November 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Abban a világban, ahol én élek, apának hívják az ilyen férfit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ma szombat van, egészen éjfélig. Lehet pihengetni, kirándulni, olvasni, gyereket szülni. Ez utóbbival esetleg érdemes várni, ameddig az összecsődült vénemberek eldöntik, hogy mi legyen. Én két kifutását látom a dolognak. Az egyik, hogy akinek bizonyíthatóan van méhe és peteérése, annak kötelezővé teszik. A másik, hogy kilónkénti árat szabnak meg, ami több gyerek esetében nyilván magasabb lesz. Bármelyik verzió győz, a zöldek és a liberálisok feltétlenül gyerekgyilkosok, és a nép ellenségei. Amúgy remek ez a konferencia. Gondolom, ha vége van, akkor majd rendeznek egy másikat, a férfiakról. A prosztatájukról, a heréjükről, a spermavezetékükről csacsognak és talán az is szóba kerül, hogy mi a spermahordozáson kívül a funkciójuk az férfiaknak.

Abban a másik világban, ahol én élek, általában két ember szokott gyereket vállalni. Igaz, hogy kihordani és megszülni nem tudja a férfi, de szeretni, óvni, nevelni, gondoskodni róla ő is tud és szokott is. Abban a világban, ahol én élek, apának hívják az ilyen férfit. Csak azért szólok, mert a szaporodási konferencián valahogy elfelejtődött a dolog.

A lordok háza tegnap délután elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami meggátolja Boris Johnsont abban, hogy rendezetlen Brexitbe vigye az országot. A javaslat hétfőn emelkedhet jogerőre. Ez annyit jelent, hogy amennyiben nem sikerül elfogadtatni a brit parlamenttel a kilépési tervezetet – amit eddig legalább háromszor dobtak vissza, tehát valószínűleg nem lehet elfogadtatni velük -, és az Unióval sem lehet egyezkedni – nem lehet, ez már kiderült -, akkor további halasztást kell kérni. Január végéig. A picike gond az, hogy az Unió valószínűleg feltételhez köti a hosszabbítást (valószínűleg választást kell kiírni), Johnos viszont éppen tegnap jelentette be, hogy inkább feküdne holtan az árokban, minthogy új határidőt kérjen. Ma pedig azt mondta, nem mond le, és a parlamentet sem oszlatja fel. Elképesztően izgis teleregényt láthatunk, bár tartok tőle, a britek nem élvezik túlzottan.

A fideszes pártlapok egyike – a nyolcaska – értelmezte is a dolgot. Természetesen a saját szempontjából:

Az elmúlt napok szigetországi történései még a legfelkészültebb politikai elemzőket és újságírókat is nehéz helyzetbe hozták, ám egy dologban nagyon nagy az egyetértés: a brüsszeli lobbi rendkívül engedelmes játszótársat talált magának a brit politikai elit személyében, ezzel teljes mértékben elárulva a közvetlen demokrácia eszméjét és a népakaratot.

Az rendben van, hogy szerencsétlenek minden mögött Brüsszelt (Brüsszel mögött meg Sorost) látják. Az már nincs annyira rendben, hogy ennyire sík hülyék, vagy az olvasóikat nézik hülyének. Ami a brit parlamentben most történik, az egészen konkrétan a vegytiszta demokrácia. A népakarat így fest: a nép fele ki akar lépni, a másik fele nem. Miután nagyjából azonos tömegről van szó, helybenjárás van. Mindenki védi a saját elképzelését. Boris Johnson azt hitte, ő lesz a britek Orbán Viktora, aki egyszemélyben azt tehet, amit csak akar. A brit parlament pedig megmutatta neki, hogy ez a szigetországban nem így működik. Mókás persze (kívülről nézve legalábbis), nyűgös és hosszadalmas, de a demokrácia ilyen. Ha valaki még emlékszik azokra az időkre, amikor Magyarországon majdnem demokrácia volt, amikor sok párt ült a magyar parlamentben és nem csak díszletként, hanem bele is szólhattak a dolgokba, nálunk is hasonlóan könnyű volt áttolni egy törvényjavaslatot. Az, hogy egy pártlap a demokrácia működését a demokrácia halálaként akarja bemutatni, a kormánypárt és az azt elvtelenül kiszolgáló lakájmédia tökéletes szegénységi bizonyítványa.

Tarlós Istvánnak meg az jutott eszébe, hogy marhára régen nevezett már át valamit valami másra. Úgyhogy a Klinikák metrómegállót Semmelweis-klinikákra nevezi át. Szerintem a turisták nagyon fognak neki örülni. Megjegyezni és kimondani is sokkal egyszerűbb lesz. Ezért igazán megéri azt a néhány milliócskát, amibe kerülni fog a dolog.

Ha már Tarlós, akkor önkorányzati választás. És ha önkormányzati választás, akkor lakájmédia. És akkor már PestiSrácok és Jurák Kata. Az ő cikkei mindig nagyon szórakoztatóak. Mindjárt a cikkekhez készült profilkép is rendkívül vicces, bár csak akkor, ha látja az ember a jelen valóságát. Meg a fotót, tíz évvel és tíz kilóval ezelőttről.

Egészen “elfogulatlan” írást közölt a Politico a magyar önkormányzati választással kapcsolatban, amelyből kiderül, hogy Orbán Viktor Budapest-ellenes és retteg az októberi választás eredményétől. A független-objektív lapban természetesen olyan “neves” politikusokat sikerült megszólaltatniuk, mint a Momentum egyik elnökségi tagja, Berg Dániel, valamint a kerületi polgármesterként is levitézlett Karácsony Gergely. Az amerikai fiatalember úgy tűnik, hogy nemzetközi színtéren érzi igazán otthon magát, nekünk, magyaroknak azonban továbbra is homályos a kiléte. Nos, Cseh Katalin kedvese nagy elánnal nyilatkozott a Politico-nak arról, hogy a választók a magyar fővárosban nem Orbán Viktor rajongói, ám évek óta nem tudnak megszabadulni tőle és szövetségeseitől. Karácsony Gergely pedig közölte: az ellenzék győzelme várható Budapesten.

Orbán Viktor szerintem is Budapest-ellenes és fosik az önkormányzati választásoktól. Berg Dániel amerikai? Annyira sem lehet magyar, amennyire egy külhoni magyar, aki a büdös életben nem járt ebben az országban, de szavazhat a mi életünkről? Annyira sem, amennyire egy ukrán, aki magyarul sem tud, de jó pénzért szavaz a Fideszre? Mi a fene! Cseh Katalin kedvese? Ez szempont? Nagyszerű.

Egészségügyi és oktatási együttműködésről tárgyalt bangladesi és zöld-foki köztársaságbeli kollegáival Prof. Dr. Kásler Miklós.

A felek áttekintették a további egészségügyi együttműködés lehetséges irányait, amelyek közül leginkább a nem fertőző betegségek kezelésében tud Magyarország segítséget nyújtani a bangladesi fejlesztésekhez. Prof. Dr. Kásler Miklós hangsúlyozta: hazánk rendkívül fontosnak tartja az afrikai és ázsiai egészségügyi korszerűsítésekhez való hozzájárulást, ám ezt elsősorban a szaktudás átadásával kívánjuk megvalósítani, egyebek között a magyar onkológiai intézményrendszerrel kapcsolatban. (MTI-OS)

Erre nem nagyon tudok mit mondani hajnalhasadáskor. Zene, ébredezés, beszólás. A címlapkép meg azért van ott, mert nagyon vicces.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!