November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A vidéki élet is számít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pöpec, hogy a Honvédkórházban nyolc helyen is lehet sorban állni az oltásért. A probléma azonban szerintem az, hogy az ország lakóinak jelentős része nem a fővárosban, és nem is a megyeszékhelyeken él, hanem falvakban. Olyan falvakban, ahonnan nagyon nehézkes eljutni a néhány megyei oltópontra vagy azért, mert a tömegközlekedés nem az igazi, vagy azért, mert nincsen pénz buszjegyre, vagy azért, mert nehezen mozog valaki. Esetleg mindezek együtt.

Remek lenne, ha nem csak ezek a látványos akciók kerülnének előtérbe, hanem találna módot a kormány arra, hogy a falvakba is elvigye az oltást. Sok helyen körzeti orvos sincs, sokaknak nincs számítógép, internet, tehát még ha akarná valaki, akkor sem feltétlenül jut az oltáshoz. Tudom, hogy ez komoly logisztikai feladat és dolgozni kellene vele, de talán Kásler vagy Müller Cecília találna némi időt rá bokros teendői közepette. Már persze csak akkor, ha a vidéki élet is számít.

Mindezeken túl hasznos lenne pontosan tájékoztatni az embereket, mert csak akkor lesz együttműködőbb a társadalom, ha nem kezelik kiskorúként. A kevés információ remek táptalaj a vírustagadók számára. Jó lenne elmondani – sokszor, sok fórumon -, hogy az oltás ellenére el lehet kapni a vírust, sőt, tovább is lehet adni azt. Tehát nem a fertőzést tudjuk elkerülni feltétlenül, hanem azt, hogy belehaljunk. Az szerintem senkinek nem mellékes, hogy amennyiben megfertőződik, egy kis orrfolyással, vagy akár influenza-szerű tünetekkel, de meggyógyul, vagy egy lélegeztetőgépre kötve küzdenek érte az orvosok, sokszor eredménytelenül. Tehát az oltás ellenére el tudjuk kapni azt a szart – a maszk, a távolságtartás, a kézmosás ennek az esélyét tudja csökkenteni -, de sokkal valószínűbb, hogy nem halunk bele. És ez fontos.

Nyolc oltópont várja a Honvédkórházban a hétfőn indult oltási akcióhétre érkezőket – mondta az intézmény főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Wikonkál Norbert Miklós a műsorban elmondta, akár regisztráció nélkül is beoltathatják magukat az emberek a kormány által meghirdetett oltási héten.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány okozta egészségügyi problémát az oltással lehet kezelni, ezért mindenkit arra kért, hogy vegye fel a vakcinát.
    Hozzátette, a koronavírus esetében nem lehet előre megmondani, hogy kire, miként hat a fertőzés lefolyása, ezért érdemes előre védekezni.
    “Nemcsak az a veszély van, hogy valaki belehal a vírusba – bár az is egy nagyon komoly kockázat – de olyan életminőség-romlás jár vele együtt, amit szerintem sokan szeretnének elkerülni” – fogalmazott Wikonkál Norbert Miklós. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!