November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány továbbra is megvédi a rezsicsökkentést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Brüsszel ismét támadja a rezsicsökkentést, de szerencsére a magyar kormány megvédi az elért sikereket. Ez azt jelenti, hogy magukat felhatalmazva – a nemzeti konzultáció által – Brüsszelben a magyar érdekeket képviselik majd, tehát ellenzik, hogy a klímaváltozás miatt a felhasználókra terheljék a költségeket, ezzel megemelve az árakat.

Ez szép és jó, de vélhetően elkerülhetetlen, mert a valódi szennyezők – a világ legnagyobb vállalatai – eddig sem vették ki a részüket a klímaváltozás elleni harcból, sőt, még arra sem tudták kötelezni őket, hogy befizessék az adót. Elvégre egy átlagbérből élő ember többet fizet be adóként, mint egy nagyvállalat. Szép álom tehát ez az egész, de ennyire egyszerűen biztosan nem fog működni.

A kormány továbbra is azon dolgozik, hogy megvédje a rezsicsökkentést, Brüsszel ugyanis a klímaváltozásra hivatkozva új adókat akar ránk kényszeríteni, amelyek a magyar családok rezsijét emelnék – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a kormány Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban.

Schanda Tamás elmondta: szemmel látható, hogy a növekvő energiaárak egyre több európai országot nyomasztanak. A magyar kormány intézkedései azonban a magyar emberek energiaárait máig védik, mert “ez a kormány a rezsicsökkentés kormánya” – hangsúlyozta. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2013-ban és 2014-ben 25 százalékkal csökkentették a gáz, az áram és a távhő árát. “De be kellett látni, hogy a rezsicsökkentést nem volt elég egyszer meglépni. Az alacsony árakat azóta is több fronton védeni kell a világpiaci árak emelkedésétől és a brüsszeli próbálkozásoktól is” – fogalmazott.

Schanda Tamás rámutatott arra, a kormány beavatkozásának köszönhetően ma is a magyar lakosság fizeti a legalacsonyabb gázárat és a második legalacsonyabb áramárat Európában. A rezsicsökkentésnek köszönhetően a családok minden évben átlagosan körülbelül 200 ezer forintot spórolnak – tette hozzá. Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy a magyar emberek olcsó és biztonságos gázellátása érdekében a napokban hosszú távú gázszállítási szerződést kötöttek. “Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Brüsszellel is vitába kell szállnunk, hiszen Brüsszel a klímaváltozásra hivatkozva olyan új adókat akar ránk kényszeríteni, ami a magyar családok rezsijét emelné meg” – fogalmazott Schanda Tamás, majd azt közölte: a kormány szerint azonban a környezetszennyezés árát a környezetromboló nagyvállalatoknak kell megfizetniük, nem a magyar családoknak. Hozzátette: éppen ezért örömmel látták, hogy a nemzeti konzultáción a válaszadók 99 százaléka felhatalmazta a kormányt arra, hogy ezt az álláspontot képviselje a brüsszeli vitákban. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!