Július 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A propaganda fütyül, a valóság hajlik

Akár még vicces is lehetne ez a pártállami propagandához fércelt valóság, ha nem benne élnénk. De benne élünk és nem győzünk rácsodálkozni, hogy ez is, meg az is, meg amaz is belefér. Két példával szeretném alátámasztani a mondanivalómat.

Egy. Most, hogy nagyjából véget ért a koronavírus-járvány, ami valójában szinte nem is volt járvány, mert annyira példásan védekezett a magyar kormány, hogy annak párja nincs, Kásler Miklóst – akit a márciusi eleji, első és utolsó, kisebb katasztrófával felérő nyilvános járványügyi szereplése után teljesen kivontak a forgalomból – kitolták a rivaldafénybe. Elmúlt a járvány, minden fasza, már nem kell rejtegetni és mindenféle beszélő fejek hangján keresztül védelmezni. Most ráadásul örömhírt kellett bejelenteni (kik kapják és mikor kapják az egészségügyben a kurva régen beígért 500 ezer forintos juttatást), ezt csak meg tudja oldani, talán nem omlik össze egyenes adásban. Nem omlott össze.

Kettő. Most, hogy nagyjából véget ért a koronavírus-járvány, és már a lőtéri kutyát sem hozza lázba Müller Cecília napi gügyögése, valamint Szijjártó kínai légihíddal összefüggő termelési jelentései sem idéz elő izgalmi állapotot a rajongótáborban, a március elején eltűnt migránsok váratlanul előkerültek. Hosszú hetek teltek el úgy, hogy nem is hallottunk róluk, legfeljebb Bakondi tolta az erősődő migrációs nyomásról szóló, fáradt közpénzszolgálati rögeszméit. Ámazonban. Alighogy tegnap Kovács Zoltán felvázolta a nemzeti konzultáció Soros-migráns blokkjára vonatkozó álkérdéseit, máris megjelent a migránsveszély a magyar határon. Illedelmesen megvárták, hogy agyonüssük a járványgörbét, hogy meggyászoljuk Trianont, és tessék, itt vannak.

Szerintem biztosan nincs még egy ilyen ország, ahol ilyen típusú, hülyékre szabott műsorral szórakoztatják a közönséget, és ahol a valóság ilyen csodával határos módon igazodik a propaganda fütyüléséhez. Úgy értem, a regnáló kormány pillanatnyi érdekeihez.

A határzár alatt átvezető alagutat találtak rendőrök és katonák Mórahalomnál – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, éjszaka “intenzív mozgás” volt az ideiglenes biztonsági határzár mentén Csongrád-Csanád megyében. A honvédség szolgálatot teljesítő járőre és a szegedi határrendészeti kirendeltség szolgálatirányítója péntekre virradóra egy körülbelül 40 centiméter átmérőjű és 24 méter hosszú alagutat fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre.

A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy a kivezető nyílást annak elkészültekor találták meg, az alagúton keresztül nem léptek határsértők magyar területre – tudatta a százados. A szerb féllel közös vizsgálat után betemetik az alagutat.

Korábban már két hasonló, a magyar-szerb határ alatt átvezető alagutat fedeztek fel a rendőrök. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.