Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar történelem legsikeresebb korszaka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„… tartalmatlan vakhit és a pszeudoterrorista, műfasiszta csapkodás következik. Erő! Állam! Katonai vitézség! Férfiasság! Sport, testi erő! Fölbőgő motorok! Golyózápor! Az ősök kultusza! – Ez itt az újdonság, amelyet 1930-ra már Ernst Jünger is kezdett halálosan unni. (…) Ez van – maga a frázis a penészedő Kádár-rendszer hervadtvirág-korából származik: »ez van, ezt kell szeretni«… –, ez a vacak. Ámde a vacak nem ártalmatlan és nem gyönge.

(…) a rezsim érdeke nem a barantázó pántürk ősdilettánsok »helyzetbe hozása« (ez csak comic relief és könnyebbség az ostrom alatt álló személyzeti osztálynak), nem is az Akadémia ingatlanvagyona. Hanem az autoritáriusból a totalitárius szakaszba tartó fokozatos átfejlődés. A nálunk a végrehajtó hatalomban: különösen a Miniszterelnökség és a miniszterelnöki kabinetiroda apparátusában, de legfőként Orbán miniszterelnök különös elméjében (és nem a Magyarországon semmiféle szerepet nem játszó »állampártban«) összpontosuló államhatalom fokozatosan megszünteti az összes többi tekintélyt.”

Hát akkor jó reggelt kívánok mindenkinek! Úgy tűnik, tényleg ez van. A fent idézett néhány sor szerzője szerint nem mellesleg VÉGE. Már úgy nagyjából mindennek itt errefelé. Mióta a nem létező köztársaság nem létező elnöke aláírta a Magyar Tudományos Akadémia szétmángorlását célzó törvényt. Ha viszont vége, akkor én mit tudnék még hozzátenni TGM emelkedetten lesújtó és kiábrándító, de legalább ezúttal sem önáltató cikkéhez? Nem sokat. Esetleg annyit, hogy ezúttal is figyeltem és megértettem, amit ír: az Orbán-rezsim nem náci jellegű, növekvő alapterületű barna foltjai ellenére. Jó van akkor. Majd kérem, tessenek szólni, amikor már náci jellegű lesz, és lehet is annak nevezni. Köszönöm

Ha a másik oldalról nézzük ugyanezt, onnan, ahol mindig süt a nap és zöldell megannyi közpénzbokor, akkor az van, hogy a modern magyar történelem egyik legsikeresebb korszakát éljük. Ezt onnan lehet tudni, hogy Szánthó Divatdiktátor Miklós, az Alapjogokért Központ menetrendszerűen szervilis vezetője erről lamentált az Origónak. A legsikeresebb korszak ismérve pedig az, hogy egyszerre van társadalmi béke, azaz politikai és gazdasági stabilitás. Továbbá lehet demokratikus rendszert „üzemeltetni” konzervatív, kereszténydemokrata vagy akár illiberális alapokon is, a gazdaságot meg unortodox alapon.

…felelős pénzügy- és gazdaságpolitikára alapozva, a pillanatnál szélesebb horizontra tekintő távlati gondolkodással, professzionális kommunikációval, jó értelemben vett hatalomtechnikával elérhető a politikai stabilitás, e stabilitás pedig nélkülözhetetlen az országszervezéshez.

Nekem különösen a társadalmi béke tetszik, valahányszor  megnyitom bármelyik pártlapot, ez az első dolog, ami pofán basz. A béke. Meg az a faéket is bömbölésre sarkalló professzionális kommunikáció, amit évek óta nyomnak. Ez:

Tolmácsot kérek…

Az Európai Parlament többsége az Európai Bizottság élére megválasztotta Ursula von der Leyent. A politikus 383 igen szavazatot kapott, a megválasztásához 374-re volt szükség. 327-en voksoltak a politikus ellen, 22-en tartózkodtak, míg egy szavazólap érvénytelen volt. Összesen 733-an vették fel a szavazólapot a 751 EP-képviselőből. Ez azt jelenti, hogy a döntés kilenc szavazaton múlott, vagyis a Fidesz 13 szavazata nélkül nem válaszották volna meg Ursula von der Leyent.

Erős tartalom, az már biztos. Egyfelől onnan indultunk, hogy Ursula von der Leyen azért lehetett egyáltalán bizottsági elnökjelölt, mert Orbán meg a V4-es haverjai így akarták. Most eljutottak oda, hogy ha a Fidesz nem szavazza meg Ursulát (ha Orbán mindenáron őt akarta, egyáltalán hogy jön ide az az elméleti lehetőség, hogy ha ők nem szavazzák meg?), akkor nem lett volna belőle bizottsági elnök, pedig Orbán már akkor győzött, amikor megbuktatta Timmermanst. Értem. Tehát a nagy stratéga egy olyan jelöltet támogatott, aki a kegyelem taknyán lett EB-elnök. És ez nem az Origó túlmozgásos rímfaragójának túlteljesítési kényszere, hanem a Fidesz hivatalos, professzionális kommunikációja. (via Hidvéghi Balázs, aki ellen Soros katonái összefogtak, hogy ne lehessen szegényből LIBE-alelnök.) Vagyis a Fidesznek és Orbánnak köszönhetően minden idők legalacsonyabb felhatalmazását begyűjtő elnöke lesz az Európai Bizottságnak. Fogalmam nincs, mekkora siker ez, pláne, hogy ehhez még a DK és a Momentum hazaárulóival is sikerült egy platformra kerülni. Ha jól sejtem, zsarolási potenciált látnak ebben a valóságértelemzésben. Csak a szokásos.

Mindazonáltal aki végighallgatta tegnap von der Leyen beszédét, továbbá nem az agyhalál állapotában leledzik és/vagy nem bálványokat imád, az hallhatta, hogy Orbán zenekara egy de facto Soros-ügynöknek szavazott bizalmat. Mármint az ő fogalmaik szerint. Egy olyan embert, aki 25 percben nagyjából tökéletesen ellentétes célokról beszélt, amint amiket a Fidesz látástól vakulásig képvisel. Ilyesmikről beszélt: az európai jogállamiság védelme, erős európai integráció, klímaváltozás és szegénység elleni küzdelem, európai minimálbér, európai munkanélküli ellátás, női egyenjogúság (az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozás), a menedékkérőkkel szembeni emberséges bánásmód, a tagállami vétó megszüntetése a külpolitikai döntésekben. Szó szerint ezt is mondta:

Nem kötünk kompromisszumokat, ha a jog uralmának fenntartásáról van szó. Bárki, aki megpróbálja aláásni vagy gyengíteni Európa értékeit, elszánt ellenfélre akad bennem.

Nem tudom, hány napnak, hétnek kell eltelnie, ameddig von der Leyen a Fidesz legnagyobb sorosista ellensége lesz, de hogy csak idő kérdése, az majdnem biztos. Orbán és a V4-ek kurva nagy sikeréről belátható időn belül úgy fognak kussolni, mintha soha el nem hangzott volna. A magam részéről inkább nem ragadtatom el magam annyira, mint például a DK, és különösebb illúzióim nincsenek azzal kapcsolatban, Ursula személye pillanatnyilag garancia az ígéretei betartására. Pláne nem gondolom, hogy a német ipar magyarországi érdekeltségei megváltoztak volna tegnap óta. Azt viszont gondolom, hogy a fentiekből valamit teljesítenie kell ahhoz, hogy az EU a következő öt évben működőképes legyen. Tegnapi ígéreteit bizony számon fogják kérni rajta azok a Timmermansok, akiket Döbrögi elvtárs jól megbuktatott. Már sokszor mondtam: eljön az idő, amikor a Fidesz visszasírja a jó öreg Manfred Webert, és szerintem ez akkor is így lesz, ha hivatalosan már megint a Fidesz győzött. Remélem, Ursula már telefonozott is a Karmelitába, hogy gratuláljon Orbánnak a győzelemhez.

Addig is a modern magyar történelem legsikeresebb korszakát éljük, ugye. Ez például azt jelenti, hogy évente közel 40 ezer ember vándorol ki Magyarországról.

Azt is jelenti, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben rákban az Európai Unió országainak vonatkozásában, de az összes halálokban is rendkívül jól teljesítünk.

Meg például még azt is jelenti, hogy Magyarországon az egyik legalacsonyabb a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya.

Különben lasszóval fogják a dolgozókat, mert se járművezetőkből, se kalauzokból, se kézbesítőkből nincs elég. Összesen csaknem 2500 új munkatársat keresnek a Volán-társaságok, a MÁV, a Magyar Posta, valamint BKV.

Csak úgy mellékesen: a bezárás szélére került Miskolcon a városi kórház szülészete, viszont vigasztaljon mindenkit a tudat, hogy legalább Kövér László házőrsége közel 64 millió forintért új egyenruhát kap.

Sőtpláne: társadalmi béke van. Orbán például békésen elbeszélget a kormánytagokkal, miniszterekkel, államtitkárokkal. Értékeli a munkájukat. El is tudom képzelni, hogy zajlik egy ilyen beszélgetés. De nincs ok a nyugtalanságra: a legtöbb tárcavezetővel a főnök elégedett. Hálistennek. Már azt hittem, hogy Semjént kirúgja. De nem.

Nem sok minden maradt már hátra, ellopnivaló, harácsolnivaló, államosítanivaló viszont bizonyára. Úgyhogy most úgy áll a dolog, hogy a Telenorba kellene valahogy beverekednie magát az államnak, Orbán azt akarja, hogy ez még idén megtörténjen. Az Antenna Hungária Zrt.-n keresztül (ez az, amelyik Rogán Cecíliához nemrég hozzávágott 60 millió forintot) 25 százalékos részesedést akar szerezni a Telenor Magyarország Zrt.-ben a magyar állam. Márpedig ha Orbán ezt akarja, akkor ez lesz. Mert ez a modern magyar történelem legsikeresebb korszaka.

De legalább a jó a zene, nem? De. Csókolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!