Február 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A megmondóember igazsága és a haza igazsága

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,845,804 forint, még hiányzik 1,154,196 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van itt ez a Deutsch Tamás nevű megmondóember (hivatalosan a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője), akihez képest – akárki meglássa –  Szájer József az idő múlásával erkölcsi lángoszlopnak fog tűnni. Mondjuk a hipokritizmus ereszcsatornáján fennakadt Jóskánk szakmailag már az elmúlt 30 évben is köröket vert örök megélhetési EP-képviselő társára, aki fennállása legnagyobb teljesítményeként annyit tud felhozni a mentségére, hogy bármikor képes a közösségi oldalához nyúlni, ha érvek nélkül köpködni kell a Fidesz és Orbán, vagyis a haza ellenségeit.

Akármennyire megerőltetem magam, nem jut eszembe semmi korszakalkotó, építő, jobbító szándékú hazafias cselekedet, ami a nevéhez lenne köthető, de azt már egész Európa biztosan tudja, hogy a gestapózásban élen jár, továbbá igazságos és méltányos ő: nem csak a hazai ellenzéki politikusokat vádolja olyasmivel, amit nem követtek el, de a Fidesz európai pártcsaládjának tagjait is bármikor szemrebbenés nélkül lenácizza (utólag suttyomban, titokban, félszájjal bocsánatot kér), ha útjába állnak fényességes Orbán Viktor történelemkönyvekbe kívánkozó vergődéseinek.

Az Európai Néppártból való kirúgás előszobájában ezt a minden európai adófizetői pénzt megérő embert szalajtotta be a párt vasárnap a Kossuth rádióba (bár az is lehet, hogy szalagról lamentált) a csütörtöki brüsszeli győzelem jelentőségét a nép szájába rágni. Ha esetleg az eddigi propagandaünneplés nem lett volna elég. Emberünk pedig szónokolt az alábbiak szerint:

Kellemetlen napokat kénytelenek átélni a hazájuknak ártani akaró magyar baloldali politikusok az Európai Unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról szóló megállapodás sikeres létrejötte miatt.

Lelepleződtek a magyarországi baloldal EP-képviselői, akik minden energiájukkal azért dolgoztak, hogy ártsanak Magyarországnak, elvegyék a magyar emberektől az uniós forrásokat és mondvacsinált okokból, önkényes politikai feltételekkel zsarolják meg az országot.

A magyar-lengyel szövetség sikere azt is mutatja, hogy nem csak helyes, hanem eredményes is lehet hazafiként kiállni a nemzeti érdekek mellett.

Az uniós megállapodás közös európai siker, amely a jövőben biztosítja, hogy a nagyobb tagállamok ne erőltethessék rá akaratukat a kisebbekre. A megállapodással emellett sikerült a nemzeti szuverenitás garanciáját is megteremteni, mivel bebizonyosodott, hogy az unió sikere a sikeres nemzetállamokban rejlik és nem az európai egyesült államok létrehozását célzó föderatív törekvésekben.

Az EP jövő héten megerősíti az Európai Tanács határozatát, bár „valószínűleg lesz nyavajgás”, mivel az európai baloldal nem tudja majd emelt fővel elfogadni a vereségét.

Magyarország előtt korábban soha nem állt rendelkezésre annyi uniós forrás, mint a következő költségvetési időszakban, hiszen az ország 40 milliárd euró vissza nem térítendő támogatáshoz és 10 milliárd eurós hitelhez férhet hozzá.

Büszke tagja az Európai Néppárt frakciójának és reméli, hogy a józanság, a mások megértésére vonatkozó törekvés vezérli majd képviselőtársait, amikor a kizárására vonatkozó javaslatról szavaznak. A kizárását kezdeményezők módszere az 1990 előtti antidemokratikus Magyarországra emlékeztet, hiszen azért akarják megbüntetni, mert szabadon megfogalmazta a véleményét, kiállt az igazság és a hazája mellett. (via MTI) 

Miután fogalmam nincs, milyen napokat élnek át mostanság az állampárt által hivatalból ellenségnek, hazaárulónak kikiáltott, sőtpláne lelepleződött (?) baloldali politikusok, csak annyira vállalkozom, hogy a fülemet sértő kiemelt részeket lefordítom az el nem hajlítható valóság nyelvére:

– A magyar emberektől kizárólag a fideszes kormány és külön Orbán Viktor akart uniós forrásokat elvenni. Például amikor a magyar emberek tudta nélkül hiteleket vett fel (ezzel egyúttal 10-30 évre el is adósította őket, pedig már rég eladósította őket korábban is), miközben nagy hangon ordibálta, hogy mi nem vagyunk rászorulva a brüsszeli hitelekre, kenjék a hajukra, mi megállunk a saját lábunkon meg az orosz és kínai piac lábán, a magyar ember nem szereti a hitelt. (Ehhez képest most világraszóló siker a 10 milliárd eurós hitel.) Sőt: az egész harci kommunikációs gépezet görcsbe rándult, arra a hírre, hogy Karácsony Gergely – Orbán vétóblöffjének és zsarolásának árnyékában – azért lobbizik, hogy a települések, a helyi önkormányzatok és ezáltal a magyar emberek közvetlenül jussanak uniós forrásokhoz akkor is, ha Orbán meghekkeli a megállapodást. Ami csak egy része a problémának: a másik része az, hogy miközben nagy hangon ünneplik a brüsszeli győzelmet, a településeket tovább sanyargatják: forrásokat vonnak el, meg akarják tiltani, hogy bevételekhez jussanak, és visítanak, mintha a kormánypárt ellenzékben lenne.

– Az uniós megállapodás semmi olyasmivel nem függ össze, hogy a nagyok a kicsikre rá akarnak erőltetni bármit (Magyarország és Lengyelország méreteit tekintve ez önmagában is szánalmas érvelés), csak azért mert ők nagyok. Mi meg kicsik vagyunk, kivéve amikor a teljhatalom érdeke az ellenkezőjét nem kívánja, mert akkor a valódi súlyunknál is súlyosabbak vagyunk, zászlóshajó, gőzmozdony és társai. Ezzel szemben ez az uniós megállapodás arra kiváló precedens teremthet, hogy ezután bárki kedvére zsarolhassa a közösséget, ha úri kedve úgy tartja.

– A lengyel-magyar zsarolási potenciállal kötött kompromisszumban az Európai Parlamentet – az Európai Unió legdemokratikusabb, az állampolgárok által közvetlenül választott intézményét – sikerült megint szembeköpni, amelyben jobb- és baloldali képviselők egyaránt ülnek. Ha valaki itt hosszútávon vereséget szenvedett a jogállamisági mechanizmus elmaszatolásával és kitolásával, azok az európai polgárok. Valamennyien.

– Deutsch Tamás véleménye és igazsága nem a haza véleménye és igazsága. Ahogy a gázkamrázó Demeteré vagy a farkasvermező Orbáné és senki másé sem az. Nem kell az Európai Néppárt büszke tagjaként versenyt futni a szövetségesek indokolatlan, tahó sértegetésében, rágalmazásában. Vagy ha igen, akkor nem kell pitizni, bocsánatot kérni azért, hogy ne rúgják ki az embert. Fel kell vállalni, hogy ez a néppártos tempó már nem finom a Fidesznek, és át kell ülni a szélsőjobbra, ahol érdemi munka helyett további hosszú évekig teli pofával, következmények nélkül lehet nácizni, gestapózni, sorosozni, és a szövetségesek még tapsolni is fognak. Ott, ahol az Európai Unió szélsőjobboldali bomlasztói ülnek, ott ez teljesítménynek számít, csak végre bele kell állni. Bátran, férfiasan. Legalább egyszer meg kellene próbálni, hogy milyen az.

A többi stimmel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!