Július 5,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormányoldal megijedt a versenytől?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A XXI. Század Intézet elemzője befáradt az M1 stúdiójába és elmondta, szerinte miért is gyengül meg az ellenzéki együttműködés azért, mert előválasztást tartanak. Hogy ez azt jelenti-e – hiszen érdemes ezen elemzők mondandóját fordítottan értelmezni -, hogy Tarlós elkezdett aggódni amiatt, hogy akár el is veszítheti a főpolgármesteri pozícióját, egyelőre még nem tudni, de nem lehet kizárni sem. Ugyanis az ellenzéki vita, valamint az, hogy a három jelölt dominálja a sajtót az elmúlt napokban – a kormánymédiában persze csak és kizárólag negatív módon – szinte kizárt, hogy az együttműködés rovására menne, sőt. Arról már nem is beszélve, hogy az utóbbi években még csak hasonlóra sem volt példa az ellenzék oldaláról, talán ezért is ijedhettek meg a kormányoldalon. Hogy Tarlós búcsút mondhat-e a fővárosnak hamarosan, az egyelőre kérdéses, mindenesetre vélhetően sok budapesti örömmel venné, ha ez így történne. A főváros ugyanis ezidáig sem volt megelégedve a főpolgármester munkájával, azonban nem volt alternatíva, most, sok év után talán először lehet erre lehetőség.

A főpolgármesteri előválasztás szétveri az amúgy is gyenge ellenzéki együttműködést – jelentette ki Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az előválasztás abból a szempontból is fontos, hogy bebetonozhatja az EP-választások után kialakult erősorrendet az ellenzéki térfélen.

Deák Dániel azt mondta: az előválasztás az utolsó lehetőség arra, hogy az európai parlamenti választások nyomán jelentősen meggyengült MSZP-Párbeszéd megtartsa pozícióját. Ha azon is rosszul szerepel, akkor egyértelmű lesz, hogy már a fővárosban sem az MSZP-Párbeszéd fogja dominálni az ellenzéki politikát – tette hozzá.

Hangsúlyozta: kapkodás, “komoly alkalmatlansági problémák” figyelhetők meg az ellenzéki oldalon, a DK főpolgármester-jelöltje, Kálmán Olga például – bevallása szerint – pár hete azt sem gondolta, hogy jelölt lesz. Az ellenzéki jelöltek közül csak Karácsony Gergely zuglói polgármesternek van városvezetési tapasztalata, de “botrányai miatt alkalmassága megkérdőjeleződött” – fűzte hozzá Deák Dániel. – MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!