Január 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lényeg, hogy ne jöjjenek a migránsok és a hűtőben mindig legyen még egy sör

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 975,651 forint, még hiányzik 2,024,349 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejhó! Az egyébként is félkegyelműeknek és szellemi fogyatékosoknak tekintett országlakók további szellemi nyomorúságba taszajtásának és a párhuzamosan zajló felfoghatatlan méretű fideszes harácsolás elfedésének okán a NER-show folytatódik. Az agyhalál a kertek alól leselkedik ránk. Azt már tegnap ist tudtuk, hogy mostanság nem lesz békemenetelés, de azt például nem tudtam, hogy sokkal súlyosabb is lehet a helyzet. Kiderült, hogy a CÖF nevű fideszes civil szervezet az európai civil álláspont erősítése érdekében (!?!) C12 néven szakértői (???) testületet hozott létre azért, hogy autentikusabban képviselhessék kezdeményezéseiket az Európai Unióban:

A C betű akár a C-vitaminra is utalhat, amely az emberek immunrendszerét védi, így a C12 működése is valami hasonló lesz, az embereket akarjuk védeni a hazugságok ellen, a csúsztatásokkal és igazságtalansággal szemben

– lelkendezett a névadás eredetéről a CÖF elnöke Csizmadia László, aki bejelentette: rendezvényeken, polgári fórumokon is hangoztatni fogják szakértői (!!!!???) véleményeiket. Miért? Eddig nem azt csinálták? Összeterelték a Fidesz aggkorú szavazóit és azzal riogatták őket, hogy a migrációs veszedelem akkora, hogy mindmeghalnak, ha nem Orbán Viktor lesz a miniszterelnök élete végéig? Az a szakértői testület, amelynek Georg Spöttle és Földi László biztosan tagjai, az bizony mindentől is megvéd. Ez legalább annyira vicces, mint hogy Polt Péter harcol az általában vett korrupció ellen, Papp Dániel a hírhamisítás ellen, Matolcsy a közpénz lopása ellen, Rogán meg úgy általában a bűnözés ellen.

Miután salakmédiául szólva tegnap Soros megtámadta Kínát (emberi nyelvre lefordítva: azt állította, hogy súlyos veszedelmet jelent a demokráciára nézve a Hszi Csin-ping vezette Kína azzal, ahogyan fejleszti és használja a mesterséges intelligenciát), a kínai pártállam Kovács Zoltánja, bizonyos Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő reagált Soros davosi világgazdasági fórumon elhangzott állítására. Pont olyan volt, mintha Kovács szólalt volna meg:

Soros György szavai értelmetlenek, az üzletember összetéveszti a jót a rosszal, kijelentése még arra sem érdemes, hogy Kína visszautasítsa. 

Höhö. Hát ahhoz képest, hogy szerinte megszólalni sem volt érdemes, a szóvivő elvtárs tovább lamentált: a világban jelenleg tisztán látják, ki az, aki kinyitja a kapukat, utakat épít, ki az, aki bezárja őket és falakat emel. (Jaja, szerintem is így van ez: ha minden jól megy, még a ferihegyi gyorsvasutat is a kínai pártállam építi, amit a magyar kormány majd jól nemeztgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősít). Úgyhogy Pekingben reménykednek az elvtársak, hogy az Egyesült Államokban az érintett felek majd jól móresre tanítják a viselkedni nem tudó Gyuri bácsit, aki nem érti, hogy Kínában micsoda nagyszerű dolgok történnek. Az a baj, hogy szerintem nagyon is jól érti.

Nem baj, mert legalább a paksi orosz atombiznisz már most is sínen van. Ja, nem, mégsem. Az igazság az, hogy az eredetileg elképzelt ütemtervhez képest 22 hónapos (közel két éves) késésben van a 2400 megawattos paksi beruházás előkészítése, ami annak fényében  különösen kurvára jó hír, hogy ha a lepapírozás rendben van és nem dobják vissza, a termelésbe állítás akkor is összesen 7 év 8 hónapig tart. Még ez is hagyján, de 2014-ben megkötött, 10 milliárd eurós hitel törlesztését 2026 márciusában akkor is el kell kezdeni, ha csúszás van. Márpedig már most közel 2 éves csúszásban van a projekt, és az engedélyeztetési hercehurca miatt a legoptimistább számítás szerint sem adna áramot az első blokk 2027 vége, a második pedig 2028 vége előtt. Ergo 2026 márciusától az első blokk működésbe helyezéséig nem Mészáros vagyonából, hanem az állami költségvetésből kellene törleszteni a hitelt. Ez elég nagy szívás, úgyhogy most a hitelmegállapodásról szóló államközi egyezmény módosítását kezdeményezték Orbánék, erről a tárgyalások állítólag „folyamatban vannak”. Minden esély megvan a módosításra, pláne, hogy az oroszokat erre semmi nem kötelezi. Szép lesz amikor a hithű fideszes rajongók is felfogják, hogy a bálványaik konkrétan és szó szerint kiárusították az országot, élhetetlenné tették a jelent és felélték a jövőt. Brutálisan szép lesz.

Bizonyos Dömötör Csaba, Rogán egyik alattvalója is előadta tegnap a szokásos Soros-hisztériát (via MTI), miután a DK azt kérte, a kormány hozza nyilvánosságra azoknak a közvélemény-kutatásoknak az eredményét, amelyeket a Stop Soros! kampányhoz készítettek. Soros György maga hozta nyilvánosságra a terveit (ezt lobogtatta a doktorminiszterelnök az Echo TV-ben mielőtt még Birnbaum leleplezte volna a szánalmas hazugságaikat), a magyar kormánynak nem kellett közvélemény-kutatást végeztetnie az ügyben – erről vernyogott Dömötör a migránstévében, és ő sem hagyta magát összezavarni attól, hogy saját gyűlöletgyárosuk rángatta le róluk a leplet két hete. Úgyhogy csak címszavakban: évente egymillió bevándorló, fejenként 9 millió forint, bevándorláspártiak, Soros bizalmasai. Innen tudtam meg, hogy a nemzet egyik leghasznosabb tagja, az érdemi munka és a keresztényi értékek világítótornya, Deutsch Ennyike Tamás írásban fordult az Európai Bizottsághoz, mert 2014 és 2018 között Soros György összesen legalább 15 alkalommal tárgyalt személyesen az EB elnökével, első alelnökével és a többi EU-biztossal. Dömötör elóbégatta, hogy nagyon várják a választ, mert fontos lenne megtudni, hogy egy “spekuláns”, akinek “vannak mindenféle tervei, de még sincs demokratikus felhatalmazása”, milyen alapon találkozik az európai biztosokkal. Arra is választ várnak, hogy ezeken a találkozókon miről volt szó. Szeretném felhívni a figyelmet erre a demokratikus felhatalmazás című visszatérő motívumra, és megismétlem, amit Edgar kolléga tegnap erről írt: téves, elcseszett felfogás, hogy aki kormányon van, az azt csinál, amit csak akar, mert őt megválasztotta akárhány ember. Nem csinálhat azt, amit csak akar. Sem kétharmaddal, sem ötharmaddal, sem semennyivel.

Miután tegnap szót ejtettünk a felcsúti atyaúristennek a reformátusok leégett Ráday utcai kollégiumában tett váratlan látogatásáról, egy propagandavideó is felkerült az ő méltán népszerű Facebook-oldalára, ebből pedig azonnal hírt gyártott az MTI. Idézek a hírből:

A felvételen a kormányfő kérdésére elhangzik, hogy még nem tudják, elektromos tűz ütött-e ki, de valószínűleg igen. “Lehet, hogy az egészet el kell bontani, lesz egy nagy udvarunk, és lehet, hogy kell egy ennyi férőhelyes új kollégium valahol itt a környéken” – mondja a videón Orbán Viktor, aki azt is kijelenti, hogy a tűzoltók helytálltak.

Erről jutott eszembe, meg a szemforgató álkeresztény, mindenből politikai tőkét kovácsolni igyekvő izzadságszagról és a tűzoltókról: bénító létszámhiány fenyegeti a tűzoltókat, a havi nettó 160 ezer forint helyett inkább más munkát vállalnak. Az ATV-nek nyilatkozó szakszervezeti vezető szerint alacsony fizetés, motiválatlanság és hatalmas elvándorlás jellemzi napjainkban a tűzoltószakmát; hamarosan olyan létszámhiány lesz, amit már nem tudnak kezelni. Lehet, hogy ők sem tudják még, hogy a külföldön dolgozó magyarokat is megadóztatja a pártállam, de így is jobban megéri Ausztriában bármilyen munkát elvállalni, mint 10-15 éves munkaviszony után 170, maximum 200 ezer nettó forintot keresni és kurvára helytállni azért, hogy Orbánnak legyen mivel döngetni a mellét.

Lassan kifutok az időből, de a NER-állapotok groteszk és lesújtó jellegét szemléltetendő még iderakom, hogy miközben Matolcsy Rómeó unortodox közgazdasági zsenit Putyinhoz hasonlóan díszdoktorrá avatta a Debreceni Egytem, hatvannégy munkatársától válik meg az ELTE, az állam az oktatói fizetések helyett inkább végkielégítésre ad 250 milliót. Természetesen a munkaalapú szotyolaköpködés és ultizás országában a kormányzat magasról tesz arra, hogy az elbocsátások milyen érezhető hiányt okoznak majd, és ez a kutatási és oktatási tevékenységekre hogyan nyomja rá a bélyegét. A lényeg, hogy ne jöjjenek a migránsok és a hűtőben mindig legyen még egy sör. Szebb napokat mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!