Március 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar kormány tiszteli a nőket. Állítólag

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,428,453 forint, még hiányzik 1,571,547 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fideszhez köthető Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) ismét nőnapi konferenciát szervezett, ahol kormánytagok mondták el véleményüket a nők egyenjogúságával kapcsolatban. Ezek közül most egyet emelnék ki konkrétabban is, mivel Tuzson Bence mondanivalóját egyszerűen nem nagyon tudom hova tenni:

Egyenlők vagyunk ugyan, de nem vagyunk azonosak – hangsúlyozta az államtitkár, aki arra figyelmeztetett: ha ezt a két fogalmat elkezdik összekeverni, akkor a nő szerepe összekeveredik a férfi szereppel, az pedig szétveri a családot, nem születnek meg ennek következtében a gyerekek, és válságba kerül a társadalom.

Ha jól értem, akkor Tuzson szerint ha valaki összekeveri az egyenlőséget az azonossággal, akkor eljön a világvége? Azt mondjuk nem igazán értem kire is gondolt, mert nem hiszem, hogy túl sokan gondolnák azt, hogy a férfi és nő azonos. Annyiban igen, hogy mindannyian emberek vagyunk, de fizikailag különbözőek. Tény, hogy vannak olyanok, akik magukat non-binary-nek mondják – ennek magyar megfelelője a nembináris, aki sem férfiként, sem nőként nem határozza meg magát-, de ez nem egy olyan, az egész világot a pusztulás szélére sodró trend, amitől a Tuzson Bencéknek aggódnia kellene.

Gyerek olyan családba szülessen, ahol a szülők készen állnak az érkezésére. Nem mindenkinek kell szülővé válnia, ugyanis az választás kérdése. Jó lenne, ha Tuzson is megnyugodna, és ahelyett, hogy az elhanyagolható létszámú non-binary emberek léte miatt aggódik, talán inkább arra koncentrálna, hogy Magyarország egy élhetőbb országgá váljon, ezzel is növelve a gyermekvállalási kedvet.

A hagyományos női és férfi szerepek megőrzése mellett, az egyenlőség és azonosság összekeveredése ellen emelt szót a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára pénteken a Női erő – A nők ereje és védelme címmel rendezett konferencián, Budapesten.

Tuzson Bence a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Magyar Női Unió által szervezett nőnapi konferencián közölte: a családban vannak hagyományos szerepek, olyanok, amelyek talán már évszázadok óta jelen vannak, de ezek a szerepek folyamatosan változnak. Úgy vélte: a korszellem is változik, az egyenlőség szerepe komollyá és erőssé vált, azonban Európa nyugati felében egyre inkább összekeverik az egyenlőséget az azonossággal.

Egyenlők vagyunk ugyan, de nem vagyunk azonosak – hangsúlyozta az államtitkár, aki arra figyelmeztetett: ha ezt a két fogalmat elkezdik összekeverni, akkor a nő szerepe összekeveredik a férfi szereppel, az pedig szétveri a családot, nem születnek meg ennek következtében a gyerekek, és válságba kerül a társadalom.

“Ezért fontos számunkra, hogy legyenek hagyományos női és férfi szerepek. Mi, magyarok ebben a tekintetben sajátosak vagyunk, mert hiszünk a hagyományos családmodellben, a hagyományos szerepekben” – jelentette ki Tuzson Bence, hozzátéve, hogy ugyanakkor a magyar nők erős szerepet vállalnak a munkaerőpiacon is. Kiemelte: emelkedik a munkát vállaló nők száma, és azok aránya is, aki vezető szerepet vállalnak a gazdasági társaságokban. Ma a cégek 30 százalékát nők vezetik – mutatott rá az államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy ezek a vállalkozások hosszabb életűek, mint a férfiak vezette cégek, és bár kevesebb pályázaton indulnak, azok jóval sikeresebbek.

“Mások vagyunk, és arra kell törekedni, hogy ezt a különbözőséget az egyenlőség mentén érvényesíteni is tudjuk” – fogalmazott. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a konferencián arról beszélt: napjaikban a nők az élet minden területén ott vannak, a hadseregben is, és nemcsak az irodákban, hanem a missziókban szintén, Irakban, Afganisztánban, háborús körülmények között.     Ez is azt igazolja, hogy a női erő jelen van minden nőben – tette hozzá. A miniszter a nők védelméről szólva azt hangsúlyozta: meg kell őrizni Magyarországon az államalapítás óta meglévő keresztény kultúrát, amely tiszteletet, megbecsülést és szeretetet mutat a nők, édesanyák iránt.

Arra figyelmeztetett: vannak országok, nemzetek, ahol ez a “női kultúra”, a nők iránti tisztelet, szeretet és védelem nem létezik. Kiemelte: fel kell lépni Magyarországon a nőket érő, családon belüli vagy azon kívüli erőszak ellen, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a nők az év minden napján méltó elismerésben, megbecsülésben részesüljenek. Süli János, a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta: még mindig vannak, akik úgy gondolják, hogy a női a gyengébbik nem, de ez nem igaz, mert a nők képviselik az igazi lelki erőt önzetlen, odaadó szeretetükkel és fáradhatatlan törődésükkel.

“Nekünk, férfiaknak ezt elismeréssel, kedvességgel, figyelemmel és tisztelettel kell meghálálni” – tette hozzá. Felhívta a figyelmet a kormány családokat és nőket támogató intézkedéseire, és kiemelte: GDP-arányosan Európában Magyarország költi a legtöbbet – mintegy 5 százalékot – a családtámogatásra, 2010 óta megduplázva az erre a célra szánt forrásokat.Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapítója arról beszélt, már negyedik alkalommal rendeznek nőnapi konferenciát, amivel tudatosan szeretnék felhívni a figyelmet a női értékekre.    

Közölte: a nőknek az élet minden területén nagy türelemre és odaadásra van szükségük, de védeni is kell őket, hiszen leggyakrabban ők az áldozatai a kapcsolati erőszaknak, a testi-lelki bántalmazásnak. Úgy értékelt: jó látni, hogy Magyarországon megbecsülés övezi a nőket, a kormány családpolitikai intézkedései pedig évről évre egyre szélesebb körben segítik a nők boldogulását.

Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió alapítója arról beszélt, hogy a nő és a család szerepének megerősítése lehet Magyarország sikeres jövőjének legfőbb záloga. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!