Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar kormány szabályozni fogja az internetet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A tegnapi napon Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője egy a Washington Postban megjelent nyílt levelében arra kérte az egyes kormányokat, hogy szabályozzák törvényileg, valamint ellenőrizzék az internetet. Erre szerinte három helyen van a legnagyobb szükség: a választások biztonságossága és tisztességessége, a magánélet sérthetetlensége és az adathordozhatóság témájában. Erre a hírre a kormánypárti Századvég azonnal reagált is a saját szabálytervezetével:

1. Hagyományos tömegmédiának minősítik a közösségi médiát és ugyanúgy szabályozzák, mint a többi tartalomszolgáltatót.
2. Trösztellenes intézkedéseket hoznak, feldarabolják a monopol szolgáltatót, vagyis a kisrészvényesek tulajdonába adják azt.
3. Kiterjesztik a közösségi média tevékenységi körére a nemzetállam területi hatályát és alkotmányos szabályait.
4. Keményebb jogi eszközökkel lépnek fel a szólás- és véleményszabadság alkotmányos jogainak külső korlátozóival – az önjelölt cenzorokkal szemben.

Ehhez a biztonság kedvéért hozzátették:

Egy szó mint száz: a közösségi médiát a nemzeti szuverenitás számára rendelkezésre álló eszközökkel kell arra szorítani, hogy tiszteletben tartsa a felhasználók szabadságát!

Ezen nagyszerű tervezetre reagált nemrégiben a Demokratikus Koalíció, melynek közleményét alább olvashatják önök is:

A Demokratikus Koalíció arról tart, hogy a kormány cenzúrázni akarja a Facebookot.

A DK szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az utóbbi években gyakorlatilag a Facebook maradt az egyetlen olyan platform, amit a kormány nem tudott a befolyása alá vonni. A “kormány kifizetőhelyeként működő” Századvég Alapítvány azonban most azt ajánlja, hogy cenzúrázzák a közösségi oldalt – tette hozzá Rónai Sándor.

A politikus kijelentette, hogy ha cenzúrázni próbálják a közösségi oldalt, akkor az internetadó ellen tartott demonstrációhoz hasonló nagyságrendű tiltakozásra lehet majd számítani. A Századvég Alapítvány nyolc pontban fogalmazta meg javaslatait. Az alapítvány egyebek mellett azt szorgalmazza, hogy minősítsék hagyományos tömegmédiának a közösségi médiát és ugyanúgy szabályozzák, mint a többi tartalomszolgáltatót.

Emellett azt is javasolja, hogy terjesszék ki a közösségi média tevékenységi körére a nemzetállam területi hatályát és alkotmányos szabályait, továbbá, hogy keményebb jogi eszközökkel lépjenek fel a szólás- és véleményszabadság alkotmányos jogainak külső korlátozóival – az “önjelölt cenzorokkal” szemben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!