Július 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány továbbra is kíváncsi az emberek véleményére

Óriási örömhírt közölt ma Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője. Az idei évhez hasonlóan jövőre is lesz nemzeti konzultáció, amelyik majd a következő költségvetés megalapozását fogja előkészíteni. Tehát akkor végre megkérdezik az emberek véleményét arról, hogy mint gondolnak a stadionokra költött milliárdokról? Esetleg Orbán várba költözéséről és annak összegéről? Netalántán az iránt érdeklődnek majd, hogy az emberek szeretnének-e több pénzt látni az egészségügyi, vagy az oktatási rendszerben? Kíváncsian várjuk a több milliárd forintba kerülő konzultációs leveleket és plakátokat, amelyek egyébként továbbra is a Kubatov-lista gyarapítására alkalmasak, arról már nem is beszélve, hogy jó alkalmat teremtenek Rogánnak arra, hogy magáncégeknek termeljen busás nyereséget.

A kormány szeretné a nemzeti konzultációkat folytatni, és – akárcsak idén – jövőre is indít olyat, amelyik a következő költségvetés megalapozását készíti elő – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője az Országgyűlés igazságügyi bizottságának csütörtöki ülésén.

A miniszter azt mondta, hogy a 2020-as költségvetés is az emberek véleményét figyelembe vevő családvédelmi akcióterven alapszik.

Közölte, a családok támogatására már most ezermilliárd forinttal többet fordítanak a költségvetésben, mint 2010-ben, az utolsó Gyurcsány-kormány idején benyújtott büdzsében tették. Ezt az összeget 2020-ra, a családvédelmi akcióterv elfogadásával további több mint 200 milliárd forinttal emelik meg – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.