Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szárnyas ló márpedig soha nem is létezett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László kivétel nélkül mindig okosakat szokott mondani. Főként akkor, amikor olyasmiről beszél, amihez tényleg, igazából és nagyon ért. A szoptatás mellett – nem gonoszkodom, fővédnökösködött a szoptatás világnapján, vagy valami hasonló eseményen – a hírszerzés a másik olyan téma, amiben nagyon otthon van ő. Az alufóliasisak is remekül illik a hírszerzéshez, úgyhogy tényleg perfekt a dolog. Komolyan fájlalom azonban, hogy valamiért elfelejtődött a Pegasus-ügy, pedig ha valami, az valóban szorosan kapcsolódik a hírszerzéshez is, annak rossz kezekbe kerüléséhez és veszélyességéhez is. Mégis, mintha nem is lett volna ilyesmi soha ebben az országban.

Létfontosságúnak nevezte a demokratikus államok információs fölényét és ezáltal cselekvési előnyét a nem demokratikus államokkal, a szervezett magánhatalmakkal, valamint a terrorista és bűnözői csoportosulásokkal szemben Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn az Országházban rendezett Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórumon.

A biztonság napjainkban elsőrendű versenyképességi tényezővé vált az élet minden területén – hangsúlyozta a házelnök a nemzetközi tanácskozáson, hozzátéve: ezért akinek ellenfelei rontani akarják a versenyképességét, a biztonságát is igyekeznek megingatni.
Kövér László szerint napjaink kabuli történései is azt mutatják: élet-halál kérdése lehet, hogy a hírszerzés téves vagy akár hamis híreket szállít-e a döntéshozóknak, és a politika rendeltetésszerűen vagy manipulációra használja, vagy tudatosan mellőzi a hírszerzés információit.
A katonai, pénzügyi és technológiai fölény önmagában nem elegendő, ha nem társul a politikai döntéshozatalban hasznosítható információs fölénnyel, vagy ha a politikai döntéshozók nem megfelelő módon élnek a megszerzett információkkal – hangsúlyozta.
Az Országgyűlés elnöke a jövő izgalmas kérdéseinek nevezte, hogy az államok és a hírszerzési, biztonsági szerveik versenyképesek maradnak-e a világ információs küzdelmeiben, illetve, hogy a technológiai fejlődésnek az emberek, a társadalmak a nyertesei vagy az áldozatai lesznek-e.
A házelnök hangot adott azon meggyőződésének, miszerint a következő évtizedekben a nemzetközi politikát az államok mint közhatalmak és az államok fölött szerveződő magánhatalmak versengése és összeütközései fogják meghatározni. Kövér László hozzátette, bízik abban, hogy a versengés végül együttműködéshez vezet.
Ennek következménye, hogy nemcsak a politikának, de a hírszerzői vagy a biztonsági szakmának is el kell döntenie: közhatalmat vagy magánhatalmat akar-e szolgálni. Az ugyanis nem legitim, ha valakik a közhatalom politikai vagy hírszerzési-biztonsági kötelékeiben a magánhatalmak érdekeit szolgálják, mint ahogyan a magánhatalmak szolgálatában állóktól sem azt várják a megbízóik, hogy a közhatalmak és a közjó érdekeit szolgálják – mutatott rá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!