Február 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szinglik korán halnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,845,804 forint, még hiányzik 1,154,196 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy öröm az nekünk, hogy a közpénzből létrehozott és működtetett KINCS kikutatta, hogy milyen nagyon jó dolog a házasság, a fiatalok házasodni akarnak és még tovább is élnek azok, akiknek van házastársuk, szemben a szinglikkel, akik korán halnak. Azon már nem sikerült elgondolkodni a mi adónkból bizonyára méltányos fizetésért okos intézet munkatársainak, hogy a megugrott házasodási kedv elsődleges oka valószínűleg az, hogy szükség van a papírra ahhoz, hogy különféle kedvezményekhez, támogatásokhoz, hitelekhez jusson két ember. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne akarhatna valaki önként házasságot kötni, biztosan akarnak sokat, jól is teszik, sok boldogságot nekik is, és mindenki másnak is! Azt azonban mindenképpen jelenti, hogy mesterségesen létrehozott jelenségről van szó, legalább annyian kényszerből házasodnak, mint ahányan saját akaratukból. Egyébként pedig mélyen igaztalannak és sértőnek találom azt a megállapítást, hogy bizalom és odaadás csak házasságban lehetséges, mert bizony ez nem papír kérdése. Az pedig egyenesen hülyeség, hogy

akik házasságban élnek, általában tovább élnek, boldogabbnak és elégedettebbnek is tartják magukat, mint az egyedülállók

Ez a valóságban nem a házasságban élőkre vonatkozik, hanem a boldog párkapcsolatban élőkre. Papírral vagy papír nélkül. Legalább füllenteni nem kellene ilyen nyilvánvalóan, ha már mi fizetjük a munkálkodásukat. Is. (link kommentben)

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) felmérései szerint tízből kilenc magyar ember a házasságot tartja a legjobb párkapcsolati formának, és a fiatalok többsége is házasságban szeretne élni.

    “A házasság a feltétel nélküli bizalom és odaadás legmagasabb szintű megnyilvánulása egy férfi és egy nő között, amely a legbiztosabb alapot nyújtja a gyermekvállaláshoz és gyermekneveléshez” – fogalmazott a KINCS a hét végén kezdődött házasság hete alkalmából írt közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.
    A magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy kutatás egyértelműen rávilágít arra, hogy a házasság fontos egészségvédő tényező, testi és lelki szempontból egyaránt, azok ugyanis, akik házasságban élnek, általában tovább élnek, boldogabbnak és elégedettebbnek is tartják magukat, mint az egyedülállók – hívták fel a figyelmet.
    Úgy folytatták, hogy bár a házasság intézményét napjainkban számtalanszor támadják, relativizálják, idejétmúlt, elavult kapcsolati formának tartják, a KINCS kutatásai azt bizonyítják, hogy ennek ellenére még ma is tízből kilenc magyar a házasságot tartja a legjobb párkapcsolati formának.
    “A fiatalok nagy része házasságban szeretne élni, ezzel magyarázható, hogy az élettársi kapcsolatok jelentős része is házassággal végződik” – fogalmaztak, hozzátéte, ezt igazolja az a tény, hogy 2010-hez képest jelentősen, mintegy 15 ezerrel nőtt a házasságkötések száma.
    A Kopp Mária Intézet korábbi felmérése szerint a 30 év alatti fiatalok házasságpártiak, a megkérdezett egyedülállók 75 százaléka tervezi, hogy a jövőben házasságot köt majd, és ma már a gyermekek háromnegyede is házasságban születik, míg korábban csak minden második újszülöttnek voltak házasok a szülei.
    A házasság hete kezdeményezés több mint két évtizede Angliából indult el, és minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet – írták a közleményben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!