Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A romokon ünneplik magukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tényleg van valami egészen elképesztő abban, hogy miközben az ország a nyomorba süllyed bele éppen, a NER potentátok a saját hatásuk alá kerülve tortát vagdosnak, szalagot vágnak át, színes lufikkal pózolnak, és úgy döngetik a mellüket a saját nagyszerűségükkel, hogy az ember gyomra kifordul.

Vass György, Fót polgármestere, Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) az ünnepi tortával az 500. Ovi-Sport Pálya ünnepélyes átadásán a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde tagóvodájában 2022. december 6-án. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Országszerte kritikus az üzemanyaghiány, szó szerint vadászni kell a benzint, és nem is látszanak a jelei annak, hogy belátható időn belül jobbra fordulhatna a helyzet, számos iskolában sztrájkolnak a diákok a tanáraik megalázó bérezése és kirúgása ellen tiltakozva, míg a közoktatásért felelős rendőrminiszter menekül a tüntető tanárok, diákok, szülők elől, a jegybank alufóliasisakos elnöke kétes őszinteségi rohamában a magyar gazdasági válságközeli helyzetéről beszél, és a felelősség nagy részét egyértelműen a kormány nyakába varrja és az elcseszett gazdaságpolitikai intézkedéseknek tulajdonítja, Varga Mihály közepes képességű könyvelő pedig mindent megtesz azért, hogy az uniós források ne érkezzenek meg Magyarországra, de a hölgyek és urak a romokon is képesek ünnepelni.

Most már nem naponta, hanem óránként buzog fel a korrupt kormányzás gazdasági világválsággal és háborúval nyakon öntött csődje a NER padlója alól, de a NER színe és virága tolja a propaganda talicskáját. Itt van például a kormányszóvivőné, aki ma Fóton ünnepelte meg, hogy eddig 500 óvodába jutott el a Nemzeti Ovi-Sport Program, amiért a kormány által létrehozott sporttámogatási rendszernek kell hálálkodni.

Szentkirályi Alexandra asszonyság és influenszer az 500. Ovi-Sport Pálya ünnepélyes átadásán arról lamentált, hogy a háborús, szankciós időkben (még tudják fokozni, már a szankciós IDŐKNÉL tartanak) felértékelődnek azok az alapvetések, amelyek mellett a kormány is letette a voksát.

Ilyen terület a családok védelme és minden vágyott gyermek megszületésének a támogatása. Ahhoz, hogy a családok úgy érezzék, „itt érdemes és jó is gyereket nevelni, gyermeket várni, kellenek olyan infrastruktúrák, amelyek ezt biztosítják, kellenek óvodák, kellenek bölcsődék, kellenek iskolák és azokat természetesen meg is kell tölteni olyan programmal, amely életet visz, értéket visz ezek közé a falak közé.”

Magyarországon 2010 óta hatalmas köznevelési infrastruktúrafejlesztés történt, amelynek részeként sok helyen megújultak az óvodák, bölcsődék és ezáltal nőtt a kapacitásuk. Nagyon sok intézmény büszkélkedhet már Ovi-Sportpályákkal is, 10 év alatt az óvodák több mint 10 százalékában épülhetett ilyen pálya, amelyekből 469 Magyarországon, 31 pedig a határon túl található. Így közel 55 ezer gyermek élvezheti a sportot és az óvodapedagógiai program fejlesztésével 4000 óvodapedagógus alkalmazhatja a programban megszerzett tudást és segítheti a gyermekeket.

Kiemelte, a kormány jelentősen megemelte az óvodák működési támogatását is annak érdekében, hogy minél több óvoda tudjon biztos hátteret nyújtani a gyerekek számára. Ezzel 2010 és 2022 között a férőhelyek száma több mint 15 ezer fővel nőtt. (via MTI)

Csodálatos termelési jelentés, csak ízléstelen és hiányos. Különösen annak fényében, hogy 2006 óta nem vettek fel olyan kevés embert óvodapedagógus képzésre, mint idén.

Meg annak fényében, hogy 2019-ről 2020-ra a felére esett az óvodapedagógus képzésre jelentkezők száma, a rendkívül kevés jelentkezőből pedig csak mintegy 40 százaléknak, idén kevesebb mint 900 főnek sikerült teljesíteni a felvételi követelményeket.

Meg annak fényében, hogy szinte senki nem akar erre a pályára menni és a kieső munkaerő helyettesítésére egyébként teljesen szakképzetlen munkaerőt alkalmaznak.

Annak fényében meg pláne, hogy a kezdő óvodapedagógusi bér jelenleg bruttó 210.000 forint körül van, és mint tudjuk, a pedagógusok bérének rendezéséről szó sem lehet.

Gyomorforgató, hogy miközben egyre kevesebb óvodapedagógusnak kell ellátnia változatlan mennyiségű feladatot, miközben a szakmai kompetenciájukat nem ismerik el, sőt, egyenesen semmibe veszik, Szentkirályi Alexandra a köznevelési infrastruktúráról és az óvodapedagógiai program fejlesztéséről zeng ódákat a tortaszeletelő késsel a kezében.

Mi van annál lejjebb, mint amikor a valóságot a napi működéséből totálisan kiiktató állampárt saját magát ünnepli a füstölgő romok tetején?

Címlapkép: Ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat Testület tagja, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Vass György polgármester, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke (b-j) az 500. Ovi-Sport Pálya ünnepélyes átadásán a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde tagóvodájában 2022. december 6-án. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!