December 6,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Médiatanács kegyetlenül lecsapott a TV2-re

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 287,293 forint, még hiányzik 2,712,707 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mindig független Médiatanács büntetés szabott ki. Meglepő módon azonban ezúttal a TV2-re csapott le kegyetlenül a hatóság, aminek következtében 700 ezer forint büntetést kénytelenek befizetni. Na persze nem érdemes arra gondolni, hogy bármiféle, a kampánnyal összefüggésben ott elhangzott hazugság miatt járt a büntetés, dehogy. Burkolt reklám miatt lépett a Médiatanács, amelyet nem zavar az, hogy a magát köztévének hazudó M1 a Fidesz propagandacsatornájává válva, napi szinten segíti a kormánypártot és ad helyet az ellenzéki politikusok lejáratásának.

A Médiatanácsot az sem hozza lázba, hogy az M1-en egyetlen ellenzéki, vagy valóban független jelölt sem kap egyetlen percet sem, még a kampány finisében sem. A folyamatos hazugságáradat is belefér – ahogy ezt egyébként az AB is megállapította, hiszen szerintük nincs azzal semmi gond, ha valaki kampányidőszakban hazudik -, ami szintén igaz a TV2-re. Kamu döntést hoztak, amivel megpróbálják azt a látszatot fenntartani, hogy nem a Fidesz szekerét tolják. Hogy ezt ki hiszi el, azt nem tudom, mindenesetre elég gyenge próbálkozás volt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára, amiért a Tényekben egy sportmárkával kapcsolatban említett információkkal burkolt reklámot vetített, valamint a Szentes TV és a Karc FM 88,3 szolgáltatóira, amiért eltértek szerződéses vállalásaiktól.

A grémium 700 ezer forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára egy bejelentés alapján lefolytatott eljárásában, mert a Tények július 6-ai adásában egy sporteseményhez kapcsolódóan, a műsorba ágyazva egy sportmárkához köthető kereskedelmi közleményt sugárzott. Ez – mivel reklámjellegét nem vállalta fel – alkalmas volt a nézők megtévesztésére – olvasható az NMHH kommunikációs igazgatósága által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Azt írták: a márkával kapcsolatban olyan többletinformációkat adtak, amelyek arra ösztönözhették a nézőket, hogy megvásárolják a gyártó termékeit. Állandóan jelen volt például a márkajel, amivel vizuálisan és verbálisan is a termékeket népszerűsítették – tették hozzá.

Az NMHH közölte azt is, hogy a helyi, közösségi Szentes TV szolgáltatójára tízezer forintos bírságot szabott ki a testület, amiért a televízió egy júniusi adáshéten a hatósági határozatban rögzített vállalásaihoz képest kevesebb közszolgálati, a helyi közélettel foglalkozó és saját készítésű műsort tett közzé.

A helyi, közösségi Karc FM 88,3 szolgáltatójára szintén tízezer forintos bírságot rótt ki a grémium, amiért egy júliusi adáshéten a rádió eltért a műsoridő sávjától, huszonnyolc esetben nem a saját szignálját használta, valamint a vállalásaihoz képest kevesebb helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort és hírműsorszámot adott közre – áll a kommünikében. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!