Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában

Hát jó reggelt kívánok egy sötét nap sötét másnapján! Nincs baj (dehogynincs), mert a bálványok ledőlnek, barátaim, ezt biztosan állíthatom. Könnygázzal dúsított oszlatáson innen és túl, a magyar rendőrség eddigi példás hozzáállása a rendre hatástalanul ködbe vesző tüntetésekkel összefüggésben tegnap este megváltozott, a sárga mellényes rendőrök helyett a sisakos rohamrendőröket vetette be az oljaszőkítés belügyminisztere a demonstrálókkal szemben. Akiknek a hozzáállásában szintén megváltozott valami tegnap este. Most nyugodtan eltarthatnám a kisujjamat, félig el is tartom, és azt mondhatom, hogy nem vagyok híve az erőszaknak, a gyújtogatásnak, fosztogatásnak, garázdaságnak. Csak hát felmerül a kérdés: hogyan kellene ezt csinálni, hogy az a feneketlen kormányzati cinizmus, amivel tegnap a parlamentben a kivénhedt demokraták szemberöhögték az ellenzéket (nem, nem az ellenzéket, hanem a kéményen bambuló magyar társadalmat), eljusson a címben idézett felismerésig, amit szó szerint idéztem a nemzet elsőszámú pávatáncosától?

Lehet persze jobbikos huligánozni és liberális anarchistázni (Kocsis vagy Halász nevet viselőként), bohócozni, belvárosi CEU-genderistázni, frusztrált libsizni, sőt a nap 24 órájában szaros nyelvvel közlekedő propagandistaként még azt is le lehet írni, hogy a baloldali média hazudta bele a könnygázas oszlatást az eseményekbe, miközben a csőcselék az csőcselék, csak az a helyzet, hogy én akkor sem tudnék nyugodtan aludni hatalmasék helyében, ha pontosan tudom, hogy ennek a népnek egészen nyugodtan szíjat lehet hasogatni a hátából, mert azt is leszarja. És akkor sem, ha abban is egészen biztos lehetek, hogy a csilliárdokkal kitömött betanított szalagmunkásaim – akik heteken keresztül a vállukon hordozták a Macron ellen utcára vonuló párizsi anarchistákat – most a végbelemből kilógva gyalázzák majd a Fidesz-kormány ellen tüntetőket. Macron ellen tünteni hősiesség, Orbán ellen tüntetni egy frusztrált, felbérelt csőcselék elítélendő megmozdulása.

Pontosan olyan következetesen faék egyszerűségű ez az egész immorális röfögés a tutiban, mint a nem leszünk gyarmat elhíresült CÖF-ös aranyköpetre hivatkozva, a német összeszerelőipar gyarmataként eljutni odáig, hogy a fideszes parlament a német összeszerelőipar igényei szerint ír törvényeket. Amely törvények (lásd a településképről szóló törvény módosításába belefércelt plakáttörvényesdi) a fideszes Alkotmánybíróság szerint attól nem válnak alkotmányellenessé, hogy azokat házszabály-ellenes módszerekkel fogadják el.

Márpedig nem kell még jogszociológusnak, vagy sufnijogásznak sem lenni ahhoz, hogy az, amit a narancsködbe borult többség a parlamentben jogalkotás címszó alatt művelt az elmúlt évek során – különös tekintettel a multinacionális cégek szája ízére írt nemrabszolgatörvény kapcsán -, arról a totális elszabadultság és mindenféle kontroll elvesztése jusson az ember eszébe. Nincsenek fékek, nincsenek ellensúlyok, az államelnök egy utolsó báb, az alkotmánybíróság konkrétan olyan, mintha nem is lenne, így a Kövér, Kocsis, Dömötör és egyéb nevű alakok a nyilvánvaló törvénysértés árnyékából köpködhetik az ellenzéket, amelynek a teljesen legitim obstrukciós kísérletét (amelyre bőséggel van példa a dicső magyar történelemben) a saját jogszabályaikat lehányva akadályozták meg.

Szóval miután a tegnapi napon úgy szavazták meg a saját mocskukat, hogy az elektronikus szavazási rendszert is meghekkelték, Kövér a legfájdalmasabb szankciókkal fenyegetőzik és puccskísérlettel öblöget (az a Kövér, aki egyidejűleg testületileg lehülyézte az ellenzéket: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni), a Kocsis nevű bűncselekmények elkövetéséről fantáziál, a propagandamédiában pedig már valamelyik kormányközeli pénzmosoda vezetője azt is meglebegtette, hogy talán még a terrorizmussal is összefüggésbe hozható az ellenzék tegnapi parlamenti akciója. Amely után a zavart önelégültséggel vigyorgó, a nem létező nyakkendőjébe kapaszkodó, a nyelvét a szájában tartani nem tudó, kényszeres rángásait csillapítani képtelen nemzeti tudathasadás azt bírta mondani:

A Fideszben ezt (értsd: az arcába fütyülők kiröhögését – szerk.) úgy hívjuk, hogy nemzetszolgálat.

Tehát kilóra eladod a drága magyar munkásembert a német multinak, utána meg fapofával azt mondod, hogy

Fontos és jó törvényt alkottunk. (…) Mindenkire figyelek, a szakszervezetekre különösen, követem a véleményüket, tisztelem is a véleménynyilvánítás szabadságát, és megfontolom mindig a fölvetett érveket. Ez esetben szerintem a fölvetett érvek súlya jóval csekélyebb, mint maga a törvényjavaslat súlya, ez jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak.

Akinek ez nem tetszik, az meg csőcselék, anarchista, vagy huligán. Rendben is van ez, nem is baj, ha sem a Novák Katalinok (a törvény a pénzkeresés szabadságát teremti meg – mondja ezt a pénzharácsolás kormányának női princípiuma) Halász Jánosok, sem a Kósa Lajosok mentális szintjén nem érzik a népharagot, és fogalmuk sincs, mi ellen tüntettek az emberek tegnap este. Így december táján eszembe jut, hogy voltak már a történelemben mások is, akik nem látták jönni a népharagot. Semmi baj nincs ezzel, ami késik az jön, és minél többet késik, annál nagyobbat fog csattanni. Mint jeleztem már, én megvárom, hogy ezek a jellemtelen alakok – akik miután évekig szereptévesztett üzemmódban, minden jóérzésből kivetkőzve védték a lopott szajrét, átgázoltak mindenen és mindenkin, aki nem állt be a sorba – szembesüljenek az el nem hajlított valósággal.

Beleértem ebbe Gajdics Ottó KISZ-titkárt is, a lopott pénzből üzemelő Magyar Idők főszerkesztőjét, aki a tegnapi balhé előtt fogant vezércikkében lényegében leírta, hogy a szakszervezeteknek kurvára nincs okuk hőbörgni a rabszolgatörvény miatt, hiszen a kínaiak is zokszó nélkül ájulásig dolgoznak, úgyhogy. És természetesen beleértem a 100 milliárdos állami közpénzszolgálat összes alattvalóját és szekértolóját, aki objektív, kiegyensúlyozott tájékoztatás címszó alatt baszott rá beszámolni az Orbán-ellenes tüntetésről, viszont orrba-szájba tolták a karácsonyi vásárt és a strasbourgi terrort. Oppardon, de a riogatás végén nyomtak egy rövid részletet arról, hogy a változások ellen tiltakozók csoportja

… előbb a Jászai Mari térnél akadályozta a forgalmat, aztán elindultak a körúton. (…) Leállt a forgalom, hatalmas dugók voltak egész este.

És végül és kiemelten beleértem a jellemtelen alakok véget nem érő sorába Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátort is, aki a szolgamédiában bontakozhatott ki tegnap este. Rögtön miután Twitteren amolyan tipikusan fideszesen belerongyolt a Politicóba és annak magyar származású újságírójába (Bayer Lili), akiről fontosnak tartotta közölni, hogy nem tartja újságírónak. Külön hab a tortán, hogy a hisztéria előzménye az lehetett: Kovács nem engedélyezte Bayer Lili részvételét egy sajtónyilvános eseményen, erről a lap főszerkesztője azt írta:

A POLITICO dönti el, melyik újságíróját küldi ki egy konferenciára, nem pedig Ön. 

Itt gurult el Kovács gyógyszere és a 30 milliárdos nemújságíró brigáddal a háta mögött jól megmondta a tutit. Jött is a viszonválasz Ryan Heath főszerkesztőtől: nem az számít, hogy a politikus kit tart újságírónak, hanem az, hogy a Politico kit tart érdemesnek a feladatra. Ezzel minden olyan ember egyetért, aki nem Fidesz-tag – írta Heath, hozzátéve: közszereplőként Kovács nem válogathat, minden újságíró kérdésére válaszolnia kell.

Nos, miután Kovács már megint szénné égette az országot a Twitteren, maradt neki energiája arra is, hogy kifejtse: néhány tucat, magáról megfeledkezett, társadalmi támogatottsággal nem bíró ember hőbörgött az országnak házában, ami

pont jó lesz a minket gyűlölő nyugat-európai sajtónak arra, hogy képeket mutogassanak arról, hogy milyen botrány volt a parlamentben. 

Ha már a magyar propagandába nem férnek bele ezek a hírek, legalább a nemzetközi sajtóban lássák, mi a szitu Orbániában. Ahol remélhetőleg, a Gruevszki nevű köztörvényes bűnözőnek jólesett a tegnapi rózsadombi ebéd, ami után Tiborcz Istvánt és apósát megszégyenítve menekült el az újságírói kérdések elől. Minden szökött bűnöző mellé egy sofőrt, a magyar melós majd túlórázik, hogy kerek legyen a NER.

Sajnos pillanatnyilag ennél találóbb muzsikával nem tudok szolgálni, nem baj ha volt már. Mert a népnek joga van…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS