Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nemzeti összetartozás tudata és Bálványos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,827,245 forint, még hiányzik 1,172,755 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hamarosan ismét összegyűlik nemzetünk legjava, az idén harmincadik évét ünneplő Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A magát diáktábornak és szabadegyetemnek nevező politikai dzsembori meghatározó szerepet tölt be Orbán és párttársai életében. Ott sokszor felvázolják a várható terveket az ország jövőjével kapcsolatban, ezért fel lehet készülni ismételten a legrosszabbakra. Németh Zsolt a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt 30 évben – vagyis vélhetően a szabadegyetemnek köszönhetően – általánossá vált Magyarországon a nemzeti összetartozás tudata. Hogy ez mégis mi a büdös francot jelent, azt én nem tudom, de ha Németh Zsolt magát nemzetileg összetartozva érzi, akkor egészségére. Lássuk mi más derült még ki a sajtótájékoztatón:

Egyedülálló műfajt teremtett az idén 30 éves Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos), amikor ötvözte a szabadegyetemi és a fesztiváljelleget – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján. 

Németh Zsolt elmondta: a július 23. és 28. között tartandó rendezvény idei mottója, Egy a tábor, egyrészt erre a műfajteremtésre, másrészt a nemzeti összetartozásra utal. A mottó politikai üzenete, hogy az elmúlt 30 évben általánossá vált Magyarországon a nemzeti összetartozás tudata.

Kiemelte: nemcsak a tábor, a rendszerváltás is 30 éves idén. Tusványos “rendszerváltó intézmény”, és azért is sajátos, mert a közép-európai rendszerváltó intézményeket általában elsöpörte a történelem. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy Tusványos “titka” következetes állandósága, ugyanakkor megújulni tudása. – MTI

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!