Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A propaganda nem tud gyógyítani. A hazugság sem

Napsugaras szép reggelt, utoljára ezen a héten. Mármint a napsugár és a szép reggel remélhetőleg marad, csak én húzom el a csíkot. Ma az van, hogy Alföldi Róbert megsüketült, vagy csak azokat a kérdéseket nem hallja, melyeket a pártmédia tesz fel neki. A CEU-t nem is üldözte el a kormány Budapestről, most is itt vannak, sőtpláne. A színművészetis fiatalokat kiképezte Soros, edzőtábor volt és minden, szóval az ellenség keze betette a lábát. Ezt – mármint az ellenség kezének a lábát – onnan is tudni lehet, hogy azt hazudta a szélsőbalosmarxistanácibuzilobbi, hogy nem lesz elég szakember a lélegeztetőgépek kezeléséhez, holott igenis lesz. Ez összefoglaló volt a kormánymédia tegnapi híreiből.

Mondta a Korányi kórház altatóorvosa a közmédiában (valamint a 24.hu-n és az összes létező pártmédiában, mert mindegyik azonnal felkapta nagy diadalmasan), hogy minden szakvizsgával rendelkező orvos és nővér ért hozzá (az altatógépekhez), nyugi van. Igaz, arról nem esett szó, hány ilyen orvos van. Akkor én most meg is nyugodtam, ezek szerint legalább 16 000 orvos és háromszor ennyi szakápoló van a gépek mellé. Ha mégsem 16 ezer gép van, hanem 20 ezer, akkor ezt a számot kell használni. Gondolom. Ahogy azt is gondolom, a doktornőnek és az egészségügynek sem fog eszébe jutni panaszkodni a túlterheltség, vagy hasonló csacsiságok miatt. Ha értenek hozzá, akkor csinálják szorgosan.

Néhány óra sem telt el, egy másik aneszteziológus doktornő a következő posztot írta:

Kedves civil társadalom, kedves politikai elit, kedves kollégák! Aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosként,…

Posted by Nóra Mátéh on Saturday, September 19, 2020

 

Nem tudom, ezt a posztot át fogja-e venni a fideszes média. Aligha. A valóság márpedig ez. Nem azért ez, mert nem szeretem a kormányt, nem azért, mert Orbán-fóbiám van, hanem egyszerűen azért, mert tényleg ez. Erről kellene beszélni, nem marakodni – az semmit nem fog már megoldani -, hanem tudatosítani a társadalommal az egyének felelősségét. Azt, hogy lehet legyinteni, lehet a maszkot a homlokon hordani nagy büszkén, lehet kikérni magunknak, hogy nem mi fogjuk megölni a mások nagymamáját, mert de. A másokét, a sajátunkat, akár önmagunkat. A kormány feladata ebben a helyzetben az őszinte tájékoztatás, mivel sem a vírust, sem a felelősségteljes viselkedést nem fogja pótolni semennyi propaganda és semennyi hazugság. Az pedig, ha kimondja, leírja az ember a valóságot és a veszélyeket, nem a kormány támadása, hanem az emberek védelme. Ami az Orbán-rezsimnek lenne elsődleges feladata. A biztonság hamis illúziója nem fog senkit sem meggyógyítani, sem életben tartani addig, ameddig szakértő kezekbe kerül. Ezt kellene megérteni.

Például erről beszélek:

Miközben a kormány a koronavírus-járvánnyal összefüggésben folyamatosan olyan újabb és újabb gazdasági intézkedéseket hoz, mint amilyen a hitelmoratórium és annak meghosszabbítása, addig a baloldalra nem lehet számítani – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a kormánypártok nevében szombaton, az MTI-nek nyilatkozva.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a baloldal álhíreket, álvideókat gyárt, de érdemi segítségre senki nem számíthat tőle.
    Közölte: az ország leggazdagabb önkormányzata, Budapest egy fillérrel sem támogatja a bajba jutott fővárosi vállalkozásokat, pedig Karácsony Gergely hivatala több mint 100 milliárd forintot tart a bankokban.
    Európai nagyvárosok – Róma, Bécs vagy London – sorra jelentik be a helyi vállalkozások megsegítését, ezzel szemben Karácsony Gergelyre nem számíthatnak a budapesti emberek és cégek – tette hozzá Nacsa Lőrinc. (MTI)

Nem először mondom, de ismétlés a tudásnak az ő jóédes anyja: Róma, Bécs és London KAP plusz forrást az ÁLLAMTÓL. Vagy a kormánytól, ha úgy tetszik, mert az állami forrásokat a kormány osztja el. Ehhez képest az Orbán-kormány ELVETT az önkormányzatoktól, nem hogy plusz forrást biztosított volna. Na, ehhez képest mi a faszról beszél a papagájkommandó éppen ügyeletes beszélő feje? Tényleg hülyének néznek egy egész országot? Jó, tudom. Tényleg. De én például már unom.

Miközben a kormány azzal van elfoglalva, hogy megnyerje a 2022-es választást, hazugnak titulálnak és támadásként állítanak be minden olyan véleményt, tényt és adatot, mely súlyos hiányosságokra hívja fel a figyelmet, nem tájékoztatják korrekt módon a társadalmat – egyáltalán nem tekintenek partnernek minket, a megszokott módon hazudoznak és gügyögnek -, életeket veszélyeztetnek. Politikai haszon reményében. Ennek nem lesz jó vége.

Kellemes ébredezést! Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!