Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A ventillátorba került fekáliát nem egyszerű eltávolítani, az ugyanis fröcsköl szanaszét, utólag meg igen nehéz levakargatni

Halihó, emberek! Mondjuk szépen a csütörtököt, ha már ilyen szépen összegyűltünk! A ma reggeli állatka (még gyomorrontás és kormányinfó előtt beszéljük ezt meg) a miskolci állatkert egy hónapos perzsaleopárd-bébije, és éppen élete első orvosi vizsgálatán esett át tegnap, amikor az MTI fotósa megörökítette. Szerintem is mindenki jobban járna, ha az MTI kizárólag cuki állatfotókat közölne reggeltől estig. Nem kéne azon agyalni, hogy közszereplők, nem közszereplők, mit kell elkenni, elhallgatni, kit kell lejáratni. Nem? De. Mert így, hogy reggeltől estig az állami propagandát ontják, meg amit még szabad, vagy szemfényvesztésből kötelező… milyen szar lehet így élni. Mer’ ugyan ez egy szabad ország – a Freedom House is megmondta – a Párt felkapta a vizet és erre is azt mondta, hogy Soros. Na, mindegy, ők tudják.

Az orvosi vizsgálatról jutott eszembe, hogy még mindig nem késő kérni az influenza elleni védőoltást, ugyanis nyakunkon a járvány. Ezt onnan lehet tudni, hogy az Emmi egészségügyért felelős államtitkára a szóbanforgó MTI-vel csacsogott tegnap telefonon, és akkor mondta. Hogy védőoltásra ingyenesen jogosultak a 60 év felettiek, a szív- és érrendszeri, légzőszervi, anyagcsere-, immunhiány-betegségben szenvedő krónikus betegek, a várandós nők és az egészségügyi, szociális intézményekben dolgozók. Újdonság, hogy idén először a pedagógusoknak, a köznevelési intézmények alkalmazottainak is térítésmentesen biztosítják a szérumot. Nagyon helyes. Remélhetőleg ez így is marad, ha elmúlik karácsony a választási hisztéria és kiderül, hogy a zemberek visszatapsolták a nemzeti maffiát, akkor is.

A Stop Soros fedőnevű népnemzeti zsibbasztás és akcióterv nézetem szerint pontosan illeszkedik abba a szükségszerűségbe, miszerint a ventillátorba került fekáliát nem egyszerű eltávolítani, az ugyanis fröcsköl szanaszét, meg kurvára nehéz levakargatni. A sufnijogászok kormánya által összegányolt izének nem csak az a szépséghibája, hogy zavaros, alkotmányellenes és uniós jogot sért (mert majdnem biztos vagyok benne, hogy az elkövetők számára pont ez a lényeg), de hogy még csak nem is eredeti, hanem koppintás, az még kínosabb.

Biztosan sokaknak rémlik, hogy a Fidesz minden fronton arcunkba tolt hagymázas összeesküvés-elméletének kibontakozása során – amely a kormány Európa-ellenességét és migrációs politikájának létjogosultságát volt hivatott alátámasztani – az okosok, a jól értesültek sokszor Macedóniát hozták példaként, ahol szintén dübörög a szabadság és a demokrácia, és ahol Soros saját mocskos érdekei okán szintén beavatkozott a belügyekbe. Biztos arra is emlékszünk, hogy tavaly szeptemberben a tudatrepedt végvári hős Macedóniában kampányolt kedvenc sorosozós haverja oldalán. Nos, itt illene megemlíteni (és ITT is van egy jó cikk): ez az az ország, ahol egy évvel ezelőtt bevetették a Stop Soros-akciót. Amelynek célja az volt, hogy a korrupciós botrányokban és bűzös politikai ügyekben utazó Nikola Gruevszki miniszterelnök túléljen. Politikailag, nyilván. A nagyszerű figyelemelterelő manőver nem jött be, a csávó elveszítette a választást, vagyis az orosz befolyás alatt álló ország népe nem igazán vette be a baromságot. Hát akkor kíváncsian várom, hogy Magyarország szabadságszerető, sajátos észjárású népe beveszi a baromságot, vagy sem nem.

Arra hasonlóképpen kíváncsi vagyok, hogy a mindenhez is értő Lázár János ma mit alakít a kormányinfón, mert Pintér Sanya Kovács Zoltánnal megtámasztva tegnap kissé belezavarodott a nagy sorosozásba (igaz, hozzá kell tennem, Pintér eddig is visszafogottan sorosozott, nem úgy, mint Némethszilárd), mert arra az újságírói kérdésre, hogy akkor Sorost kitiltják, vagy nem tiltják ki az országból, azt bírta kinyögni: nem tud arról, hogy Soros illegális migrációt szervez. Vagyis a belügyminiszter úr szerint eddig nem derült ki, hogy Soros György olyan tevékenységet végezne, ami az illegális bevándorláshoz járul hozzá. No, kedves barátaim a Soros megállítására kiírt nemzeti konzultációban! Milyen érzés, mikor az embernek belehugyoznak a szájába, ha csak szimbolikusan is? Mert számomra eddig is tiszta és világos volt a történet, de veletek mi a helyzet? Most akkor ha Soros a Fidesz szerint sem szervezi a bevándorlást, akkor ti mi ellen hadakoztok? Kit akartok megállítani és miért? Csak nem átvertek titeket is a bálványaitok? Megannyi kínzó kérdés, amire előbb-utóbb válaszolni kell, ugyanis rengeteg közpénzt égettek el arra, hogy éveken át hazudjanak és agyilag-lelkileg lezüllesszék ezt az országot. Most akkor ki vállalja a felelősséget a hazugságokért? És ti vajon belenéztek a tükörbe, szégyenkezve azért, hogy hagytátok magatokat megvezetni, hogy mindenkinek nekiestetek, aki nem a kötelező mantrát fújta?

Najó. Rólatok jut eszembe, kedves fideszes felebarátaim, hogy állítólag már ti is kezditek felfogni, hogy a nemzeti hősnek strómanjai vannak. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Medián készített egy felmérést a lakosság korrupcióérzékeléséről. Amiből kiderül például, hogy a zemberek 67 százaléka szerint nagyon nagy mértékben/nagy mértékben jellemzőek a mostani kormányra a pénzügyi visszaélések. Egy évvel korábban még csak 62 százalék gondolta így. A teljes szavazókorú népességen belül 39 százalék tartja nagyon valószínűnek, hogy Garancsi István, Mészáros Lőrinc és Andy Vajna valójában Orbán Viktor strómanjai. Legutóbb még csak 31 százalék gondolta így. A Fidesz-szavazók között is valamivel többen gondolják így (3 százaléknyival), mint korábban. A kormánypárti szimpatizánsok fele pedig elképzelhetőnek tartja, hogy az említett oligarchák Orbán strómanjai. Jó, nem vagyok idióta, én is látom, hogy ez még így nevetséges arány ahhoz képest, ami itt nyolc év alatt történt, sunyin, fű alatt, majd teljesen nyíltan és kendőzetlenül, de akkor is. Pislákol a remény, bármennyire halovány is.

Amúgy örülök, hogy a Deutsch Tamás által szimpán ledemensvénemberezett Mellár Tamás mögé beáll az ellenzék egy része (MSZP, DK, Együtt) Pécsen. Hogy az LMP nem szerepel ezek között a pártok között, azt most inkább nem kommentálom (mindenki jobban jár), de ami késik, az később lesz.

Remélem, hogy nem untattalak túlságosan, de ha igen, akkor is ez van. Változatlanul kívánom magunknak, hogy a józan eszünket próbáljuk megőrizni, mert akkor minden más is könnyebben megy. Szép napot mindenkinek, a viszontkacsintásra! 😉

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS