Szeptember 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar emberek elsöprő kisebbsége döntött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,782,224 forint, még hiányzik 1,217,776 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, hogy akkor az 528 ezer mostantól az új kétharmad, vagy mit kezdjünk az információval, mindenesetre a koronavírus-járvány eddigi legtragikusabb napjának örömhíre az, hogy ennyien töltötték ki a kormány legutóbbi, az újraindításról szóló, a rendkívüli helyzetre való tekintettel kizárólag online formában elérhető nemzeti álkonzultációját. Ezt Dömötör Csabától, Rogán és a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárától tudjuk, aki a Facebookon közölte (ezek szerint most már hivatalosan is a közösségi média lett a hivatalos kormányzati kommunikációs csatorna; az Európai Néppártból is a Twitteren keresztül léptek ki), hogy az 528 ezer magyar ember 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani. 

Mivel a parasztvakítók szerint ez minden bizonnyal egy annyira acélos és komolyan veendő részvételi arány, hogy nyugodtan lehet rá úgy hivatkozni, mint a magyar emberek véleményére (az összes ivarérett magyar ember véleményére, félreértés ne essék), Dömötör kifejtette:

  • a kormány az eredmények alapján elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak;
  • a nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban (ez utóbbira nem tudom, mi szükség van, hiszen köztudott, hogy a világon szinte senki nem jár előttünk az oltási programban, Izraelben meg személyes tanulmányi kiránduláson volt a miniszterelnök, szóval miről kell még egyeztetni, amikor mi tudunk mindent a legjobban);
  • a kormány azon dolgozik, hogy amint a járvány visszaszorul, és nő a beadott oltások száma, fokozatosan újra lehessen indítani az életet Magyarországon (egyelőre a kormányzati döntéseknek köszönhetően öles léptekkel rohanunk az ezzel ellenkező irányba, de odaseneki).

Nem csak kiváló ütemérzékük, de lenyűgöző humorérzékük is van az uraknak, bár inkább fekete és akasztófahumor jellege van ennek a túltolt, időszerűségét tekintve szánalmas bohóckodásnak. Dömötör után Kocsis Máté fideszes frakcióvezetőt is kiküldték a kommunikációs harcmezőre, aki szintén a Facebookon osztotta meg a halleluját, miszerint közzétette a kormány az újraindításról szóló online konzultáció eredményeit. Azt nem tudjuk, hogy a Fidesz frakcióvezetője milyen pozíciót tölt be a Fidesz-kormányban, ami alapján rá osztották a feladatot, mindenesetre a gyengébbek kedvéért ő is szájbarágta a tudnivalókat. Az 528 ezer válaszadó

  •  65 százaléka szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek mentesülniük kellene egyes korlátozások alól,
  • 74 százaléka az elsők között az este 8 utáni kijárási tilalmat enyhítené,
  • 87 százaléka az éttermek, szállodák nyitását is előrevenné,
  • 75 százaléka támogatja a sportlétesítmények nyitását,
  • 58 százaléka pedig védettségi igazolványhoz kötné a rendezvények látogatását.

Kocsis ezen túlmenően megismételte a főnöke által tegnap benyögött mágikus számot, mert ugye konzultáció ide vagy oda, erről nem a magyar emberek döntöttek: ha eléri az átoltottság a 2,5 milliót, elkezdődhet az újraindítás. Azt nem kérdezem, hogy a 2,5 milliós átoltottság mire vonatkozik, mindkét oltásra, vagy csak az elsőre, meg azt se kérdezem, hogy mi következik ezekből a számokból, mert akkor komolyan  venném ezt az egész elterelő, szemfényvesztő hadműveletet az aktuálisan legfontosabb kérdésekről.

Ezért inkább összefoglalom: az ivarérett népesség (legyen 8 millió) alulról 7%-a (528 ezer) elmondta, hogy mi a véleménye miről, és ez a vélemény jelentős mértékben, teljesen véletlenül egybeesett azzal, amit Orbán Viktor és a kormány sulykol az újraindításról. Vagyis győztünk.

Egyetlen kérdésre nem tudjuk a választ, pedig az az egyetlen igazán fontos kérdés: ez a kormányzati felhajtás ellenére mindössze 528 ezres részvétel vajon a fideszes hívek fogyatkozó lelkesedésének jele, vagy egyszerűen csak a fideszes tábor digitális kompetenciáinak fájó hiánya manifesztálódik ebben a szerény számban? Aki akárcsak sejti a választ, kérjük, ne fogja vissza magát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!