Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kétharmaddal az egyharmadba. Trágyás gumicsizmával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó! Akinek ez jó hír, azzal szeretném tudatni, hogy kitört a hétvége, a tavaszra viszont várni kell. Egyelőre az örök szellemi-erkölcsi tél súlyos napjait éljük a nemzeti együttlealjasodás rendszerében. Dakota közmondásokon, áltudományos-lábszagú okoskodásokon, gátlástalan hazugságokon és az állandó mocskos hatalmi erőfitogtatásokon innen és túl. A felcsúti despotával ellentétben (despota = olyan uralkodó, aki durva hatalmi módszerektől sem elriadva gyakorolja a főhatalmat), aki szerint a magyar ember fejében és lelkében minden különösen értékes, ami egyedi (wtf??!!???), nekem fogalmam sincs, hogy mi van a magyar ember fejében és lelkében. Azt még mindig remélem viszont, hogy a legtöbb magyar ember legalább kezdi megérteni tíz év után – még azok is, akik szeretik elfordítani a fejüket, mert ha nem látják, akkor nincs -, hogy ki lehet dobálni a gumicsontokról szóló elméleteket a kukába, és sürgősen bele kell nézni a tükörbe.

Ha csak a tegnapi nap fejleményeit pörgetjük végig így a közelgő szeretet ünnepére (lesz bejgli?) és a keresztény szabadság szemforgató rablómeséjére való tekintettel, akkor is pontosan látszik, hogy a köpönyegforgatás kormánya a legocsmányabb, legaljasabb, legönkényesebb, legsunyibb döntéseit valahogy mindig karácsony elútt húzza meg. Holott egész évben sem unatkoznak e tekintetben. Jön a jézuska, fő a töltött káposzta, árad az álkeresztény ragacs, a januári kijózanodásig meg majd jól elfelejti a pórnép, hogy pár hét alatt megint bevertek néhány szöget a tetszhalott magyar jogállam ványadt testébe. Persze közben majd jönnek a dúlt keblű, szenteskedő, álszent pondrók és sápítoznak, hogy ádvent van meg karácsony meg a fasztudja mi, és kussoljanak a hitetlenek, a hazaárulók, a balliberálisok, ne báncsák a drágaszépminiszterelnök urat, áldja meg az Isten. Mindkét lábával.

Különben a legszebb ideje volt Kövér Lászlót felnyomni közösség elleni uszításért, még akkor is, ha már nagyon régen fel kellett volna nyomni (lassan naponta fel lehetne jelenteni azért a fekáliáért, ami megállíthatatlanul ömlik a szájából), és akkor is, ha aligha remélhető bármi ettől a feljelentéstől. Kövér már mindenkibe belerongyolt, és láthatóan élvezte is. A Magyar Ateista Társaságnak nem fért bele – nagyon helyesen -, hogy a Nemzeti Vértanúk Emlékművének avatóünnepségén arról fröcsögött őközjogiméltatlansága, hogy az ateista nem magyar, hanem ellenség, aki ellen meg kell védeni a hazát. Mondjuk ahol a hazaárulózás a bazdmegezés rokonértelmű jelentéstartalmává nemesült, vagyis hazaáruló mindenki, akire rámutatnak a kivénhedt nemdemokraták, ott Kövér különösebben nem lóg ki a sorból a habzó szájú gyűlöletével. (Érdekes adat: Magyarországon legalább minden harmadik ember nem hívő vagy ateista, úgyhogy a kétharmaddal az egyharmadba. Trágyás gumicsizmával.)

Kövér amúgy fennállása legdicsőségesebb köreit futja, miután 8 darab elvtársa az országgyűlés méltóságának és tekintélyének megőrzésében a nevére vette azt a házszabály olyan irányú módosítását (83 oldal), amely a különösebb mozgástérrel tíz éve egyébként sem rendelkező parlamenti ellenzék további szanaszét szívatásáról rendelkezik. Nem tudom, mennyire megfelelő úgy értelmezni ezt az újabb egész pályás letámadást, hogy apró módosítással nehezíti az ellenzéki összefogást a Fidesz, nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy sörétes puskával lövöldöznek a földön fekvő sebesültekre. És ezeknek tíz éve teljhatalmuk van, azt csinálnak, amit akarnak, és tíz év után eljutottak oda, hogy semmi más nem érdekli őket, mint az, hogy a biodíszleteket tovább irtsák. Tehát nem elég, hogy Kövér aktuális lelkiállapota szerint tiltanak ki és fosztanak meg a fizetésüktől képviselőket, odáig fajultak, hogy immár a független képviselők szabad mandátumgyakorlásáról is ők döntenek. Nyolc darab morális hulladék aláírta, jövő héten törvény lesz belőle. Független képviselők nem ülhetnek be frakcióba, két vagy több pártfrakció nem egyesülhet, de még átnevezni sem lehet őket. (Ez azért a féregség csimborasszója, mert a függetleneknek jelenleg is sokkal kevesebb joguk van a parlamentben, amennyiben nem tehetnek fel azonnali kérdést a fényességes tudatrepedésnek, nem interpellálhatnak.)

Alig egy nappal azután, hogy Gulyás Gergely Káder János védelmében elsütötte a törpefrakciós hőbörgését (értsd: a törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél, kussoljanak!), kiderült, már meg is van az eszköz ezen törpefrakciók kicsinálására, vagyis az ellenzéki együttműködés ellehetetlenítésére. Valahol felsír az 1997-es év, amikor a KDNP-frakció megszűnt és összeborultak a Fidesszel. Szóval a választói akarat nem megfelelő tükröződése miatt aggódó Fidesz törvényt hoz azért, hogy többé ne alkothasson frakciót bárki úgy, ahogy a Párbeszéd. Tehát miközben egy 22 éves, diplomával nem rendelkező fiatal zsenire törvényt írtak azért, hogy államtitkár-helyettes lehessen, ugyanígy írtak törvényt a Párbeszédre. És holnapután majd valaki másra írnak törvényt, hogy lehessen vagy ne lehessen, aszerint, hogy mi az érdeke az állampártnak.

De ami talán a legszebben mutatja, hogy október 13-a bebaszott az önkényuralomnak, az a kultúrharc hímes mezején bemutatott hisztérikus álszent nyomulás. Főszerepben mások mellett azzal a Kocsis Mátéval, akinek a Magyar Kézilabda Szövetség elnökeként valamiféle magyarázatot kellene szolgáltatnia a női kézilabda válogatott világbajnokságon produkált tegnapi, már-már történelmi vereségéért (2015 óta, mióta ő a sportág szövetségi elnöke brutális lejtmenetben van a magyar kézilabda, pedig van pénz lóvéra), ám ehelyett ő a fővárosi színházak kinyírásával foglalatoskodik. (És akkor még a kedves neje 100 milliós balatoni luxusnyaralójáról nem is beszéltünk.)

Ez a Gothár-ügyre felfűzött agresszív, mérgező, általánosító hazugságkampány (zakatószínházak!!!; pénzt követelnek; eltussolnak bűncselekményeket) azért undorító, mert úgy legitimálja ezt az újabb pusztítást, mintha a nem fideszes kontroll alatt lévő (balliberális, naná) kulturális intézmények egytől egyig a bűnözés melegágyai volnának. Kocsis és a nyomában lihegő Gulyás hazudozása azért is émelyítő, mert azt sugallják, hogy a kultúra finanszírozásáról szóló, sunyiban összegányolt törvénycsomagjuknak Gothárhoz van köze. A nagy büdös francot. Már október 29-én kész volt a javaslat, Gothár zaklatási ügye meg november 19-én került nyilvánosságra. Vagyis a Fidesztől független színházak kinyírásának szándéka legkésőbb akkor öltött papírformát, amikor október 13-án Karácsony leverte Tarlóst. Úgyhogy Kocsissal együtt Gulyás is elszégyellhetné magát, ha képes lenne erre, de nem képes.

Legalább három, de legkevesebb 2 éve robbant ki a Marton-ügy, a KERO-ügy, a Fidesz meg ívesen leszarta a szexuális zaklatást, bagatellizálták, és teli pofával röhögtek rajta (érdemes visszanézni, milyen remekül szórakozott Bayer akkoriban), most meg ők zaklatószínházaznak. Kollektíve megbélyegezve egész intézményeket, ártatlan színházi embereket, és néhány seggfej hatalmi visszaélése miatt a komplett kultúrát fideszes janicsárok kezére adva. Ugyanazok teszik ezt, akik szerint az Isztambuli Egyezmény politikai hiszti, és akik tartózkodnak, amikor a nők elleni erőszak megállításáról kell szavazni az Európai Parlamentben. Ez megint az a mélység, ahova normális ember le sem lát. Pedig a könyvkiadás fideszes állami ellenőrzés alá vonásáról tényleg egy szót sem szóltam. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!