Május 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A KDNP szelektív hallása és Lázár János csodálkozása nemzeti érdek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,080,262 forint, még hiányzik 1,919,738 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ha igaz, megint elrakhatjuk a vastagabb pulcsit. Az esernyőt nem érdemes, pedig kicsit elég lenne már a vízből. De mint tudjuk, ez nem kívánságműsor. Mindenki jól aludt? Akkor jó. Kezdjük a mát a tegnap mellbevágó hülyeségével. Mutatom:

Örömmel várjuk Ferenc pápát Csíksomlyóra, a katolikus székelyek ősi kegyhelyére, az egyetemes magyarság legfontosabb zarándokhelyére. A Szentatyát a katolikus egyház fejének, Szent Péter apostol utódjának járó tisztelettel és szeretettel fogadjuk.

Elismerést érdemel, hogy a pápa egyetemes felelősségét gyakorolva, minden ember méltóságáért emel szót. Számunkra iránymutató, amit ezen belül az üldözött keresztényekről mondott és arról, hogy az üldözés “sokak szégyenteljes hallgatása közepette folyik.” Magyarország nem hallgat, de tesz is az üldözött keresztény közösségek védelméért. 
A migrációval kapcsolatos megnyilatkozásai és a mi nemzeti önvédelmi felelősségünk gyakorlása kiegészítik egymást. Ő személyekről beszél, mi tömegekről. Erre utalnak elhallgatott szavai: ” A hely, a munkalehetőség és az integrálás lehetséges mértéke határozza meg a befogadást, továbbá az, hogy az ne veszélyeztesse a helyi identitást.”

A zarándoklat kimozdulást jelent a megszokottból, útra kelést, és feltöltődést. Ebben a szellemben, zarándokként fogjuk hallgatni a Szentatyát, aki egyházfőként és lelkipásztorként jön Csíksomlyóra. Kívánjuk, hogy mindnyájunknak jelentsen lelki élményt a zarándokhely kisugárzása.

Harrach Péter
frakcióvezető

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

(MTI-OS)

Kezdjük az elején. Vannak érdekes kérdéseim: a pápa Magyarországra érkezik? Nem. Akkor a KDNP román párt? Nem. Esetleg az éjszaka során valaki Magyarországhoz csatolta Erdélyt? Nem. Tehát egy magyarországi párt szeretettel várja a pápát egy másik országba. Igazán rendkívül kedves tőlük. Az külön is kedves, mármár űbercuki, hogy a pápa elhallgatott szavait ők meghallották és le is írták. Az meg űberfaszanagyoncukker – bulváristának készülök, hátha ott jól fizetnek -, hogy azt hallják meg a pápa üzenetéből, amit ők akarnak. Az üldözött keresztényeket igen, a migránsokat nem. Amúgy ha a szomszédba vendégek érkeznek, nekem nem szokásom odapattanni és a kapuban fogadni őket, mintha én lennék a házigazda. Ha engem is meghívnak, tisztelettel elfogadom és ennyi. Kultúrnépeknél ez a szokás. Csak szólok. Annak pedig mennyi a valószínűsége, hogy a pápa a sajtóirodát olvasgatja unalmas perceiben? Szerintem is semennyi. Akkor kinek szól az üzenet? A megfejtéseket ide, magam alá kérem. Köszönöm.

Ahogy nézem, Orbán foggal-körömmel kapaszkodik a néppárti tagságba. Csoda csodát követ. Lefújták a különbíróság tervét, Gulyás Gergely pedig azt mondta a kormányinfón, hogy ő nem lát esélyt arra, hogy a Fidesz Salvinival szövetkezne. Hoppácska! Már nem dúl a szerelem? Minő meglepetés. A tegnapi kedvencem pedig feltétlenül Lázár János. Aki végtelenül felháborodott azon, hogy a mezőhegyesi ménesbirtok 800 milliós pályázatot írt ki. Ide pakolom a Közbeszerzési Értesítő vonatkozó részét. Hosszú, de érdekes:

Keretösszeg: nettó 800 000 000 HUF

Történeti kutatási dokumentáció összeállítása, levéltári kutatások, értékleltár készítése, kerttörténeti kutatás, fa, fém, kő, szilikát, restaurátori szakvélemények készítése, roncsolásos kutatások, falkép, falszövet kutatás a tervezéssel érintett műemléki épületekre.

Meglévő közműhálózat feltérképezése a fejlesztéssel érintett területekre

Légvezetékek és műtárgyak kiváltása, föld alá tervezése a központi részen

A és B pont között talajradaros vizsgálat szükséges a föld alatti üregek, járatok feltérképezése miatt

A meglévő épületek diagnosztikai vizsgálatának elvégzése

Talajmechanikai fúrások készítése a tervezéssel érintett területeken

Az adott terület drón berepülése és fotogammetrikus pontfelhő készítése

Történeti épületek belső 3d pontfelhő felmérése

Felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, a meglévő kollégium épület felújítása és bővítése

Felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, műemlék épület rekonstrukció, új reprezentatív lovas funkció

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, új kortárs, prémium lovarda, lelátóval, VIP páhollyal

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, mely tartalma: verseny kézilabda pálya, két kosár pálya, két squash pálya, falmászási és vívási lehetőség, edzőterem, fitness

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, két meglévő műemlék épület közé egy kortárs két szintes üveg konferen-cia és rendezvényterem, 250 fő befogadására, pincében wellness és fitness lehetőséggel, a szomszédos műemlék épületek csatlakozási megoldásával

Felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, műemlék épület korhű rekonstrukciója, új múzeum funkcióval.

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése új istálló épületekre, szükséges kiegészítő funkciókkal

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, műemléki környezetbe kortárs épület, termálvizes fürdővel, gyógyászati elemekkel, 4*-os, 90 szobás szálló, étkeztetéssel

Felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, major épületeinek felújítására, bővítésére, új épületek létesítésé-re

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, komplett erdei taniskola, központi épülettel, közösségi térrel, műhely pavilonokkal, állatsimogatóval, kiszolgáló épületekkel, tanösvénnyel

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, pálya, központi épület, műhely, raktárak, hangár valamint a szükséges kiszolgáló épületek kialakítására

Koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, komoly versenyek rendezésére alkalmas, 18 szakaszból álló golfpálya rendszer kialakítására, homokcsapdával, vízakadállyal, klubbépülettel, kiszolgáló létesítményekkel, valamint fenntartható üzemeltetéssel

Felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése, az egykori keskeny nyomközű vasút helyreállítására, hozzá kapcsolódóan megállók létesítése, egykori megállók felújítása, tematikus bővítése

Új szemestermény tárolására alkamas sík tároló, felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése

Meglévő feldolgozó üzem átalakítása, felújítása, felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése

Új zöldmezős beruházás takarmánykeverő üzem létesítése, felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése

12 db toronysiló+ betárolási rendszer, felmérés, koncepció, engedélyezési és kiviteli terv készítése

Tervezői művezetés

A fenti munka megjelölések kizárólag tájékoztató jellegűek. A tényleges tervezési munkák az egyedi szerződésben kerülnek meghatározásra mind területileg, mind mennyiségileg.

Építés kivitelezéshez szükséges tervek készítése, hozzájárulások beszerzése, a közbeszerzési dokumentumok részét képező műszaki leírásban foglaltak szerint.

Az egyes tervezési szakaszok vonatkozásában a részletes feladatleírás az adott tervezési szakaszra vonatkozó egyedi megrendelésben kerül meghatározásra.

A részletes követelményeket a KD részét képező Microsoft Excel formátumú Tétel leírás tartalmazza.

Mindenki nyugodjon meg, a 800 millió nem a kivitelezésre, csupán a tervezésre vonatkozik. Nade. Lázár János, akinek a közvetlen felügyelete alá tartozik a ménesbirtok, erről mit sem tudott. Mármint arról, hogy a fene tudja hányszáz milliárdos beruházás készül. Amikor olvasta – felteszem, az újságban – akkor nagyon felháborodott ő és több ember menesztését indítványozta. Tegye fel a kicsi kacsóját az a malacrózsaszín-lelkületű honfitársunk, akik elhiszi, hogy Lázár tudta és engedélye nélkül egy flakon mosogatószert vásárolhat a ménesbirtok vezetősége. Akkor jó.

Ennyi volt az ébresztő, hamarosan szokásunk szerint beszólunk. Addig is jó ébredezést, jó rohanást vagy jó dolgozást. Attól függően, ki hol tart jelenleg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!