Március 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A normális élet utolsó morzsái

Verőfényes jó reggelt kívánok, mindenki maradjon az ágyban! Munkaszüneti napot tartunk a kollektív zaklatás árnyékában kétharmaddal rettegő illiberális demokraták által sanyargatott országban. Meg mindenhol máshol is. Kéretik tudomásul venni: ez az a combos jogállamiságtól virágzó helye Európának, ahol a kilencedik éve zsinórban miniszterelnököt imitáló félművelt pojáca, aki világéletében a politikából és a köz pénzéből élt, aki 12 éve nem adott interjút egyetlen kormánykritikus lapnak sem, akit testőrök hada óv a sajtó nyilvánosságától, aki a nyakkendőjét rángatva féknyúzozza a még be nem szántott magyar médiát, aki boldogkarácsonyozik a sleppje korrupciós ügyeit érintő parlamenti kérdésekre válaszul, egyszerűen nem viseli el, hogy – elsőszámú közszolga minőségéből adódóan – beszámolási kötelezettsége van az istenadta nép felé. Ezért mostantól már alapja is van azzal nyomulni, hogy a sajtó érdeklődése kollektív zaklatásnak minősül, a júliusban feltett kérdésekre meg majd decemberben válaszol. Ha lesz kedve. Majd sajtótájékoztatót tart. Valószínűleg olyan sajtótájékoztatót, ahova eleve nem engedik be csak azokat, akikről előre lehet tudni, hogy mit fognak kérdezni. Röhögjél bele a pofánkba, kisember, még mindig megteheted. A tányérnyaló, gombnyomogató droidjaid egyelőre megvédenek. Ameddig van lehúzható réteg bőr a nemzet beteg testéről, ameddig van miből etetni a feneketlen étvágyú holdudvart, feltétlenül.

És bár Varga Misi közepes képességű könyvelő elismerte, hogy időszerű volna elfelejteni az erős forintot, be kell látnom, hogy egyelőre fut a fideszes szekér, mint a kurvaélet. A bárgyú ostobaságtól kettőig nem látó gázszerelő  tegnap nettó 60 milliárdos közbeszerzést húzott be. A disznószerelőhöz köthető R-Kord Kft. végezheti a GSM-R vasúti kommunikációs hálózat kiépítését mintegy 2250 kilométeren. Najó, nem 60, csak 58,9 milliárd forintért. Eredetileg 39 milliárdra becsülték a melót, de végül közel 60 lett belőle. Slusszpoén: az utolsó fityinget is az Európai Unió állja.

De mert így elég vékony lenne a mindenhez még a mangalicaszerelésnél is jobban értő Lölö kartársnak, említsük meg, hogy ugyanaz a büdöstalpú EU másik hatvan milliárdot ad a balatoni, összesen 123 km hosszúságú vasútvonal újjáépítésére, és ki van még benne vastagon a buliban rajta kívül? Nyilván Orbán Viktor apja, idősebb Győző elvtárs. Ez nem új hír, csak az irigység beszél belőlem biztosan, azért rakom ide. Szóval a híres bántalmazó (nem én mondom, a fia vallotta be) alvállalkozóként mintegy 300 millió (egészen pontosan 298 millió forint) közpénzhez jut ennek a beruházásnak köszönhetően úgy, hogy az ország első számú közszolgája minőségét naponta lehányó fia egy évvel ezelőtt azzal hülyítette a népet: meglepné, ha lenne olyan EU-s projekt, amelyen vállalkozóként, fővállalkozóként vagy alvállalkozóként elindult volna valaki a családjából. lképzelem, hogy meglepődött a fényesen zavaros tekintetű pávatáncos. Ja, hogy következmény? Az nincs, a paraszt meg vakítva jó.

Közben Csányi Sándor OTP-je nemsokára felzabálja a MOM Parkot, Garancsi bekebelezi a Dürer Kertet, de ez mind kurvára nem elég: mindenre rá kell telepedni, mindent be kell hálózni, mindent, mindent, és mindent is a Fidesz irányítása alá kell vonni. Példának okáért a rendőr- és katonaképzőre is az Orbán-kormány hájas segge telepszik rá. Gulyás Gergely sztárjogászhoz és tehetségtelen politikai stand-up-oshoz került a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ami azzal egyenértékű, hogy az összes fontos kérdésben ő dönt majd. Külön vicces, hogy az erről szóló törvénymódosítási javaslatot ő maga nyújtotta be. A kétharmad pedig megszavazta neki, hogy egy személyben mindenhatóként járhasson el az intézményt érintő ügyekben: a rektori pályázat kiírásától a költségvetésre való rábólintásig. Így a biztos. Hogy ha majd esetleg egyszer rejtélyes okoknál fogva megbuknak, akkor se bukjanak meg, hanem.

Miközben tegnap a parlament a fideszes kétharmad Orbán összes nagyívű vízióját átnyomta (a hajléktalanok büntethetőségétől – fideszül emberség – a nem létező migránsok elleni harcra elkülönített extra csilliárdokon és a bevándorlási különadón át a nagyurak zaklatásának büntetőkategóriává emeléséig), az otthoni ápolás megbecsüléséért küzdők a Parlament elé vonultak. Mert miközben a parlamenti képviselők több százezer forintos fizetésemelését gond nélkül megszavazták maguknak, az ápolási díj összege a 2010-es 28 500 forinthoz képest 2018-ra 32 600 forintra (=szaros 4 ezer forintos emelkedés), az emelt összegű ellátás 37 050 forintról 44 250 forintra (=szaros 7 ezer forint) emelkedett csupán. Nos, a kormány kitartott salakmédiájának mi jutott eszébe 45 ezer magyar család nyomorúságáról? Soros bukott álciviljei, migránssimogatás, melegfelvonulás és hasonlók. Idézek a Fidesz szekerét minden elképzelhető gennyes hazugság árán is önkitikátlanul toló egyik reménytelen emberi selejt gányművéből:

Még Soros György is beismerte, hogy Orbán Viktor és kormánya megakadt a torkán. Mostanra mégis új ügyeket találtak, amelyek talán szimpatikusabbá tehetik őket a magyar emberek körében. Az új szerephez pedig új köntös is kellett. Ezúttal éppen az otthonápolást tűzték a zászlajukra. A mozgalom élére pedig egy aHang nevű, idén februárban alakult szerveződést állítottak.  A PestiSrácok megtalálta a szociálisan rászorulókat eszközként felhasználó civileket, akikről kiderült, nem is olyan újak a porondon. Vagyis Soros-civil nem vész el, csak átalakul… 

A migránssimogatás után, és saját finanszírozásuk és embercsempészetet segítő tevékenységük védelmezése után, amelyhez nem igazán sikerült még minimális társadalmi támogatottságra sem találni, most igyekeztek valami szívhez szólóbb témát találni. Mi más is lehetne meghatóbb, mint a beteg szeretteiket otthon ápoló szegény emberek sorsa?

Gyorsan le is csaptak az otthonápolás témájára, így most éppen nem azt fogják skandálni a Kossuth téren, hogy »demokráciát« vagy »szolidaritást a migránsoknak«, hanem azt, hogy emeljék 50 ezerrel forinttal az ápolási díjat és január elsejétől legyen hivatalos munkaviszony az otthonápolás.

Picsanéni oknyomozott és leleplezett. És ráfért a pofájára, hogy miközben a gazdái 200 ezerrel megtolták szerény, de annál jobban megérdemelt jövedelmüket (hátha a legalja plebejus is félre tud tenni valami pofásabb összeget és nem 993 ezres megtakarítással kell égetnie magát), páros lábbal szálljon bele és mocskolja-ócsárolja-rágalmazza-sorosozza azokat, akik egyszerűen nem értik, hogyan fordulhat elő, hogy az éveken át tartó levélváltás és az ügyet támogató  több mint 31 ezer támogató aláírás ellenére az Emmi semmiféle érdemi javaslatról nem beszélt az otthonápolók képviselőivel. Nem, nem a legfőbb tudatrepedés itt a fő probléma, hanem ezek az erkölcsi élőhalottak, akik ilyen hangvételű förmedvényeket képesek önszántukból, röhögve-dalolva kiokádni magukból. Ezek a picsanénik tartják a vállukon a maffiát, az ő felelősségük, hogy ilyen mélyen szántunk a fekáliában. A normális élet utolsó morzsáit zabálják fel a szemünk láttára.

Magasról leszarom, hogy Dárdai Pál lett a reklámarca Mészáros 2rule nevű sportmárkájának, mindenki boldoguljon ahogy tud, és nem szégyell. Azt sem akarom megérteni, hogy a története mélypontjára süllyedt LMP-ben miért fúrták meg immár másodszor az LMP-s mandátummal parlamentben ülő Demeter Márta belépését a pártba. Nem sokan vannak abban az ellenzékinek álcázott pártban (sem), akik látható, kézzelfogható munkát végeznek, Demeter – bár a szocialista pártból érkezett – pont ezek közé tartozik. Ennek ellenére némelyek mandátumtolvajnak bélyegezték. Ez tök menő, még szerencse, hogy az SRB-féle verekedőművészeknek helyük van a süllyedő hajó fedélzetén, amellyel már Gémesi György Új Kezdet Pártja is megszakította az együttműködést. Ilyen körülmények között sajnos a fideszes elvtársak gurgulázó röhögései és térdcsapkodásai teljesen indokoltak.

A végére Németh Szilárd – államtitkárrá avanzsált gasztronómiai birkózóbajnok – öblös pofánkba röhögése maradt, aztán indulhat a vakációs szombat. Még az Echo nevű párttévé műsorvezetőjének is volt bátorsága megkérdezni, hogy miután a gazdája a honvédség gépével repült Izraelbe és vissza, mennyibe került az út. Szilus világossá tette:

Adatokat nem szolgáltatunk ki, hiszen ezek nem kormánygépek, hanem ezek a Honvédség hadrendjébe állított gépek, és ilyenkor az a szokás a világon mindenütt, hogy ezeket az adatokat nem közlik.

Királyság. Vagyis nem csak az nem tartozik ránk, mibe fájt egy ilyen gép az adót fizetőknek, de azt sem mennyiért hurcolja a miniszterek elnökét halaszthatatlan közfeladatai ellátása érdekében. El kell hinni becsszóra, amit a csepeli üstökös mond: a honvédség valamivel olcsóbban végzi el az utat, mintha más légitársaságra bíznák. Nem gáz, ha a triplájába kerül, akkor is minden pénzt megér. Szép napot, folytatásunk következik!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS