Július 5,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A traktoros csávó, aki mindenhez is ért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Bármilyen unalmas, változatlanul sok fényt, békét és bölcsességet kívánok magunknak! Nem másért, csak mert sötétségből, suttyóságból, korlátoltságból és erőszakból annyira jól állunk, hogy szerintem exportra is termelhetnénk. Kár, hogy ez azt is jelenti, hogy közben meg egyéb fontos és értékes dolgok tekintetében fájdalmasan hiányos az alapfelszereltségünk.

Azt akartam volna megkérdezni még tegnap, csak nem volt rá alkalmam, hogy valaki tudja-e esetleg, hogy Cate Blanchett libernyák-e, avagy kereszténykonzervatív? És Helen Mirren vagy Wim Wenders? És valakit érdekel ez? Aszerint találjuk értékesnek vagy szarnak a Blue Jasmint vagy A királynőt vagy a Föld sóját, hogy fent nevezettek kire szavaznak és miben hisznek? Salman Rushdie-t csak a libernyákok olvasnak? És Cuba Gooding Jr. is menjen már magának az Oscar-díjával (legjobb férfi mellékszereplő, ugyan már, kik ezek?), mert Vidnyánszky Attilának fáj az élet, úgyhogy minden vélt vagy valós sérelméért bűnbakokat keres és bosszút áll?

Azt értem (nem!), hogy egy Bencsik Nemmunkásőr Andrásnak simán ráfér a pofájára, hogy a párttévé csúcsidős fröcsögőműsorában kvázi kollektíve ledrogosozza az SZFE diákjait, mintha ez bármilyen párhuzamos dimenzióban összefüggne egy felsőoktatási intézmény autonómiájának karhatalmi felszámolásával, vagy érv lehetne kultúremberek között zajló tetszőleges vitában. Ja, hogy itt nem viták zajlanak legalább egy évtizede? Hát igen.

Hanem például a milliárdos, NER-rel seftelő, a főnöke igényei és érdekei szerint bármikor történelmet hamisító ideológusasszony becaplat a pártállami közmédiába, kinyilatkoztatja, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) a ’70-es évektől kezdve kisajátította magának egy baráti társaság – rokonok, üzletfelek -, és ezek „ülnek rajta” a mai napig. És nem röhögi el magát, hanem közli, hogy megdöbbenve vett tudomást arról, hogy bejelentik sorra olyan színházi rendezők, meg olyan, az egyetemen tanító emberek a távozásukat, akik 76-77 évesek. Nem is tudom, hogy miért vannak még ott. Nesze neked érvek! De legalább ez még nem volt. Hogy idős, agg egyetemen tanító emberek mi a faszt keresnek még mindig az SZFE-n, amikor már régen nyugdíjas éveiket kellene tölteniük?

Meg aztán itt van például maga a főszereplő, aki a politika seggébe bújva, a jobbító szándékú kultúrpolitikának csúfolt, valójában az elnyomott nemzeti oldal kezdetű primitítv, unalomig ismételt nótácskába kapaszkodva próbál elismerésre és tekintélyre szert tenni (ami önerőből ezek szerin nem jött össze neki, pedig már tíz éve alázatosan szolgálja a Pártot), és annyit értett meg a többezres élőláncból, a hazai és a nemzetközi művészvilág egyre terebélyesedő kiállásából, hogy valójában mögötte van hatalmas társadalmi támogatottság. Ezért csakazértis, erőből, zsigerből, gyomorból végig kell csinálnia, amit rábízott a főnöke A kutya nem látja mögötte a hullámzó tömeget, de ő már az összes tükröt összetörte maga körül, úgyhogy hajlik a rögvalóság rendesen.

Közben jön a lejárató-, valamint álhírgyártó üzemegység és vakon lő mindenre és mindenkire: hazudnak Gyurcsányról, Karácsonyról, Alföldiről, hazudnak olyan SZFE-s diákokról, akik nem is léteznek, emberek szájába adnak olyan kijelentéseket, amelyek azok soha nem mondtak, vagy olyan cselekedetekkel hozzák összefüggésbe őket, amelyeket ők nem követtek el.

És jön a fideszes Állami Számvevőszék, amelyik tíz évig vakon, süketen botorkált a NER sötét erdejében, és az egykor független állami hatóság hulláján fideszes bunkósbotot alakítva hörgi, hogy az SZFE gazdálkodását mintegy 10 éve sorozatos és visszatérő szabálytalanságok jellemzik. Ja, 2013-ban, 2016-ban vagy 2018-ban – ami szintén az elmúlt tíz évben volt – valahogy nem hallottam óbégatni a fideszes sóhivatalt SZFE-ügyben. Elfordította a fejét, és hagyta, hogy szabálytalankodjanak kedvükre. Ám amint kiderült, hogy Traktorbán túltolta a hatalmi izmozást, nem várt ellenállásba ütközött és még az is lehet, hogy a Vidnyánszky-egyházas projektjére ráfarag, hát jön a fideszes Domokos-féle mentőöv. Mert naugye hogy ezek nem csupán libernyákok és hazátlan, nemzetietlen mocskok (ráadásul füveznek is), nem csak a felkent párthoz hűtlenek, de a közpénzekhez is. De jó, hogy a NER-holdudvar által törvényesen lenyúlt súlyos milliárdok, a Párt kampánycéljaira hasznosított közpénzhegyek nem zavarják az ÁSZ-t, csak most jutott eszükbe padlót fogni, hogy már a Gyűrűk ura Gandalfja (Sir Ian McKellen) is tudomást szerzett arról, hogy a fusizó, mindenhez is értő, traktort vezető küldetéstudat országában 2020-ban erőszakkal, diktatórikus eszközökkel sajátítják ki és kötik politikai pórázra az akadémiai szférát. A jelentős részét már sikerült, egy kisebb része még tartja magát.

Különben ebben a traktoros képben megint sűrítve benne van az egész ország. Egy, a nemzetté válás útján megrekedt nép nyomorúsága, és annak a kétharmados önkényuralomnak az értékrendje, ahol az Akadémiát a Puskás Akadémia jelenti, a magaskultúrát meg a traktorvezetés, illetve a szotyolázás. Ahol egy, az országot megint a nemzetközi sajtó címlapjaira katapultáló ocsmány, politikai-hatalmi játszma, egy, a felsőoktatást és szabad művészetet/művészeti oktatást övező botrány kellős közepén, a saját szerepét és küldetését unortodox módon értelmező miniszterelnök (aki egyetlen hangot nem ejtett még az SZFE megszállásával kapcsolatban, mert hátha akkor mindenki elhiszi, hogy neki ehhez sincs semmi köze) arról posztol a rajongóinak, hogy ő traktort is tud vezetni. A kollégát nem érdekelték tegnap este a miértek, de azért beszéljük már meg, hogy mit is csinál ez a drága ember? Most, hogy ex-Mészárosné elköltözött Felcsútról a főváros egyik NER-fejesek által sűrűn lakott részére, Lőrinc komának volt ideje végre felszántani a focipályát, és éppen a kukoricát takarítják be? Vagy mi a gyászt hurcol a miniszterek elnöke traktorral egy fociakadémián?

Á, mindegy, büdösbunkó létemre nem érthetem én ezt, majd biztosan jönnek a doktorminiszterelnök emberfeletti munkájáért hálálkodó hívek és hívők, és jól elmagyarázzák. Viszont azt tényleg nem értem, hogy miért kérik ki maguknak úton-útfélen, és miért sértődnek meg például a mucsaizáson? Akkor se értem, ha én magam nem szoktam élni ezzel a minősítéssel. Viszont úgy gondolom, hogy akit nem érint, az nyilván nem veszi magára, de a többiek miért vinnyognak? Hát ennek örülnek, ezt zabálják kétpofára. A traktoros csávó ilyen és hasonló alakításait. Aki mindenhez is ért, és szarik minden valódi értékre. Kivéve arra, amit ő faragott baltával. A traktorvezetés, a félkész pörköltbe való belezabálás meg a fehérvári huszárok részegen gajdolása valóban egy másik dimenzió. Amivel abszolút nincsen baj, csak közben hagynák szabadon élni és alkotni azokat, akiknek nem a kacagányos, műbajuszos, árvalányhajas tempó jelenti a minőségi művészet netovábbját.

Ami az egyebeket illeti. A Fidelitas nevű szürreális entitás még mindig közepesen ismeretlen vezetője azt mondta (jut is eszembe: Rácz Zsófiáról van valami hír?), hogy eddig a Fidelitas is türelemmel várta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra betelt a pohár. Ha jól értettem, borzasztó, hogy Karácsony kísérleti laboratóriumként használja a fővárost. Jól van, kiscsillagok, nekem meg abból van elegem, hogy a Fidesz tíz éve kísérleti laboratóriumként használja az országot, és akkor mi van? Semmi nincs.

Továbbá szeretnék gratulálni az Európai Néppártnak (exkluzív hír via Magyaridőknemzet), amelyik másik szürreális entitás döntéshozó testülete, a politikai közgyűlés szeptember 28-án tartja a következő ülését, ám a napirendjükön nem szerepel a Fidesz néppárti tagságáról szóló szavazás. Így is kell. Miközben Weber úr időről időre elvakkantja magát, és megüzeni Orbánnak, hogy ha nincs jog, nincs pénz se (legutóbb éppen három napja), valójában képtelenek egyértelmű és következetes döntéseket rendelni a kinyilatkoztatásaik mögé. Az Európai Néppárt a saját paródiáját is olyan silány minőségben alakítja, hogy az rendesen fájdalmas.

A végére minden erős idegzetű olvasónk figyelmébe ajánlok egy Varga Judittal készült, tömény tömjénfüstbe borult PR-interjút, esküszöm jobb, mint Vidnyánszky Mandinerben megjelent eszelős és hazug nyivákolása. Ízelítőül egyetlen erős mondatot teszek ide, ezzel ajánlja magát a miniszterasszony is:

 A harcos természet, a másokért való kiállás, a haza becsületének védelme nekem belülről fakad.

Hátélleg. Mondjuk azt nem ártana tisztázni, hogy a Pártért való kiállás nem ugyanaz, mint a másokért való kiállás, Orbán Viktor elvesztett becsületének védelme pedig nem egyenlő a haza becsületének védelmével. A többi stimmel. Sajnos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!