagyobb elköteleződést mutatnak.

Magyarországnak elismerés, hogy felkérték a felszólalásra, és ezek szerint szövetségesként tekintenek rá a klímaváltozás elleni harcban – emelte ki az államfő. Áder János pontosította a pénteki rádióinterjújában a szén-dioxid-kibocsátás nagyságrendjével kapcsolatban említett példáját is. A helyes adatok: az Európai Unió egy év alatt annyival csökkentette a kibocsátását, mint amennyi szén-dioxidot Kína valamivel több mint egy nap alatt a légkörbe juttat – mondta el a köztársasági elnök. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!