Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Abszurd nájlonotthonkára és narancsra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez megint tipikusan az a történet, ami sehol máshol nem fordulhatna elő, kizárólag Örkény István és Szakonyi Károly szülőföldjén. Itt benne van a talajban, születésünkkor már fertőzöttek lehetünk, vagy az anyatejjel szívjuk magunkba az abszurd iránti olthatatlan szenvedélyt, franc tudja. Mi így élünk, így szállunk le a bicajról, ebben vagyunk otthonosak.

Olyan nekünk az abszurd, mint egy kényelmesen büdös nájlonotthonka. Nagy zsebekkel, öklömnyi pipacsokkal (bilikék alapon narancssárga pipacs, legalábbis én ezt látom, ha – stílszerűen – lehunyom a szemem), néhány helyen kiégett, a lyuk körül otthonosan pöndörödik az olvadt műanyagszál. Feketén, de nem feketelyuk, mert ez nem nyel el semmit, ellenkezőleg, kibuggyan belőle az otthonka alatt viselt ősrégi dzsörzépulóver, és a két ruhadarab súrlódásából csodák születnek, anyu világít a sötétben, de még fényes délkor is szikrázik… Fejezzem be.

Szóval az van, hogy a DK kiperelte a miniszterelnök tanácsadójának, Hegedűs Zsuzsa úrasszonynak a közpénzt érintő számláit, majd látva azok tartalmát (pezsgőke, csokika), de értelmes választ nem kaptak arra, miért ment erre a köznek az ő pénze, feljelentést tett, azonban az ügyészség tovább passzolta a NAV-hoz a témát, a NAV pedig most nem Hegedűsnél érdeklődik a költésekkel kapcsolatban, hanem a DK-nál. Talán az a koncepció, hogy a DK megszerzi a válaszokat Hegedűstől, továbbítja a NAV-nak, a NAV értesíti az ügyészséget, az ügyészség pedig Hegedűs Zsuzsán keresztül megüzeni a DK-nak, hogy ne erőlködjenek, nincs is ügy.

Vagyénnemtom.

 Október végén tártuk a nyilvánosság elé, hogy Hegedűs Zsuzsanna, Orbán Viktor szegényügyi főtanácsadója milyen luxustermékekre költötte a neki közpénzből kiutalt ún. reprezentációs keretet. Az ügyben természetesen akkor feljelentést tettünk, amiben az ügyészség nem akart eljárni, így azt áttette a NAV-hoz. A NAV pedig ahelyett, hogy Hegedűst vagy a minisztériumot kérdezte volna arról, hogy kik és milyen módon ellenőrizték a reprezentációs keret kiutalásának és fölhasználásának jogszerűségét, abszurd módon nekünk tette fel ezeket a kérdéseket. Mivel egy képviselő vagy párt csak a Fidesz által irányított féldiktatúrában veheti át a nyomozóhatóságok munkáját, mi Rogán Antal minisztériumához fordultunk, ahonnan érdemi választ nem, csupán a vonatkozó jogszabály szó szerinti leiratát kaptuk meg.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító az a sunnyogás és hallgatás, ami fideszes berkekben most Hegedűs Zsuzsa ügyét övezi. Egészen elképesztő, ahogy a Miniszterelnökség falaz a magyarok adóforintjait luxusitalokra és kozmetikumokra költő főtanácsadónak! Jogunk van tudni, hogy Hegedűs mire verte el a pénzünket, és hogy a kormány berkeiből ki tudott a luxusköltésekről, ezért az írásbeli kérdést változatlan formában újra be fogjuk adni.

Sebián-Petrovszki László

a DK országgyűlési képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!