Szeptember 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tahóság kórrajza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,629,005 forint, még hiányzik 1,370,995 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eposzi jelzőktől mentes, ép észben gazdag jó reggelt kívánok mindenkinek! Szeretném azt hinni, hogy sem a kánikula, sem a tizenegyedik éve tartó konstans, egybites le- és kifárasztás, de még a péntek sem adhat felmentést az alól, hogy a józan eszünket és az erkölcsi iránytűnket használjuk. Jó, beszéljek a magam nevében. A magam nevében annyit tudok mondani: ma reggel sem lesz szó arról, hogy miben rejlik a ropogós és ízletes csirkemell elkészítésének összes titka, ellenben egyebekről szó lesz.

Elsősorban a magam szerény eszközeivel gratulálni szeretnék Schmidt Mária NER-ideológus-milliárdos-üzletasszony-történésznek, akiről azt olvastam tegnap, hogy hosszú évek óta fáradozik az Index ellehetetlenítésén, vagy legalább megrendszabályozásán, és ebben a személyes sérelmei játszanak fontos szerepet. Nos, úgy látom, végre nyerésre áll, bár abban nem vagyok biztos, hogy az utókor hálája és elismerése fogja övezni az emlékét. Ez egyébként az Index elleni pitiáner, nyomorúságos, bosszúszomjas áskálódás nélkül is több, mint valószínű, megdolgozott ezért rendesen. Miután kiemelt figyelemmel követem undorítóan lenyűgöző munkásságát, azt én magam is láttam, hogy népszerű közösségi oldalán rendszeres üzengetett a lapnak. Azt viszont nem tudtam, hogy ő üldözte el az Index szerkesztőségét a családi cége tulajdonában lévő Flórián udvarból (brutálisan megemelte a bérleti díjakat). Az a leggyönyörűbb ebben, hogy Schmidt (sok NER-társához hasonlóan) közben évek óta előszeretettel tépi a száját arról, hogy micsoda virágzó sajtószabadság van itt, Orbán királyságában, miközben a hanyatló Nyugaton a cenzúrázott sajtó csak azt írja meg, amit a balliberális politikai korrektség megenged. Aztán ehhez képest az van, hogy ő maga perverz gyönyörűséggel tesz meg mindent azért, hogy megsemmisítse, elhallgattasa, a tönk szélére sodorja Magyarország egyik legolvasottabb hírportálját. Mert ez neki érzelmi ügy. Akkor jó, én most az érzelmeimet inkább nem ecsetelem, jobban járunk.

Van ellenben egy rakás mocsárszagú pravdaügyi orgánum, ami nem csípi sem a szemét, sem a torkát a Schmidteknek, hát hiszen ezek kivétel nélkül szolgálják a gazdát, és közben névtelen mocskolódó cikkkben ilyeneket írnak:

A 444-től az Indexen át mindenféle együgyű kommunista közlönyökig Karácsony Gergely legfényesebb pillanatait idéző vinnyogás futott végig, miután utasításba kapták, hogy fel kell háborodni Bácskai János, korábbi ferencvárosi polgármester asztalára kiragasztott rajzon. A cselédsajtó megcselekedte, ami tőle telhető, csak a tényeket és a saját memóriájukat tették félre, ugyanis maga Baranyi Krisztina hozakodott elő korábban a saját bugyijával, amikor Gyurákovics Andrea a kampány során sokszor emlegetett átláthatóságot kérte számon az újdonsült polgármesteren.

Lássuk be, nem aprózzák el, nem finomkodnak, és főleg nem néznek tükörbe a fideszes szolgamédia szalagmunkásai. A fenti gyöngyszemet az Egy Baranyi Krisztinától származó mondatból gyártott a cselédsajtó fideszes szexizmust címen, a közéleti posvány napos oldalán futó műremekből idéztem, és ez szerintem az alapsztorinál is gyomorforgatóbb. Ahogy a pártállam csecsén lógó, (sajtó)pervesztes hazugságokat terjesztő, a gazda dicsőítése mellett főállásban karaktergyilokkal foglalkozó üzemegység a politikai okokból évek óta fojtogatott független médiaorgánumokat cselédezi és kommunistázza teli pofával, az nem mindennapi. Ahogy a hatalom seggében tenyésző erkölcsi árvízkárosultak mentegetik a rengeteg botrányos ügyben érintett, bukott fideszes Bácskait, és bagatellizálják a sudribunkó, őstahó primitivizmust szintén párját ritkítja még ezen az égövön is.

Szerintem ez nem egy rajz, hanem egy ízléstelen gúnyrajz, egy elcseszett karikatúrautánzat (nem vicces, nem szellemes, simán prosztó), amit a megérdemelt pofáraesésébe beletörődni képtelen büdöstahó (ex)polgármester érvként használ a kerület polgármesterével szemben. Senki nem állította, idióták, hogy ezek ne Baranyi szavai lettek volna, az a probléma, hogy Baranyi szavaiból ez a személyeskedő, nettó szexista undormány lett. És az is baj, hogy miután ezt a selejtes undormányt eltávolították a büdös tahó asztaláról, a büdös tahónak állt feljebb: ő úgyis újra meg újra kirakja, különben is ő csak idézte Baranyi korábbi szavait, amúgy meg nem is ő rajzolta (ott se volt), továbbá feljelentést tesz a rajz elvétele miatt. Jelentéktelen, szimbolikus történet ez, és bár egyáltalán nem vagyok a híve annak, hogy minden faszságon megforgassuk a szemünket, azért az mélyen kiábrándító, amikor a nemzetikonzervatív morális fölény érvrendszere az ilyen sötét gyökérségekben nyilvánul meg, amibe szégyenérzet nélkül beleállnak.

Az orbánista gyilokmédia közben ennél nagyságrendekkel fontosabb – nevezzük így – sorskérdésekkel közben egyáltalán nem foglalkozik. Érthető ez, hiszen mára ott tartunk, hogy a nemzeti egységhez a kormánypártnak vállaltan nincs szüksége az ellenzékre, így az sem fordulhat elő, hogy a 2021-es költségvetés vitájában a kétharmados önkény akárcsak egyetlen ellenzéki javaslatot elfogadjon a több mint 800 ellenzéki módosító indítványból. Úgyhogy nézzük, mi mindenre szarik ívesen az állampárt csak azért, mert az ellenzék szerint ezek fontos kérdések: az önkormányzatok terheinek csökkentése, a nyugdíjminimum emelése, az álláskeresési járadék előirányzatának növelése, az egészségügyi dolgozók béremelése, lakhatás-szociális bérlakásprogram, klímavédelem, családi pótlék, szociális támogatások.

Nyugodjunk meg szépen: az pártállami közpénzmédia 20 milliárddal 97 milliárdra megemelt költségvetésében semmi kivetnivalót nem találtak. Mert össze kell húzni a nadrágszíjat, vagy mi a franc van. Kocsis Nembuzeráns Máté fideszes frakcióvezető aztán bement a Rémhírtévébe és mindent letagadott, ezt fideszes nyelven cáfolatnak szokták nevezni: nem igaz, hogy a 2021. évi költségvetésben kevesebb forrás jut a szociális és az egészségügyi területre, nem igaz, hogy az önkormányzatokat kivéreztetnék, ellenkezőleg. Sőtpláne az sem fedi a valóságot, hogy a jövő évtől Budapest finanszírozza az országot, állítson bármit is a főpolgármester. Abban egyetértek Kocsissal, hogy harcos ülésszak és két év van a hátunk mögött. Azzal a módosítással, hogy nem két év, hanem lassan 11, és ezt kizárólag a Habony tanácsai alapján kormányzás helyett közpénzen kommunikáló és választási kampányoló Fidesz-KDNP-nek köszönhető. Ameddig ők osztják a lapokat, ez lesz: harc, háború és pusztulat.

Ma még jól megszavazzák az iskolaőrségüket és a Színház- és Filmművészeti Egyetem szétverését, azaz fideszes állami kontroll alá vonását, a tizenharmadik nyugdíj visszaépítéséről szóló szemfényvesztő baromságukat, és mehetnek jól megérdemelt szabadságukat tölteni. Megérdemlik, persze. Ha van egy kis szerencséjük, akkor most már tényleg a jogállamisághoz köthetik az EU-s pénzek kifizetését. Szerintem az nem azért lesz, mert a luxemburgi külügyminiszter hungarofóbiától szenved, vagy mert nem tisztelik az ezeréves magyar népet kultúrástul.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!