Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A százmilliárdos közszolgálatiság csúcsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben elkeseredett civilek palackokból öntik a vizet a Velencei-tóba, mintegy segélykiáltásként arra figyelmezteteve, hogy két év alatt eltűnt a tó vizének 44 százaléka, ám a nertársak szerint „szó sincs arról, hogy ezt most hirtelen felindulásból egyszerre meg lehetne oldani” (Kovács Zoltán), hiszen „a szükséges pénzeszköz olyan nagymértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében (???) a kormány ezt nem szándékozik biztosítani” (Tessely Zoltán);

miközben a magyar kormány cinizmusa éppen elvágta Magyarországot a Norvég Alap 77 milliárd forintos támogatásától, amiből kétszer meg lehetne menteni a Velencei-tavat;

miközben az elmúlt 30 év legocsmányabb lehallgatási botránya bűzölög már nem is a NER asztalán, hanem hanyagul berugdosva a NER franciaágya alá;

miközben az uniós helyreállítási alapból az országnak járó 2500 milliárd forinttal szórakoznak és teregetik a homofób gyűlöletpolitikájukat szanaszét azért, mert semmi kedvük a rendszerszintű, a rezsimet életben tartó korrupció ellen fellépni,

mit csinál a Fidesz által einstandolt 120 milliárdos közmédia? Hát egyrészt agyonhallgatja ezeket a kérdéseket, másrészt a közszolgálatiság örök tiszteletére és becsületére közönségszavazást indít az országot érintő sorskérdések egyik legsúlyosabb sorskérdéséről. Mert a közszolgálati televízió internetes oldala (hirado.hu) kíváncsi a magyaremberek véleményére. Íme:

Többen alig akartak hinni a szemüknek, amikor kikerült Karácsony Gergely helyettesének bejegyzése. Amíg dugók keserítik meg a fővárosiak életét, addig Tüttő Kata szerint jó ötletnek tűnt ezt a posztot megosztani a közösségi médiában, ami aztán rövid időn belül eltűnt az Instagramról. De vajon mi volt, ami ennyire kiverte a biztosítékot? Kíváncsiak vagyunk a véleményére! Szavazzon!

Ön szerint mivel verte ki a biztosítékot a választók között Karácsony Gergely helyettese?

– Egy kiszivárgott tervezet szerint a fővárosi autósoknak kötelezően részt kellene venniük egy dühkezelési tanfolyamon, hogy könnyebben viseljék a dugókat.

– Videót tett közzé, amelyen látható, ahogy görögországi luxusnyaralásán kilovagol a tengerből.

– Bejelentette, hogy minden budapesti méhlegelőt bicikliúttal kötnek össze.

– Bungee jumping ugrást hajtott végre a lezárt Lánchíd tetejéről.

A nemzeti konzultáció ehhez képest tudományos igényességű szellemi csúcsteljesítmény. De hát ez ma a fideszmagyar közszolgálatiság: a Bors-Ripost típusú politikai bulvárszenny legalja. És miközben megértjük, hogy azt csak nem kérdezhették a rongyosra hülyített közönségtől, hogy Szíjj László legújabb luxusjachtja és luxusüdülője, vagy az Orbán-dinasztia hatvanpusztai főhercegi közpénzuradalma kiverte-e a biztosítékukat (félreértés ne essék, itt nem a véleményére kíváncsiak senkinek), azért erre a színvonalra süllyedni nem mindennapi teljesítmény.

Ezt pedig csak azoknak a kedvéért mondom, akik nem értik, hogy miért nem szerencsés az ellenzéknek Tüttő Kata-féle tartalmakkal nyomulniuk a közösségi médiában: nem azért, mert akinek Szijjártó Péterrel ellentétben a törvényesen, tisztességesen megkeresett, adózott jövedelméből telik rá, az ne tehetne meg bármit, ne nyaralhatna ott, ahol kedve tartja, hanem mert ez lesz belőle. Hetekig tartó agymosó, aljas lejáratás. Magas labda, amit nem szégyellnek a fenti áporodott, szekunder szégyennel rokon humorral, tendenciózusan lecsapni, megrágni és csámcsogva köpködni szanaszét. Ez eljut a célközönséghez. Hogy a kormány miként kártyázza el a jelent és a jövőt, az nem jut el.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!