December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A propaganda szerint máris káoszba fulladt az ellenzéki előválasztás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nap eddigi híre úgy szólt, hogy a szervezők által előre nem látott érdeklődés okán megomlott az előválasztási informatikai rendszer, ezért két órára, déli 12 óráig felfüggesztették a voksolást.

Tekintve, hogy mekkora munkát fektettek az egész előválasztás folyamatának megszervezésébe önkéntesek százai, tekintve, hogy nem álltak rendelkezésre számolatlan közpénzmilliárdok a lebonyolításra, én a magam részéről azt gondoltam, hogy bármennyire durvának tűnik, ez valahol mégiscsak jó hír. Már ha feltételezzük, hogy nem észak-koreai és kínai cserkészeket (igen, ez is felmerült, de pánikra semmi ok), és főleg nem fideszes trollfarmokat uszítottak a rendszerre.

Ez utóbbit alighanem nincs okunk feltételezni, miután olyan magasan képzett szakembereket dolgoztat a kormány végtelen közpénzből, akik még a kormányzati portálokat se képesek üzemeltetni, akik egy nemzeti konzultációs online felületet sem képesek úgy összehozni, hogy azt alapszintű informatikai ismeretek birtokában bárki fel ne tudná törni. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy hányszor omlott össze az oltási rendszerük néhány hónap leforgása alatt, és különösen mi történt a Pfizerre Éhezők Viadalának nagy napján, amit azóta sem sikerült felednünk.

Ehhez képest enyhén bicskanyitogatónak tűnik, hogy az egész ellenzéki előválasztást hetek óta főállásban, napi szinten lejáratni, nevetségessé, hiteltelenné, súlytalanná tenni hivatott kormányzati propagandaoldalak milyen kéjesen köszörülik a nyelvüket a leálláson. Nem MTI, de majdnem, a Magyar Nemzet szerző nélküli cikkéből idézek:

ORSZÁGSZERTE TÖBB SZÁZ SZAVAZÓT KELLETT HAZAKÜLDENI A LEÁLLÁS MIATT

Még csak most indult el, de máris káoszba fulladt az előválasztás

 Az Országos Előválasztási Bizottság szombat délelőtti közleményében az esetet úgy kommentálta, hogy két órára felfüggesztik a szavazást, mert „a szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére”.

Mindez azonban sokkal inkább a baloldal felkészületlenségéről tanúskodik, ugyanis a technikai leállás nem magyarázza, hogy a szavazósátras előválasztás miért állt le. A káoszt csak tovább erősíti, hogy az Országos Előválasztási Bizottság a leállást a „hatalmas sikernek” tudja be, érdemi magyarázattal azonban nem szolgálnak. 

Azt mondjuk nem tudom, hogy fideszes kétharmadtól fideszes kétharmadig az ellenzéket mocskoló, rágalmazó, tévesen médiának nevezett propaganda különítménynek miért kellene magyarázattal szolgálni akármivel kapcsolatban. Mindenesetre arra nem emlékszem, hogy ennyire várták volna a magyarázatokat, ennyire nehezményezték volna a káoszt, amikor a korrupció okán kizsigerelt állami közigazgatás örök dicsőségére a járvány csúcsán leálltak az informatikai rendszerek, és az emberek egymás talpára léptek a vakcináért kígyózó sorokban. Arra meg pláne nem emlékszem, hogy magukból kikelve hörögtek volna, amikor 2018. április 8-án, a parlamenti választás estéjén csúcsidőben összeomlott a milliárdokból fenntartott nemzeti választási rendszer.

Úgyhogy szerintem meg lehetne nyugodni: amennyire a korlátlan közpénzek fölött diszponáló állampárt működtetni tud egy közönséges internetes oldalt, annyira az online előválasztási rendszer is működni fog (lehet hogy nem két órán belül, hanem több órán belül), ráadásul sokkal olcsóbban. De ami még fontosabb: mielőtt a tegnapi 70 fős Gyurcsány-ellenes tüntetés teljes elhallgatása mellett a következő remekművet összehoznák arról, hogy már 17 millióan kitöltötték a Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony! fantázianevű izét, meg kéne beszélni, és el kéne dönteni: most akkor teljes érdektelenségbe fullad az ellenzéki előválasztás, vagy pedig akkora az érdeklődés, a részvételi hajlandóság, hogy még az informatika sem bírja a terhelést? Nehogy összezavarodjanak a hívek, sok lesz nekik.

Frissítés: Elhúzódik a kétórásra tervezett leállás. A szervezők szerint tömeges terhelés érte a rendszert. Hoppá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!