Június 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar nép is választ vár

Hassan F. – noha sokat sem a nemzetközi hatóságok, sem pedig a magyar hatóságok nem tudnak a férfiról – egyik napról a másikra lett terroristavezér. Teljesen mindegy, hogy konkrét bizonyítékokkal a sajtó információi szerint szinte biztosan nem rendelkeznek a magyar hatóságok, ez is elég volt arra, hogy ISIS terroristavezérnek kiáltsák ki a szír férfit. Az MTI gond nélkül hozza le a kormánylapok értesüléseit, amik számukra vélhetően elegendő bizonyítékot jelentenek a férfi meggyanúsítására. Hogy mi igaz a vádakból és mi a kormány által kitalált, a propagandát tökéletesen kiegészítő hazugság, azt jó esetben a bíróság megállapítja az elkövetkezendő időszakban.

Mindenesetre az EYP (Görög Hírszerzés) szerint embercsempészettel meggyanúsítható férfivel szemben ezidáig nem merült fel az, hogy terroristaként is tevékenykedett volna, ezért hát kíváncsian várjuk, milyen valós bizonyítékai vannak a TEK-nek. Addig is:

A Fidesz sürgősen választ vár arra a kérdésre,  hány terroristagyanús személynek adott “migránskártyát” Brüsszel.

Deutsch Tamás, a párt európai parlamenti képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arra a hírre reagált, miszerint a Budapesten elfogott szír terroristavezér, Hassan F. is kapott brüsszeli “migránskártyát”. A politikus azt mondta, Hassan F. – aki a megalapozott gyanú szerint az Iszlám Állam egyik hóhéra volt – menekültstátuszt kapott és keresztül-kasul utazgatott Európában, őrizetbe vételekor és előzetes letartóztatásba helyezésekor pedig olyan “migránskártyát” találtak nála, amely a használó beazonosítására nem alkalmas. Nyilvánvaló hazugság tehát, hogy az eddig kiadott 64 ezer “migránskártya” nem anonim, nem alkalmas készpénzfelvételre, és kizárólag Görögországban lehet használni azokat – jelentette ki Deutsch Tamás.

Hozzátette, mindez olyan időszakban fordul elő, amikor az Európai Unió legkülönbözőbb országainak hírszerző és titkosszolgálati szervezetei arra figyelmeztetnek: a visszaszorított Iszlám Állam terroristái százával igyekeznek Európába a migránsok közé vegyülve, már most is több ezer terrorista van Európában és a számuk megsokszorozódhat. Brüsszel ennek ellenére továbbra is lelkesen osztogat több száz euróval feltöltött anonim kártyákat – fogalmazott az EP-képviselő.

Kiemelte, Európa biztonsága a tét, és ez az eset is világosan megmutatja, mi a különbség a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes politikusok között.

A bevándorláspárti politikusok megszámlálhatatlan nagyságrendben adnak terroristagyanús embereknek is menekültstátuszt az EU országaiban, utána pedig – hétköznapi életük megkönnyítése érdekében – jelentős összeggel feltöltött kártyát is biztosítanak nekik, mindezt humanitárius kérdésnek beállítva – mutatott rá.

Ezzel szemben a bevándorlásellenesek szerint nemet kell mondani a bevándorlásra, meg kell akadályozni, hogy terroristagyanús személyek magukat menekültnek kiadva az EU területére érkezzenek és menekültstátuszt kapjanak, valamint azonnal le kell állítani az anonim “migránskártyák” osztogatását – mondta Deutsch Tamás.

Már csak néhány kérdésem maradt:

A letelepedési kötvényesek neveivel mikor számolt el a magyar kormány?

Nikola Gruevski hogyan kaphatott menekült státuszt?

Ghaith Rashad Pharaon ujjlenyomatával mi volt a helyzet?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.