Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A propagandamédia kétezres fordulaton kezdte felkészíteni a híveket arra, hogy sikertelen lesz a kunyera és kivágják Európa megmentőjét a pártcsaládból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt! Szerda, holnap kukanap. Ez mondjuk szerintem rajtam kívül senkit nem érdekel, de ez van. Pitymallatkor senki ne várjon tőlem csodákat. A meteorológiai hullámvasúton éppen felfelé tartunk, a jelenlegi állás szerint hétvégére meleg lesz, aztán meg nem. Már ha közben nem változik a koncepció, mert nagyjából annyira biztos ez, mint a Brexit időpontja. Semennyire.

Ha már Brexit. Nem hivatalos sajtóértesülések szerint Theresa May június 30 és 2021 június harminc közötti időpontra kér majd halasztást az Uniótól. A mai állás szerint legalábbis. Aztán vagy kilépnek vagy nem, vagy megbukik a kormány vagy nem, vagy lesz új népszavazás vagy nem, vagy a kilépés mellett döntenek a szavazók vagy nem. Ennyit lehet most biztosan tudni.

Manfred Weber megvonná a pénzt azoktól az államoktól, ahol rendszerszinten sérül a jogállam. Az Európai Néppárt csúcsjelöltje elkészített egy javaslatot, amelynek értelmében egy független testület rendszeresen ellenőrizné a tagállamokat, értékelné a demokratikus gyakorlatot, és ahol súlyosak a problémák, ott pénzügyi szankciókat alkalmaznának – olvasható az Index Eurológus blogján. Ha jól gondolom, hamarosan olyan óbégatás kezdődik kormányoldalon, hogy bele fogunk őrülni. De legalább a propagandisták most tuti szívből fognak jajveszékelni, mert lenyúlható pénzek nélkül ugrik a gerincbérleti díj.

Ma nagy nap lesz (a kuka esti kitolását leszámítva is), mert Orbán viktor személyesen vesz részt az Európai Néppárt ülésén, ahol a Fidesz kizárásáról vagy megtartásáról szavaznak. Manfred Weber a rá jellemző karakánsággal megpróbált kifarolni a helyzetből, de párttársai az orrára koppintottak. Így most terítékre kerül az ügy, mégpedig a hobbifocista személyes részvételével. Remélhetőleg Havasi Bertalan sem marad le a repülőgépről, mert az elmúlt években nem távolodott elegy méternél messzebbre a felséges üleptől.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának öttagú tanácsa jogerősen is kimondta: jogszerűtlen volt a fideszes tankönyvpiac-lenyúlás (ők persze nem így fogalmaztak, de én magunk közt vagyok, tehetem). Ismétlem a kulcsszót: JOGERŐSEN. Az Emmi reagált:pont leszarják. Így marad és kész. Hát nem cukorborsók? De.

Habár mostanában kevesebbet beszélünk őfényessége kedvenc szomszédjáról, a földkerekség és az univerzum legtehetségesebb gázszerelőjéről, attól még a Zuckerbergnél nagyságrendekkel okosabb Mészáros Lőrinc nem szundikál a babérjain – sem a megőrzésére bízott irdatlan vagyonon -, hanem szorgalmasan gyűjtöget tovább. Hiába, akit gyötör a tehetség, az nem nyughat egy percre sem, ki kell bontakoztatnia fantasztikus képességeit. Mészáros Lőrincnek meg főleg, mert vagy negyven éves koráig szunnyadt benne a tálentum, csak 6-7 éve kezdett megtáltosodni. Van mit behoznia. Most éppen valami bankot vesz, a másik kezével pedig a szintén kirobbanóan tehetséges feleségével közös érdekeltségbe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. kapta meg a magyar kórházak biztosításának intézgetését. Hiába, ők a legjobbak és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a legjobbat akarja a magyar kórházaknak. Ez nem sok pénzt jelent, mindössze párszáz milliót, esetleg soványka milliárdot, ami a malacperselyben landol, de ismerjük a bölcs dakota közmondást: ki a kicsit nem becsüli, az menjen a picsába.

Miután az ördög és Mészáros Lőrinc soha nem alszik, még arra is jutott ideje a szerteágazóan zseniális mangalicaszerelőnek, hogy magángépen elugorjon Moszkvába. Amennyiben nem kedvenc macskáját vitte állatorvoshoz, akkor bizonyára ráéhezett egy kis valódi kaviárra és némi vodkára. De mivel nem irigy ember, másokkal is megosztja a jót. Például elvitte magával azt a Hamar Gábor nevű – szintén szemkápráztatóan tehetséges – vállalkozót is. Hamar szintén családilag tehetséges. Számtalan érdekeltsége mellett jut ideje jó viszonyt ápolni Tiborcz Istvánnal, anyukája pedig a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány gazdasági igazgatója.

Vágjunk neki a mai nagy napnak. Orbán tehát ma repül (egyelőre a néppárt ülésére, hátha sikerül meggyőzni őket arról, hogy maradhasson a Fidesz. Ha ugyanis kizárják a néppártból, az gyökerestül fogja megváltoztatni Orbán súlyát az Unióban is és nem kizárt, hogy Putyin szemében is nagyot zuhan az értéke), de a propagandamédia kétezres fordulaton kezdte felkészíteni a híveket arra, hogy sikertelen lesz a kunyera és kivágják Európa megmentőjét a pártcsaládból.

Hetek óta az a kérdés foglalkoztatja a közvéleményt, hogy hogyan alakul a Fidesz és az Európai Néppárt viszonya. A Néppárt sorsa azonban már eldőlt, a kérdés egyre inkább az, hogy a Fidesz kikkel alkot majd új szövetséget, egy valódi kereszténydemokrata tömörülés létrehozásában, illetve hogy kik követik a Fideszt. (Origo)

A Fidesz helyzete kényelmes, inkább az Európai Néppárt van lépéskényszerben, hiszen a magyar kormánypárt kizárásával jelentősen meggyengülne az Európai Parlament jelenlegi legnagyobb pártcsaládja — vélekedtek egybehangzóan a lapunknak nyilatkozó elemzők. Úgy látták: a Fidesz a néppárton kívül is megtalálhatja a módját annak, hogy érvényt szerezzen a jobboldali, bevándorlásellenes, szuverenista politikájának, sőt akár új lehetőségek is nyílhatnának előttük. (Magyar Nemzet)

 Orbán Viktor is felszólal, és határozottan kiáll a Fidesz eddig is hangoztatott, a migrációt elutasító és a keresztény értékeket védelmező álláspontja mellett. A konfliktus alapvető oka, hogy a pártcsalád vezetése eltávolodott az eredeti keresztény-konzervatív értékektől, fontosabbá vált nekik a Soros Györgynek és a bevándorláspárti erőknek való megfelelés. (PestiSrácok)

Weber pedig, úgy tűnik, elkötelezett az iránt, hogy ezt a behódolást véglegesítse: ezért találta már most ki, hogyan is büntetné a „renitens” tagállamokat. A német politikus jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, illetve az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból álló „független” testületnek kellene ellenőriznie a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban. Pont ugyanazt a hagyományt vinné tovább, mint Soros másik bábja, Judith Sargentini. (888.hu)

Gyorsan megnéztem Orbán Viktor Facebook oldalát, de sajnálatos módon még senkinek nem volt ideje feltölteni egy fotót a csatába készülő hősről. Ami késik, az később lesz – szól az apacs közmondás. Ennek fényében most berekesztem a jóreggelt, hamarosan úgyis lesz elég mondanivalónk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!