Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nép nevében, a népre hivatkozva magasról tesznek a népre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Az élet szép, csak van úgy, hogy a körülmények elég rondák. Ahol minden idők legnagyobb, augusztus 20-i népnemzeti, csodatűzijátékát is egy állami távközlési (!) cégnek kell megszerveznie több mint kétszer annyi pénzből (13 milliárd), mint amennyit a nemzeti ügyek kormánya a Lánchíd felújítására hajlandó kicsengetni a közösből (6 milliárd); ahol a futballt tekintik művészetnek, miközben a szabad művészet csípi a rezsim csipás szemét, ezért kikéri magának a csipás szemű, hogy ha színházra lehet közpénzt költeni, akkor profi focira is feltétlenül; ahol úgy csűrik a törvényeket, hogy egy kézilabdaedzőből tudományos fokozat híján is rektort, díszdoktort, egyetemi tanárt, professzort csinálnak, majd megválasztják a Magyar Rektori Konferencia társelnökévé (forró, de nem éppen szívből jövő gratulációk Mocsai Lajosnak), ott a körülmények rondasága igen jóindulatú, baráti diagnózis. Pedig ezt a nyomorúságos életérzést a vadhajnal hasadása önmagától is képes előidézni (nálam), de ha rásegítenek az elvtársak és az elvtársnők urak és hölgyek, akkor kiemelten is megette a fene az egészet.

Zárójel: őszintén irigylem a Miniszterelnökséget és az ő sajtóirodáját, hogy reggeltől estig van idejük és nem kétlem, hogy erőforrásaik is vannak bőven arra, hogy azt figyeljék, lessék, vizslassák, hogy a tárca beszélő fejeiről mikor, hol, mi jelenik meg. Mennyivel jobb hely lenne a világ, ha egyrészt ugyanekkora lelkesedéssel küzdenének a saját médiájuk lejáratásai, előre megfontolt, stratégiai hazugságai ellen, másrészt ha azt az energiát, amit a kritikus nyilvánosság megfigyelésébe invesztálnak, építő, előremutató célok szolgálatába állítanák. Ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy bárkiről megengedett valótlan állításokat tenni, de ha összeszednénk, hogy tíz év alatt hogyan váltak a hazugságok kormányprogrammá, a csúsztatások, valósághajlított, manipulált, soha nem bizonyított állítások széles néptömegek agymosására használt tényekké, megfájdulna a fejünk.

Hogy csak egy példát említsek az eléggé nyilvánvaló hülyének nézésre. Ezt reklámozza például a Fidesz Facebook-oldala:

Ha élnénk Soros György ötletével, az európai országoknak felajánlott soha le nem járó hitellel, akkor eladnánk a lelkünket és a jövőnket. Ezt nem fogjuk megtenni.

Ehhez képest a nemzeti manipulációs, álkonzultációs kérdőívük 10. számú kérdése így szól: Ön elutasítja Soros György tervét, amely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat? Már az is eléggé nyilvánvalóan manipulatív, tendenciózus baromság, hogy még véletlenül sem az a kérdés, hogy ön, felnőtt, intelligens állampolgár mit gondol Soros György nem létező tervéről, hanem. De az megvan, hogy a Fidesz már eldöntötte mi a helyes válasz? De ha eldöntötte, akkor mi a francért kérdezősködnek milliárdokért? Azt meg már nem is említem, hogy akinek nincs lelke, az csak a jövőt tudja eladni. Nem, még véletlenül sem Sorosnak, viszont a Kínai Kommunista Pártnak és Putyinnak.

Ami az álkérdések fölötti kormányzati átverés romjain virágzik, az kicsit sem szívderítő. Például miközben a KSH szerint úgy állnak a számok, hogy áprilisban a bruttó átlagkereset 400 ezer forint felett volt, egy rakás dolgozónak az elmúlt hónapokban nemhogy nőtt volna, de egyenesen csökkent a fizetése. Ez annak tudható be, hogy bár a szakszervezetek még a járvány beütése előtt megállapodtak az idei béremelésekről, ám a korlátozások miatti munkaidőcsökkentések és leállások miatt a dolgozók elvesztették a bónuszokat. Érdemes az érintettek által vázolt, az egyre kevesebbet érő bérekről szóló részletekben is elmélyülni, nem én hazudok liberális kínomban.

Sőt, azt sem én találtam ki, a szakma mondja, hogy bár június végével lejárt a hazai idegenforgalmi szektor járulékmentessége, a fideszes állam ezúttal megint a takarékos arcát mutatja (mintha csak az ellenzéki önkormányzatokon való politikai bosszúállásról lenne szó) és nem hajlandó semmilyen formában a magyar GDP 13 százalékát adó, több mint 400 ezer ember megélhetését biztosító, jelenleg igencsak beteg ágazat hóna alá nyúlni. (Például a járulékmentesség év végéig meghosszabbítani, vagy a csökkentett munkaidőt tovább támogatni, stb.) Ez pedig azt jelenti, hogy sok turisztikai állás veszélybe kerülhet. Vagyis nagyon úgy tűnik, mintha a fideszes kormány spórolna a költségvetési kiadásokon és szarna a turisztikai kapacitások és munkaerő megmentésére. Kivéve, ha azt a turisztikai kapacitást Mészáros Lőrincnek hívják, ugye. Aki – képzeljük el, ha tudjuk – belelapozgatott egy 400 oldalas, futballról szóló könyvbe (cím: Labdarúgás és tudomány), és nagyon érdekesnek találta. Biztos szép képek vannak benne, hát persze.

Mindeközben bár Orbán Viktor Müller Nyunyóka Cecília országos tisztifőorvossal karöltve megvédte az ő népét a víruskától, és egyszemélyben megszüntette a járványügyi korlátozásokat is, a gazdasági visszapattanás leginkább Matolcsy György nedves álmaiban következett be. A valóságban az a helyzet (ezt se én találtam ki, hanem az érintett szakszervezetek képviselői számolnak be erről), hogy a megrendelések hiánya miatt egyre több vállalkozás dönt úgy, hogy szép csendben, sunyi módon elbocsátásokba kezd. Sok esetben a munka törvénykönyvének – a munkavállalókat a munkáltatóknak kiszolgáltató – 2012-es módosítására építve végkielégítés nélkül raknak utcára embereket. Akiket meg nem raktak még utcára, azok hónapok óta fizetés nélkül vegetálnak.

Tudom, hogy ezek nem ügyek, és nem is olyan kiemelt nemzeti ügyek, mint a Kurultáj nevű, a kipcsak hun és türk tudatú nemzetek képviselőit egy helyre terelő lovas nomád hagyományőrző dzsembori, amire félmilliárd (inkább 550 millió) közpénz igazán nem tétel, meg hol van ez attól a lázas igyekezettől, amivel igyekeznek botránymentesen megfojtani és kontroll alá vonni Magyarország legnagyobb, legolvasottabb online hírportálját.

Tudom, hogy nem ügyek ezek, de mégis van ebben valami mélyen lesújtó. Majdnem annyira lesújtó ez a nép nevében a nép fejére vizelő, szaró pávatáncos kormányzás a maga gyászos prioritásaival, mint Tarlós István bácsi elkeseredett vergődése, amivel még apró foltokban megmaradt tekintélyét Orbán szolgálatában totálisan leamortizálja. Mint köztudott, vagy sem, Tarlós István bácsi feljelentést tett a fővárosi korrupciógyanús ügyek miatt. A nyomorult végigalkalmatlanozta, végigégette magát Orbán óhaja szerint a választási kampányban, pofára esett, azóta sem tudja kiheverni, ezért az utóbbi hetekben semmi mást nem csinál, mint egyik médiaorgánumtól a másikig lődörögve panaszkodik, méltatlankodik és magyarázza a kilenc éves bizonyítványát. Ideje volt továbblépni ezzel a feljelentéssel, ha már méltósággal levonulni a harctérről nem tud, akkor ez is egy módja a politika szemétdombjára kerülésnek. Csak így tovább.

Sok mindenről akartam még szót ejteni a pedofilbotrányba keveredett undorító fideszes Kaleta Gábor egy év felfüggesztett börtönbüntetésétől, a lúgos orvos Kúria által megerősített ítéletéig (igen, a rohadék töltse csak les szépen a 11 éves büntetését), de már nem fér bele ebben a körben. Viszont azt még megemlítem, hogy (megint) nagy sikert aratott a Fidesz az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának szerdai ülésén, aminek Novák Katalin női princípium ágyazott meg, amikor nem győzött gratulálni és elomolni a gyönyörűségtől Andrzej Duda lengyel államfőnek a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában elért sikere okán. Amivel egyetlen probléma van: Duda a hatalmon lévő populista, nacionalista Jog és Igazságosság párt jelöltje, míg ellenfele, Rafał Trzaskowski az EPP-hez tartozó Polgári Platform képviseletében kampányol. Hogy a Fidesz az ellenfélnek szurkol? Tényleg? Hogy a Fidesz hűtlen a szövetségeseihez és áruló? Nahát, sose gondoltuk volna. Ja, de. Hát akkor még melengessék a kebelükön őket, hátha jobb lesz. Nem lesz.

Viszont mindenkinek legyen jó napja! Csókpuszipacsi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!