Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A költő egy picit keveri a szezont a fa…zonnal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó, jó reggelt, szép napot és ilyesmiket! Ki emlékszik még Bonka kutyára? Aki igen, biztosan felismeri a csutak farkáról. Úgy tűnik, neki jobban bejött az élet, mint sokunknak. Pancsol a nagy vízben és tojik a politikára. Szerencsés kutyus.

Megint az van, hogy baj van. Többek között a Balatonnál, mertmivel nincs elég munkavállaló. Aki van, az sem feltétlenül ért ahhoz, amit csinálnia kellene. Például nem tud főzni, pedig az nem egy hátrány, ha történetesen szakácsként foglalkoztatják az embert. Azt mondják a vendéglátósok, hogy az sem igazán segít a bajukon, hogy a média egészen nagyokat hazudik a bérekről, holott ha annyit fizetnének, amit egyes portálok szemrebbenés nélkül leírnak, akkor egyrészt nem lenne munkaerő problémájuk, másrészt tönkremennének, mert annyi nyereség nem képződik, amennyit fizetni kellene egy szakácsnak. Ezt csak azért meséltem el, mert magam is láttam jónéhány idióta cikket közel milliós fizetésekről, amiről igen gyorsan kiderült, hogy köze nincs az igazsághoz. Remélem, azért Mészáros Lölö nem megy csődbe. Ugyanis nagyjából már a fél Balatont a nevére vette és nem hiszem, hogy sokat kell várni arra, hogy a másik felét is adoptálja.

Ha már kaja. Németh Szilárd diadalmasan felzabált egy birkafejet. Pálesz, birkafej, koviubi, söröcske, jókora darab kenyér közvetlenül a deszkáról. Szerencsére szalvéta nincs, vagy azt már megette a nagyszerű politikus. Szerintem azért csinálta, mert félreértette a főnöke utasítását, miszerint nem fogyhat a magyar. Érdemes megtekinteni, milyen heroikusan falatozik országunk (egyik) büszkesége. Olyan igazi, jó magyar hőskeresztényesen, férfiasan, fehéremberesen tolja befelé a cuccot, mintha nem lenne holnap. Bár én történetesen holnap is úgy lennék a birkafejjel, mint ma. Nem enném meg. De ez az én magánügyem, ellentétben Szilárd étkezésével, ami nyilván közügy, ha egyszer feltolta a Facebookjára.

Ha már elterelődtem a gasztronómia világába, meg kell említenem Tállai Andrást, akinek nem jutott birkafej, ezért kénytelen volt beérni a XV. Víg Daróci Pincék Főzőfesztiváljával. Remélem, ő sem maradt éhen.

Tállai András/Facebook

A PestiSrácok nevű termelőegység úgy megvédte Orbán Viktort, hogy az valami egészen csodálatos. A kötelező felszopási hadműveletnek induló cikk vége olyan parádésra sikeredett, hogy kénytelen vagyok idepakolni. Der Spiegel szombati, nyomtatott kiadásában csúnyákat írtak a főnökről, de a szakmunkás jól megvédte:

A cikk szerzője felfedezte a meleg vizet, ugyanis észrevette a politikum és a nagyvállalati lobbi összefonódását, csakhogy amíg ezt a Fényességes Nyugaton a demokrácia végtelen csodájaként ünneplik, Magyarország és a magyar kormány esetében valahogy teljesen másképp ítélik meg:

(Orbán Viktor) mindenekelőtt vállalkozókat gyűjtött maga köré, akiken keresztül ellenőrzi a sajtót […] nehéz lesz felszámolni összefonódó vállalati szerkezetekből és személyi kapcsolatokból álló hálózatait, amelyek a demokrácia megfojtásával fenyegetnek. (Der Spiegel)

Ebben kétségtelenül igaza van a Spiegelnek, nehéz lesz, mert láthatóan a magyar választópolgárok sem akarják felszámolni. Az Európai Parlamentben ülő pénznyelő képviselők egy csapata viszont ennek ellenére sem hajlandó lemondani erről a missziójáról ahelyett, hogy értelmes dolgokkal foglalkoznának. (PestiSrácok)

No kérem. A költő egy picit keveri a szezont a fa…zonnal. Ugyanis nagyon nem mindegy az, hogy egy országban a vezető vállalkozói réteg együttműködik az adott ország kormányával bizonyos gazdasági és társadalmi célok megvalósításáért, vagy maga a kormányfő hoz létre egy ilyen vállalkozói réteget a két kezével, haverokból, családtagokból azért, hogy gond nélkül lerabolhassa az országot és például olyan portálokat fenntartson, mint a PestiSrácok.

Itt szeretném megjegezni, hogy nap nem telik el Dúró Dóra és az új szélsőjobbos párt nélkül a propagandamédiában. Úgy reklámozzák őket,olyan gyöngéd szeretettel, hogy öröm nézni.

Ennek örömére csapjunk bele a mai napba. Elvégre vasárnap van, hátha béke lesz és nyugalom. Esetleg birkafejet sem eszik ma senki, de ha igen, az lesz a nap legszörnyűbb eseménye.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!