Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magasabb járulék vonatkozik azokra a politikusokra is, akik magánszorgalomból dagadtak meg?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kevésbé napsugaras, de azért szépséges reggelt kívánok mindenkinek, aki szalonnázással kezdi a napot! Azt szeretem nagyon a mi jó kormányunkban és függelékeikben, hogy túlteng bennük a humánum és a lényeglátás. Ráadásul egyszerre tudják ezt produkálni. És nem ám csak külön-külön, hanem egységesen, egyatáboregyazászló alapon is. Itt van például dr. Kollár Lajos, akit én nem ismerek, de nem is dolgom ismerni. Ő Kásler Miklós tanácsadója, tehát biztosan ért a dologhoz. Bayer Zsolt műsorában volt vendég és most jött el az ideje annak, hogy leleplezzem magam: képtelen voltam végignézni a 45 perces műsort. Öregszem vagy a meleg az oka, meg nem tudom mondani, de a legtöbb, amire rá tudtam venni magamat, hogy helyenként belenéztem. Az elején azt láttam, hogy ott ült a nézőtéren a kormánypropaganda színe-java, például Gajdics Ottó és az ő körei. Biztosan kiderült, miért vannak ott, annyira nem érdekel, hogy kivárjam. Aztán persze szónokolt Bayer, szórakoztatta a közönséget és jött Kollár doktor. Először a járványról esett szó, mostanra biztos lehetek abban, hogy a kormány és külön Kásler doktor olyan remekül csináltak mindent, hogy arra szavak sincsenek. Ezt hosszasan körüljárták – elég komolyan bele kellett tekernem a felvételbe, hogy ne ez legyen a téma -, a doktor úr ejtett pár szót a médiáról (gondolom, a ballibről) és a hazudozásról, valamint a minősíthetetlen stílusról, Bayer Zsolt bólogatott. Az volt a fura, hogy egyikük sem röhögte el magát.

Itt jött az első meglepi. Azt mondta Kollár doktor, hogy éppen strukturálisan átalakítja a kormány az egészségügyet. Én meg lestem ki a fejemből, hogy tényleg? Nem kellene erről nekünk is tudni? Legalább annyit, hogy mi a terv, mert beleszólásunk amúgy sem lesz, de legalább tudjuk, mi vár ránk. Az derült ki, hogy a rohamtempóban végrehajtott ágyfelszabadítás is összefügg az átalakítással. Hogy tényleg? És ezt egy hét alatt dolgozták ki? Amennyire emlékszem, tagadták, hogy erről lenne szó, erre most kiderül, hogy de.

Félre ne értse senki, mindannyian tudjuk, hogy a rendszer rossz, át kell alakítani. De azért nem ártana nekünk is szólni legalább, már amennyiben nem titkosítják ezt is ötven évre. Aztán mondott érdekes és okos dolgokat is a doktor úr a kórházi ágyak felhasználásáról, majd Bayer inspirálására eljutottunk bezzegnyugatra (az ellenzék szerint ott jobb az egészségügyi ellátás), de nem jobb, mondta a doktor. Amerikában például ott halhat meg a beteg a kórház előtt, ha nincsen betegbiztosítása. Én egy pillanatig eltöprengtem azon, hogy vajon a minisztériumban nem tudnak róla, hogy már nálunk is ez a helyzet? Vagy ha nem beszélünk róla, akkor nincs para?

Aztán elérkezett a beszélgetés arra a pontra, hogy az egészséges életmódról és a túlsúlyról esett szó, amikor Bayer elmesélte, hogy bizonybizony amikor neki szívműtétje volt és rehabilitálódott, a többi szívbeteg ment a kocsmába és rápöffentett a cigire. Ami szerinte magánügy, de miért kell ezt a társadalombiztosításnak finanszíroznia, a társadalomnak fizetnie? Bevallom, egy picit eltátottam a számat. Ha nem hiszem el Széles Gábor meséjét Bayer alkoholfogyasztási szokásairól, akkor is látom azt a minimum 20 kiló túlsúlyt, amit cipel. Ez az ő dolga, ahogy Orbán, Németh Szilárd, Deutsch és még jónéhány politikus elhízása sem rám tatozik, az azonban már igenis rám is tartozik, ha valaki minimális önkritika nélkül ugrik neki másoknak. A legtöbb túlsúlyos ember állapota a minőségi éhezés következménye. Azt valahogy nehezen hiszem, hogy az imént sorolt urak kénytelenek tésztát zabálni kenyérrel, ha jól akarnak lakni.

Odáig fajult a csacsogás, hogy Kásler doktor tanácsadója arról beszélt: ez bizony így van, az egészségtelen életmódot szankcionálni kell és beszélgetnek arról szakmai körökben – az egészségügy átalakításával kapcsolatban -, hogy kötelezővé kell tenni a szűrővizsgálatokat és aki azokon nem vesz részt, az fizessen magasabb tébét, mert meg lehet előbb halni, de ne a társadalom rovására.

Namármost. A kötelező szűrővizsgálatot hogy gondolta a doktor úr? Gondolok itt kiemelten azokra a honfitársainkra, akik jövedelem és munka hiányában kiestek a biztosítotti rendszerből, ezért akkor kapnak orvosi ellátást vagy akkor végzik el a vizsgálatokat, szűréseket, ha előre kifizetik a piaci árat, tehát amit egy magánrendelésen fizetne a beteg. Kivételt képez az életveszély elhárítása, akkor utólag hajtják be rajta a költségeket. Na, ezekkel az emberekkel például mi lesz? Aztán. A magasabb járulék vonatkozik azokra a politikusokra is, akik magánszorgalomból dagadtak meg? Vagy csak a pórnépet érinti a dolog? Végül már csak egy kérdésem maradt. Mi az, hogy a társadalom rovására, a társadalom kárára? Valószínűleg az az ember, aki ellátásra szorul, 30-40 évig fizette a TB-t úgy, hogy akár még betegállományban sem volt. Meglehetősen riasztónak találom, amikor egy bőven elhízott pasas mesél az egészséges életmódról, ahogy az is ijesztő, ha Kásler doktor tanácsadója nincsen tisztában a hatályos törvényekkel, ellenben ijesztő baromságokat beszél a tévében. Mert ebben az országban az ijesztő baromságok ki szoktak szabadulni a stúdióból, és a mindennapjaink részévé válnak.

Kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!