Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pénzüket elvették, de szívességeket várnának el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a kormány döntéseinek következtében több ellenzéki település is bajba jutott, arra kérte Horváth Zoltán fideszes képviselő Márki-Zay Pétert, hogy engedje el a helyi kórház fejlesztéséhez kapcsolódó közterület-használati díjat. Elég szembetűnő az, hogy politikai üzenetről van itt szó, hiszen nyilvánvalóan ha megengedhetné a város, hogy elengedjen 136 millió forintot, akkor megtenné, csak hát amikor a kormány döntésének következtében lényegében csődközelbe került a település, nem nagyon van más választása Márki-Zay Péternek. Nyilván egyébként ez is célja volt a kormánynak, hiszen az ilyen közleményekkel egy olyan képet lehet festeni a mostani polgármesterről, mintha számára a pénz fontosabb lenne, mint a helyi kórház fejlesztése.

Úgy vett el a Fidesz-kormány milliárdokat az ellenzéki településektől, hogy ezek után elvárná tőlük, hogy még engedményeket is tegyenek, hiszen a koronavírus-járvány miatt sokak helyzete nehezebbé vált. Csak hát pont ebben az időben gondolta úgy a kormányzat, hogy pénzügyileg ellehetetleníti a neki nem tetsző önkormányzatokat.

A hódmezővásárhelyi kórház fejlesztésének támogatását, a beruházáshoz kapcsolódó közterület-használati díj elengedését kérte Horváth Zoltán (Fidesz-KDNP) képviselő csütörtökön Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármestertől a hódmezővásárhelyi közgyűlés véleményező ülésén. A városvezető azt mondta, hogy az önkormányzat nem tud lemondani a bevételről.

A fideszes képviselő közölte, a polgármesteri hivatal 136 millió forintot kér azért, hogy az új bel- és gyermekgyógyászati osztály építésén dolgozó vállalkozás használhasson egy kisebb, kórház melletti közterületet az építkezés ideje alatt. (A hódmezővásárhelyi kórházban egy román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően több mint kétmilliárd forintból alakítják ki az új gyermek- és belgyógyászati osztályt, illetve korszerű diagnosztikai eszközök érkeznek az intézménybe.) Horváth Zoltán kifejtette, minden hódmezővásárhelyi és a térségben élő polgár alapvető érdeke, hogy a vásárhelyi kórház fejlődjön, az irreális összeg azonban megakadályozhatja ezt.

Márki-Zay Péter kijelentette, abban a helyzetben, amiben most a város van, nem tud lemondani egyes bevételekről. A polgármester indokolatlannak tartotta a kérést, és álláspontja szerint erkölcsileg sem támogatható az. Szavai szerint a projektre megvan a fedezet, beleértve a közterület-használatért járó díjat is, amelynek olyan funkciója is van, hogy anyagilag érdekeltté tegye a vállalkozásokat abban, minél kevésbé zavarják a város közlekedését. A közgyűlés – más témában – csütörtökön megteremtette a jogi lehetőséget arra, hogy az önkormányzat saját cége működtesse a jövőben a helyi autóbusz-közlekedést. A közlekedésszervezési feladatokat május 1-jétől a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. végzi a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. helyett. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!