Február 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pokolba vezető út

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 898,378 forint, még hiányzik 2,101,622 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kétségtelenül nagy öröm az mindenkinek, hogy Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár ilyen szép beszédet mondott a nők elleni erőszak megszüntetése világnapjak alkalmából. De esetleg érdemes lenne azon eltöprengeni, hogy a hangzatos kijelentésekből mennyi valósul meg egy olyan országban, ahol felmérések szerint 200 ezernél is több nő él bántalmazó kapcsolatban, ahol megszokott, mindennapos dolog a munkahelyi zaklatás, de a tömegközlekedésben, sőt, akár az utcán is érhet inzultus egy nőt – a többséget érte is -, ami ellen a világon semmit nem lehet tenni. A magyar társadalom – és sajnos a rendőrség, sőt, sok esetben az egészségügy és a bíróság is – az áldozatot hibáztatja az őt ért inzultusért, szexuális erőszakért, fizikai bántalmazásért, mert minek ment oda, miért öltözött kihívóan, miért mászkált éjszaka, miért nem viselkedett úgy, ahogy a férj/barát elvárta. Elég csak a két – meglehetősen nagy port kavart – esetre gondolni. A lúgos orvos és az élettársát kevés híján agyonverő volt katonatiszt esetére, amikor a bántalmazott nőknek még akkor is a poklot kellett újra és újra megjárniuk, amikor már a hatóságok kezében volt az ügyük. A szép szavak évente egyszer nem fogják kijavítani a súlyos rendszerhibákat, ahhoz sokkal, de sokkal többet kellene tenni. (link kommentben)

Az emberi méltóság olyan egyetemes érték, amely sérthetetlen és megmásíthatatlan – hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a nők elleni erőszak megszüntetése világnapjak alkalmából szervezett konferencián pénteken Budapesten.

    Az államtitkár szavai szerint az emberi méltóság “egyenlő és abszolút mindenkiben, származástól, nemtől, képességtől függetlenül.” A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem pedig szemben áll mindazzal, amit a méltóság jelképez – tette hozzá.
    Hornung Ágnes kiemelte, hogy Magyarországon 2010 óta a családok megkülönböztetett figyelemben részesülnek. A krízisközpontok és titkos menedékházak férőhelyszáma háromszorosára nőtt. Új ellátási formaként létrehoztak olyan ambulanciákat, melyek feladata a kapcsolati erőszak korai fázisában történő segítségnyújtás – ismertette, megjegyezve: jelenleg 7 ilyen ambulancia működik.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy az áldozati létből való kilépés nem egyszerű feladat, de “minden egyes kilépési kísérlet egy új esély.” (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!