Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Mi Hazánk Mozgalom tanácsai járvány idején

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz fiókpártja, a Mi Hazánk Mozgalom is elkezdte ekézni Karácsony Gergelyt azért, mert volt pofája lezáratni a legnagyobb parkokat azért, hogy ott ne gyűljenek össze az emberek. A nyugati tapasztalatok alapján ez a döntés viszont alighanem érthető, úgy tűnik azonban, hogy nem mindenki számára.

A Mi Hazánk Mozgalom mellett maga Müller Cecília is arra buzdít, hogy menjünk ki sportolni a szabadba, ahol nincsenek sokan. Csak hát ha mindenki így gondolkodik, akkor egyszer csak sokan lesznek minden parkban és téren, ezzel is megnő a fertőzés terjedésének lehetősége. A britek is megpróbálkoztak ezzel, aztán rájöttek, hogy az emberek visszaéltek a történettel és inkább sorra bezárták az ottani parkokat is. Kissé érthetetlen tehát, hogy a tisztifőorvos mégis kitől kap tanácsokat. A Mi Hazánk Mozgalom motivációja már sokkal érthetőbb, pláne akkor, ha megnézzük a közleményük velejét, miszerint: Karácsony Gergelynek inkább például az idősotthonokkal kapcsolatban lenne tennivalója. 

Meglepően finoman fogalmaztak, de lássuk mit mondtak még:

A Mi Hazánk Mozgalom úgy értékeli, hogy a Margit-sziget és a hasonlóan nagy zöldterületek, a budai hegyek lezárása hibás intézkedés, ezért újra meg kell nyitni ezeket a zöldterületeket.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke az MTI-nek vasárnap úgy nyilatkozott, a lezárás miatt kisebb parkokba zsúfolódnak a fővárosiak, akiknek az egészségük megőrzése érdekében is szükségük van a friss levegőre, napsütésre, mozgásra, különben az immunrendszerük legyengül. Novák Előd szerint az emberek többsége már megtanulta a személyes távolságtartás szabályait, de a közterület-felügyelők és rendőrök is figyelhetik az esetleges csoportosulásokat, s közbeavatkozhatnak, ilyesmire azonban inkább a nagy lakóépületek közti miniparkokban van esély.

A fővárosi zsúfoltság miatt nem véletlenül vált gócponttá Budapest. Káros pótcselekvés a nagy zöldterületek lezárása, Karácsony Gergelynek inkább például az idősotthonokkal kapcsolatban lenne tennivalója – hangsúlyozta, hozzátéve, minél több területet zárnak le, és minél kisebb életteret hagynak az embereknek, úgy nő a fertőzés kockázata. Novák Előd közegészségügyi érdeknek is nevezte, hogy az emberek immunrendszere ne gyengüljön le, ezért kell biztosítani a Mi Hazánk Mozgalom szerint, hogy tudjanak megfelelő távolságtartással levegőzni, napfényre menni, mozogni. A labda most Karácsony Gergely főpolgármesternél pattog – fogalmazott. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!