Május 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nők általában erősek, okosak és van tartásuk. És van Novák Katalin

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,080,262 forint, még hiányzik 1,919,738 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ismét hétfő van, ami talán nem túlzottan jó hír. Ezen a héten én vagyok az ébresztési-ügyeletes, ami szintén nem feltétlenül ad okot az örömre. Ámazonban, nohatovább, sőttdebár, mindazonáltal nini, mit leltem!

Rendszeresen saját belpolitikai prioritásai mögé sorolta a
nemzeti érdeket, s a szakmai megfontolásokat nem hagyta érvényre jutni az
uniós kérdések rendezése során sem. (…)  Ráadásul az elmúlt években a magyar kormány rendszeresen
becsapta az uniós intézményeket az adatszolgáltatásnál, s pártkapcsolatokat
mozgósított Brüsszelben ügyeinek elkenése érdekében. Magyarországnak
sohasem volt olyan rossz a megítélése az unióban, mint most. Brüsszel
titkos viszonyt, a közös energiapolitikából való „kifarolást” sejt az Oroszországgal kötött, soha nyilvánosságra nem hozott megállapodások mögött. Egy
szavahihetetlen, komolyan nem vehetô, különjátszmákat folytató, legitimációs
válsággal küzdô kormányzatként tekintenek Magyarország mai vezetésére.
Olyan állam lettünk, amelynek nem adnak a szavára.

(…) 

az is meghatározó irányvonala a magyar kormányzati politikának,
hogy minden kellemetlenségért a külso˝ tényezo˝ket, azon belül is
elo˝szeretettel az Európai Uniót kell hibáztatni. A felelôsség folyamatos
hárítása, a hazugságok megtették a hatásukat: a felmérések tanúsága szerint
ma Magyarország rendelkezik a 2004-ben csatlakozott országok közül a legnegatívabb unió-képpel, pedig a belépéskor még az egyik leginkább Európa-párti
új tagállamnak számítottunk.

 (…) Arra már nem is érdemes szót vesztegetni, hogy a kínai társadalmi modell kifejezett dicsôítése (a magyar miniszterelnök szájából szerk.) furcsán hangzik egy, a demokrácia, a jogállamiság és
az emberi jogok tiszteletén alapuló közösség egyik tagállami képviselôjének
szájából.

(…) Sokszor kerültünk abba a helyzetbe, hogy a magyar polgárok érdekeit éppen Brüsszel képviselte a
magyar kormánnyal szemben. Az uniós normák követésének Brüsszel általi
kikényszerítése sok esetben a kormány féken
tartását szolgálta. Bizonyos, hogy az uniós tagság nélkül a kormány még felelôtlenebb gazdaságpolitikát folytatott volna, s a demokratikus alapjogok tekintetében még önkényesebben járt volna el. Az uniós értékek, elvek, célok és
szakpolitikák tehát nem teherként jelennek meg a mai magyar politikában, hanem fogódzóul szolgálnak, és naponta szembesítenek minket a
kormány siralmas teljesítményével.

Na, vajon ki és mikor szülte a fenti sorokat? Várom a megfejtéseket. Ha nem kapok, holnap reggel alárulom a forrást.

A Brexit jelenlegi állása: Boris Johnson brit miniszterelnök szerint jó esély van arra, hogy London megállapodásra jusson a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről az Európai Unióval. Jövő héten bizalmatlansági szavazást terveznek, ami azt jelenti, hogy akár le is válthatják Boris Johnsont. Tehát semmi nem változott az eddigiekhez képest. Vagy kilépnek, vagy nem, vagy most, vagy majd máskor.

A Fidesz tisztújító kongresszust tartott. Ezen megjelent Tarlós István, aki köztudottan teljesen független, én például nem is értem, egy ennyire kifejezetten pártrendezvényen mit keresett. Talán azért ment, hogy meghallgassa Kocsis Máté szónoklatát arról, hogy a Fidesz továbbra is megőrzi az Országgyűlés méltóságát. Hogy ez mennyiben függ össze a tisztújító kongresszussal, azt én nem tudom, de legalább hihetetlenül vicces.

Legalább annyira, mint Kásler Miklós alőadása a lovakról.

Kásler Miklós az Izsáki Őszi Fesztiválon úgy fogalmazott: a lovak tenyésztése nélkül nem alakulhatott volna ki a magyarok életmódja, életformája, nem tudtak volna eljutni a Kárpát-medencébe, és nem tudták volna területüket megtartani évszázadokon keresztül.
    Kiemelte: lovak nélkül nem vezethettek volna olyan hadjáratokat a kilencszázas években a világ minden égtája felé, amely megelőzte az ország elleni támadásokat, és biztosította az itt élők nyugalmát.
    A magyar nemzet egészét tekintve a ló a magyarok monda- és hitvilágát is összekapcsolja. Elég csak a Fehérlófiára vagy Szent László Szög nevű lovára gondolni, aki mindig győzött a sötét erők ellen – tette hozzá.

Úgy nézem, Matolcsy Györgynek komoly vetélytársa akadt. Üdvös lenne, ha ez a két magyarságkutató fogná a hamuban sült tarisznyát, és elballagnának napkelet irányába piros pöttyöket keresni.

Tegnap derült ki, hogy Trócsányi László a magyar Salvini. Ebből számomra az is következik, hogy Salvini meg az olasz Trócsányi. Ez feltétlenül így van, már csak azért is, mert mindketten elég váratlanul de legalább elég zajosan estek pofára.

A pártkongresszuson minden megjelent igyekezett a lehető legnagyobb hülyét csinálni magából. Attól tartok, nem esett ez nehezére az egybegyűlteknek, de azért szeretném kiemelni a tömegből Novák Katalint, aki eddig is figyelemreméltó buzgalommal hálálta meg Orbán Viktor hónalját, most azonban önmagához képest is nagyot ment. Az Origo szerint ilyeneket mondott:

Ne dőljünk be a balliberális mantrának, hogy a nőknek folyamatosan a férfiakkal kell versenyeznie.

Büszkeséggel tölti el Novákot, hogy a Fideszben nem ajtónak rohangáló, a földön fetrengő, az ország ellen dolgozó nők vannak. A politikus elmondta, hogy ne legyünk kevélyek, de legyünk büszkék.

Egy pillanatig eltöprengtem azon, hogy Novák úgy általában a nőket alázta-e meg a földön fetrengős hasonlatával, de aztán abban maradtam magammal, hogy nem. A nők általában erősek, okosak és van tartásuk. És van Novák Katalin. Megtérült egyébként a dolog, Novák Katalin lett a Fidesz egyik alelnöke. Erősen gratulálok neki is, a Fidesznek is. Igazán megérdemlik egymást. El ne feledjem! Meglepetésre Orbán Viktor lett a Fidesz elnöke. Höhöhö…

Jó ébredezést. Hamarosan szólunk befele. Addig is jöjjön a legkedvencebb zeném:

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!