Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nők egyenjogúságáért szólalt fel Varga-Damm Andrea

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,752,089 forint, még hiányzik 1,247,911 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Némi mozgolódás van a női egyenjogúság kérdésében idehaza, és ez jó hír. Na nem a kormánypárt részéről, ott ugyanis a nők szülőgépek, akik a nemzet fennmaradásához szükségesek csupán. Orbán ugyan valóban támogatja a középosztály tehetősebb családjait, azonban azokat a nőket már kevésbé, akik azért veszítik el munkahelyüket – vagy meg sem kapják -, mert szülni „kénytelenek”. Külföldön több különböző módszert is kidolgoztak már arra, hogy miként könnyítsék meg a terhes nők munkahelyi körülményeit, és hogyan tegyék könnyebbé a visszatérést egykori munkahelyükre, miután megszületett gyermekük. Idehaza erre kormányzati terv nem nagyon van. Vannak olyan cégek, amelyek egyénileg megoldják ezt, azonban messze nem jellemző ez még Magyarországon.

Elég egyébként ránézni a magyar kormány tagjaira és rögtön kiderül, hogy Orbán Viktor számára valóban fontos-e a női egyenjogúság, vagy sem. A jobbikos Varga-Damm Andrea egy sajtótájékoztató keretében beszélt arról, hogy az ő pártja mivel próbálja könnyebbé tenni a nők helyzetét. A sajtótájékoztató végén pedig – már-már fura módon – megemlékezett arról a tényről is, hogy az Aradi vértanúk – akikre a mai napon emlékezünk – hat különböző nemzet képviselői voltak, mégis a mai napig hősökként emlékezünk rájuk.

A női esélyegyenlőség alapvető feltétele annak, hogy egy társadalom elmondhassa magáról, hogy jólétben él – mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus közölte: a Jobbik által indított Dália program részeként azzal is javítanának a nők helyzetén, hogy stratégiai megállapodást kötnének “az összes magyar vállalattal és munkáltatóval” annak érdekében, hogy négy- vagy hatórás részmunkaidős foglalkoztatást biztosítsanak a gyermekes nőknek. Ezért cserébe adókedvezményt, járulékkedvezményt, beszerzéseknél plusz pontokat kapnának – tette hozzá.

Varga-Damm Andrea a szociális biztonságot a legsúlyosabb kérdésnek nevezte Magyarországon, majd hozzátette: egy önkormányzat eszköztára ennek javítására “végtelen”. Egy önkormányzat tud 24 órás gyermekfelügyeletet szervezni, vagy az időseknek olyan monitoring rendszert kialakítani, ami az egészségügyi problémák, vagy az őket érő esetleges támadások idején még azt is jelezheti, hogy megrakták-e a kályhát vagy bevásároltak-e – mondta.

Hangsúlyozta: a Dália programmal a társadalom legnagyobb lobbistái kívánnak lenni a környezetvédelem, a nők esélyegyenlősége, a szociális biztonság, a települési infrastruktúra-fejlesztés és a tudatos társadalom kialakítása terén.

Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatón az Aradi vértanúkra emlékezve úgy fogalmazott: “amilyen színes volt a tábornokok sora, olyan színes a mi kampányunk is”. A tizenkét tábornok és egy ezredes hat nép fia volt, mindössze négyen voltak magyar származásúak, és közülük mindössze egy, Török Ignác született a mai Magyarország területén, de a magyar szabadságért készek voltak kiállni közösen – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!