December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A számlát természetesen mi, adófizetők álljuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rigófüttyös, pálinkás, pacalos jó reggelt! A kólabotrány csillapodni látszik. Remélem, a cég küld néhány rekesz üdítőt fideszéknek, mert ekkora reklámot csaptak a terméknek. Szerintem legszebb álmukban sem gondoltak ilyesmire. De már elpezseg lassan a buborék, aki nagyon idióta, az most ezt deklarálhatta. A következő téma Donáth Anna, akit a pártmédia el akar számoltatni az édesapja ügyével. Amely ügyről most még nagyon keveset sem lehet tudni, azon kívül, hogy egyértelműen Donáth Annát akarja kicsinálni a kormánypárti média. Nem lenne baj, ha megvárnák a nyomozás eredményét. De nem szokásuk. Ugyanez volt Juhász Péterrel, a feleségverő állattal is. Ezzel volt tele hetekig minden. Aztán Juhász sorra nyerte a pereket, de erről már nem számoltak be olyan lelkesen. Sok ember fejében ma is az van, hogy Juhász egy asszonyverő dúvad. De Hadházy Ákos is mesélhetne akár a luxusrepülésekről, akár a szülei zöldbáróságáról. Most ugyanez a technika. Minden szennykanális ezt tolja. Ha aztán – majd valamikor – kiderül, hogy egy büdös szó sem volt igaz belőle, akkor kezdődnek a sajtóperek, de arról a nagyérdemű már nem fog értesülni. Ha esetleg az derül ki, hogy igazat mond a takarítónő és valóban történt zaklatás, azzal is Donáth Lászlónak kell elszámolnia, nem a lányának. Szerintem. Bár a Fidesz soha nem a fair játékról volt híres.

Láttam a tegnapi jóreggelt cikk alatt egy kommentet, ami arról szólt, hogy mi propagáljuk az önbíráskodást. Ez konkrétan a kutyáját halálra vontató némber és a Szurkolók az állatkínzás ellen vonatkozásában írta valaki. Tisztázzuk szerintem a dolgot. Az a csoport tudomásom szerint soha nem önbíráskodott. Sem a tegnapi cikkben, sem sehol fel sem merült, hogy fizikai erőszakot kíván bárki elkalmazni. Vannak megfelelő törvények, egyszerűen alkalmazni kellene őket. Nem akarja senki megverni a nőt (bár kétségtelenül felmerült gondolati szinten többekben és nem mondom, hogy ne lenne érthető az indulat, de ez marad a szavak szintjén, mert dühében mond az ember olyasmit, amit a valóságban soha nem tenne meg) és az biztos, hogy a szurkolói csoport sem tenne ilyet. De amit a felfüggesztett ejnye-bejnye nem tud elérni, azt húsz dühös ember látványa esetleg elérheti. Akkor is, ha semmiféle fizikai erőszak nem fenyegeti. Van, akit semmi más nem képes meggyőzni, mert nem beszél kultúrnyelven. Ha ezt érti, akkor ezzel kell meggyőzni, hogy nem bántunk védteleneket. Sem állatot, sem embert. Ha a józan ész nem, a félelem pedig vissza tudja tartani ezeket a véglényeket attól, hogy a neki kiszolgáltatottat bántsa, akkor féljen. Leszarom a lelkét, mert az ilyennek az nincs.

Zajlanak a Maccabi játékok, amit szintén sikerült megrendezni kicsiny országunknak. Gyakorlatilag tök mindegy, milyen sporteseményről van szó, a lényeg, hogy mi rendezhessük. Pontosabban hogy a kormány abban a boldog tudatban tarthassa az ő fejét: sportnemzetet csinált az országból, sportfővárost Budapestből. A számlákat természetesen mi, adófizetők álljuk – ahogy minden esetben ez lenni szokott, hiszen mindent az adófizetők finanszíroznak -, de a Fidesz döngeti a mellét és a propagandamédia álmodik nagyokat.

S van itt még egy járulékos haszon, amit fölösleges lenne elhallgatni. Magyarország, szűkebben Budapest ismét bizonyította nemcsak a zsidó közösségnek, hanem a nagyvilágnak, hogy még egy háromezer zsidó résztvevőt érintő eseményt is képes biztonságban, terrorfenyegetettség nélkül, a résztvevőket a szabadság érzetétől mégsem megfosztva, precízen megrendezni.

Ezt a Magyaridők Nemzeten olvastam. Kérdésem is van. Már mi a búbánatos, retkes, ragyaverte francért ne tudná megrendezni Magyarország biztonságban ezt az eseményt? Úgy beszél a költő, mintha egy háború sújtotta terület közepén kellett volna megvédeni a sportolókat. Ha esetleg valaki veszélyt jelenthet külföldiekre – akár zsidók, akár nem zsidók -, az a fideszes szekta. Ők rettegnek napi 24 órában, ők támadnak külföldi diákokra, ők szúrják ki a másik autójának kerekeit, ha el akar szállásolni egy menekült családot. Most akkor a saját szavazóbázisától védte meg a Fidesz a sportolókat, a mi pénzünkből? Mert ha igen, akkor csak gratulálni tudok hozzá. A cikk vége egyenesen zseniális.

A Maccabi Játékok irigylésre méltó sportesemény. Bárcsak követni tudnánk a példáját a Magyar Játékok megrendezésével, szerte a világon negyven magyar közösség bevonásával, megszólításával. Még ha arról álmodozni is fölösleges, hogy ha az esemény egyszer megvalósul, akkor mondjuk a Kolozsvárott sorra kerülő sokadik Magyar Játékok költségeit szinte kizárólag a román állam állja. De a jó példa adott. Az erősekre nem irigykedni kell, hanem követni őket a siker felé vezető úton.

Kezdjük a végén. Kik az erősek? A sportesemény szervezői, akik kiharcolják, hogy a játékokat befogadó ország finanszírozza azt, hogy ide jönnek versenyezni? Ódejó. Szerintem nem csak magyarok, hanem minden egyes ország szervezzen ilyet. Legyenek német, osztrák, francia, ausztrál, perui, lengyel játékok! Járjunk egymás nyakára sportolni mindaddig, ameddig valamennyi ország bele nem rokkan a vendéglátásba. Az olyan szép lenne!

Amúgy meg ha Kolozsváron akar a jómagyar kormány sporteseményt rendezni, nem kell a román állam pénzére várni. Simán fizessék a mi adóinkból azt is, a megrendezéshez szükséges összeg sokszorosát tolják már most is Romániába. Egy kicsivel több igazán nem oszt, nem szoroz.

Megint túltoltam. Megyek, majd jövünk hamarosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!