Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A válsághelyzetet itt nem a tömeges bevándorlás okozza, hanem az agyhalál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Igen, tudom, szombat van (elég baj az nekem), de Soros nem engedi el a kezemet az úristennek se, és állandóan kirángat az ágyból hajnalok vadhajnalán. A változatosság kedvéért megint van bőven mit megbeszélni, és szándékosan nem ejtek most egyetlen szót a doktor úr tegnapi igehirdetéséről, amelyben egyebek mellett még mélyebbre ásta magát a Brüsszel elleni rothadás szagú hőbörgés ragacsos mocsarában. Egyrészt mert ha jól tudom később lesz róla szó, másrészt mert a színlelt magabiztossága és a felcsúti arroganciával álcázott gyávasága fölött mégiscsak összecsapni látszanak az eddig joggal naivnak, balfasznak és bárgyú idiótának hitt Európai Unió langyos hullámai, úgyhogy erről feltétlenül szükséges pár szót ejteni. Feltéve, hogy jelent bármit is az, hogy már az úgynevezett haverjai is fintorognak a lábszagától, amit eddig kalákában szívtak tüdőre.

Szerintem nem az a hír, hogy a többi ejnyebejnyéző és elhatárolódó európai politikus után a svéd konzervatív pártok a Fidesz kizárását kezdeményezték az Európai Néppártból (bár az önmagában is vicces, hogy nem a balliberális sorosisták, hanem a kereszténydemokraták meg a mérsékeltek), hanem hogy például Sebastian Kurz kancellár, az Osztrák Néppárt elnöke is penetránsnak tartja a magyar kormány plakátkampányában a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban megfogalmazott állításokat. Az is igaz, hogy Kurz nem foglalt állást azokkal a felvetésekkel kapcsolatban, hogy ki kell-e zárni a magyar kormánypártot az EPP-ből, és nem is arról beszélek, hogy az Európai Parlament legnagyobb pártszövetsége eljut-e odáig mostanában, hogy – rendkívüli frakcióülés ide vagy oda – végre valóban meglépje ezt a nagyon régóta, ám mindenféle következmények nélkül lebegtetett lépést (egyébként a kizáráshoz legalább a pártcsalád hét tagjának szavazatára van szükség legalább öt országból, egyáltalán nem megugorhatatlan a feladat).

A kérdés szerintem az, hogy vajon kezdik-e érteni azok a hölgyek, urak ott a hanyatló Nyugaton, hogy ennek a demokratikus értelemben fapados, korrupciós értelemben luxusfelszereltségű Fidesznek semmi köze nincs az európai szellemiséghez. Ha nem értik, akkor felesleges fenyegetőzni, már annyiszor elmondtam, hogy én is unom. Ha tizenakárhány szavazattal zsarolni lehet az Európai Uniót, ha képesek végignézni, ahogyan egy gazdasági és politikai érdekszövetség, egy maffiára emlékeztető tömörülés összeesküvés-elméletekkel, rágalmakkal, hazugságokkal és szélsőséges ideológiai mérgek szivárogtatásával aláássa Európát, vagyis ha még mindig nem értik, mi a tét, akkor el kell engedni a picsába ezt a dolgot. Mert akkor teljesen mindegy az is, hogy a Orbán a Néppártot cincálja szét belülről, vagy átáll az elmeroggyantak oldalára, akik nyíltan olyan elveket vallanak, amelyek már vérbe borították ezt a kontinenst, és onnan mondja fel a putyini kottát.

Ameddig fény derül a hogyan továbbra, azért örvendezzünk, mert van minek. Az eddigi BBB- besorolás után BBB-re változott a Fitch Ratingsnél Magyarország minősítése, azaz már nem a befektetésre ajánlott kategória legalján vagyunk. A Standard&Poor’s egy héttel ezelőtti hasonló döntése után ez várható volt, bár mint tudjuk, Varga Mihály közepes képességű könyvelő már akkor is felháborodásának adott hangot, mert bár kurva faszák vagyunk definíció szerint is, de legalább két fokozattal kellett volna felminősíteni Magyarországot. Ehhez képest a sorosista gecik csak egyet léptek, az év második felében pedig aligha lehet számítani további felminősítésre. Nem baj, Mihály a főnököd szerint király vagy, úgyhogy nem kell a hiszti.

Bár az utóbbi napokban a korábbihoz képest lényegesen kevesebbet dagonyáztam a fideszista propaganda bugyraiban, így sem kerülte el a figyelmemet, milyen változatlanul kiszámítható salakszínvonalon lihegnek az elvtársak. A tegnapi nap egyik legfontosabb híre volt, hogy milyen szépen kilőtt az űrbe a parlamenti képviselők fizetése. Tudniillik a negyedik Orbán-kormány sem hagy senkit az út szélén. Tavaly április 8-a előtt felháborodva tagadta az állampárt, hogy napirenden lenne a képviselői fizetések emelése, ehhez képest a kétharmad szinte első dolga az volt, hogy augusztustól megemeljék a tiszteletdíjnak csúfolt apanázsukat, ami 2019-től minden év márciusában tovább emelkedik. A képlet: az előző évi bruttó átlagbér háromszorosa a képviselői alapdíj. Ez azt jelenti, hogy miközben a kéményen nyálat csorgató kisember bruttó átlagkeresete legfeljebb 149 ezer forinttal nőhet 2017-től a következő kormányzati ciklus végéig (2022), a képviselői alapdíjak esetében 500 ezer forint feletti lehet az emelkedés. Jó, nem? És amellett, hogy ezen felül mindenféle egyéb díjakkal is megtolják az alapellátásukat, olyan biztosítékot is beépítettek a béremelkedési algoritmusba, hogy ha esetleg csökkenne az átlagkereset, nekik akkor is nő az alap tiszteletdíjuk.  Merthogy ilyen esetben nem az utolsó évi (csökkenő) adatot kell figyelembe venni, hanem az egy évvel korábbit, ami még magasabb volt.

Hogy közben a plebsznek kiszúrják a szemét az ingyentízmilliók ígéretével, ja hogy a gyes, a minimálnyugdíj, a családi pótlék ugyanannyi, mint 10 éve? Kurvára nem érdekel senkit. Viszont a propaganda hihetetlen ütemérzékkel hirdeti a Kánaánt: tizenharmadik havi bért hozott 2018!!!!! A gyermekeseknek több mint 70%-kal nőtt a fizetésük az elmúltnyócév utáni elmúlt nyolc évben!!!!!! Hat éve folyamatosan nőnek a bérek Magyarországon, 2018-ban ismét jelentősen, egyaránt 11,3 százalékkal emelkedett a bruttó és a nettó átlagkereset!!!!! Nem, én sem hallottam, hogy a (parlamenti) ellenzéki pártok felháborodott közleményekkel bombázták volna tele az MTI-t. Biztosan nem akarják, hogy demagógnak tűnjenek, midőn a saját csodával határos béremelkedésük ellen tiltakoznak foggal és körömmel. Jól van.

Mészáros féldisznója dőljön el az ólban, ha nem lett volna érdemes nagy tételben fogadni tegnap (ha lett volna kivel) arra, hogy micsoda éktelen vinnyogás és mocskolódás kezdődik a fideszes erkölcsi fölény által beragyogott napos oldalon arra a hírre, hogy a DK európai parlamenti választási listáját Dobrev Klára vezeti. Ahogy megláttam a hírt, az volt az első reakcióm, hogy mekkora húzás ez, Feri!, ámazonban arra nem számítottam, hogy Deutsch Ennyikét már szalajtják is aládúcolni a történést minden idők legbárgyúbb összeesküvés-elméletével, ímhol:

Ha nem két napja lett volna kibaszott hír, hogy milyen ötcsillagos zsarolással próbálta meg az ügyészség a Czeglédy-ügy egyik vádlottját ütős, extra vallomásra kényszeríteni a politikus ellenében, akkor is azt kellene mondanom, hogy a tegnap újabb fél évvel meghosszabbított válsághelyzetet itt kurvára nem a tömeges bevándorlás okozza, hanem az agyhalál. Deutsch elvtárs pedig ennek a jelenségnek az egyik ideáltipikus példája. Erről ennyit tudok elmondani. A véleményem az eredeti hírről pedig leegyszerűsítve változatlanul ez: a DK nagyot húzott ezzel a lépéssel, biztos vagyok benne, hogy Dobrev Klára pontosan tudja, hogy mire kell számítania és fel is készült rá. Nem szívesen lennék a helyében, de azoknak a mocsári orkoknak a helyében sem, akik ellepték a fórumokat és olyan minősíthetetlen stílusban hörögnek, mintha nyúznák őket.

Miközben a független színházak döglődnek és a fenntarthatóság szélére sódródtak Kásler 300 millióval támogatja saját tanácsadójának színházát? Hogy Áder János államelnök szerepében tetszelgő kesztyűbáb alapítványa havi 2,7 millió forintért bérel egy 350 négyzetméteres irodát Matolcsy Rómeó egyik MNB-s alapítványától? Csapjuk oda a többihez. Ez a vonat már elment. Belegondolni is fájdalmas, hogy ha a pofátlan rongyrázás, a hazugságokkal teli hirdetések helyett valós problémák megoldására költenék évek óta az adófizetők pénzét (ahogy Timmermans javasolta Orbánnak), hol tartana már ez az ország. Hagyjuk is.

Lehet, hogy ez vótmá, de most valami extra hörgős vad blackmetal helyett legyen mégis ez a szelíd muzsika. Aki teheti, dőljön vissza és pihenje ki magát helyettem is! Csókolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!