Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Karmelita kolostor olcsó ripacskodásnak fenntartott színpadáról nem látszik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Túlmisztifikálatlan, józan észben gazdag reggelt mindenkinek! Aki teheti. Vagy igénye van rá. Vagy bármi hasonló. Magára vehetné a felfele alázatosan, lefele fröcsögve szopónyalógombotvarró különítmény is. Nem fogja, de azért rajtam ne múljon.

A sértéshúsra applikált nemzeti színű zászlócskák megjelenésének nagy napja van, mától kötelező ilyetén módon jelezni a hús származási helyét a 200 négyzetméternél nagyobb üzletekben. Szerintem ezzel nagyjából minden a helyére is kerül az országban. Mondjuk a kenyér az pont nem lesz olcsóbb, ellenben a hónap végétől akár 15%-kal is drágulhat. Ami egyrészt azért hírértékű, mert a magyar háztartások a kiadásaik ötödét fordítják élelmiszerre, vagyis a keresetekhez képest meglehetősen magasak az élelmiszerárak. Ez az ötödik legmagasabb, azaz hátulról az ötödik legelőkelőbb arány Európában. Másrészt az elsősorban krumplin és kenyéren élő sokak számára, néhány tíz forintos emelkedés is számít.

Ez a Karmelita kolostor olcsó ripacskodásnak fenntartott színpadáról nem annyira látszik, vagy ha látszik is, nem szokás ilyen és hasonló hülyeségekről szót ejteni, hiszen gumicsónakon támadnak a migránsok és Európa zsarolási potenciáljának sokkal magasabbrendű céljai vannak magával, amihez közönséges halandó fel sem érhet a csökött agyával. Ezért rögzítsük: 2010 óta, az inflációt is figyelembe véve ötödével csökkent az átlag magyar ember szociális jövedelme. A munkajövedelmek nőttek, a nyugdíjak stagnáltak, összességében az egy főre eső átlagjövedelem 50 százalékkal emelkedett, ám a harmadik és a negyedik Orbán-kormányzás vesztesei egyértelműen a szegényebb tizedek háztartásai. Érdemes szerintem ezt az elemzést egészében tanulmányozni, de külön kiemelném, hogy miközben állítólag már Németországban is egyre nagyobb az érdeklődés a magyar kormány családvédelmi intézkedései iránt, van itt egy mellbevágó adat: a családdal és gyermekkel kapcsolatos egy főre jutó ellátások összege 63,5 ezer forint volt 2018-ban, mindössze szűk 6 ezer forinttal több, mint 2010-ben. Az inflációt is figyelembe véve ez közel 8 ezer forintos csökkenésnek felel meg. És igaz ugyan, hogy  Fidesz jelentős részben a családtámogatásokat átépítette a fizetésekbe, nem lehet eléggé hangsúlyozni: azok a forradalmi intézkedések, amelyekkel mostanság a mellüket döngetni szokták (babaváró hitel, autóvásárlási támogatás, csok, szja-mentesség a négygyerekes nőknek) határozottan a magasabb keresetűeknek kedveztek. Miközben az emberhez méltó élet perifériáján rákkeltő, szív- és érrendszeri károsodást, légúti megbetegedéseket okozó lignittel, ruhákkal vagy műanyag hulladékkal fűtve mérgezi magát a mélyszegénységben élő réteg.

Hálátlan dolog számokkal illusztrálni a világ legkeresztényebb kormányának keresztényellenes gazemberségeit, de van itt még valami, a kórházak festésmázolására vonatkozó miniszterelnöki ukázzal is összefüggésben. Ha az Orbán-kormány mondjuk nem az egy főre jutó stadionok számának növelésével, vagy az egyházak kitömésével lett volna elfoglalva az elmúlt években (fújj, demagóg büdöslibsik), és az egybites migránsozás milliárdokat felemésztő pufogtatása, valamint a legalizált lopás közben az egészségügyi közkiadások reálértékének növelésére is fordított volna némi energiát, akkor most nem állna így a helyzet: a 2010 és 2016 közötti időszakban évente 46-49 ezer (összesen 285 ezer) 75 évesnél fiatalabb magyar halt meg megelőzhető vagy kezelhető betegségben. Ha a V4-es, szabadságharcos, Európa-ellenes kommunikációs vergődés helyett az Orbán-kormány mondjuk ezen hasonló fejlettségű országok egészségügyi rendszereinek szintjére próbálta volna felzárkóztatni a magyar egészségügyet, akkor is teljesen más lenne a helyzet. Ha elértük volna Csehország egészségügyi színvonalát, akkor 95 ezerrel (33 százalékkal), ha Lengyelországét, akkor 85 ezerrel (30 százalékkal), ha Szlovákiáét, akkor 47 ezerrel (16 százalékkal) kevesebben haltak volna meg az említett időszakban.

De nem ez történt, hanem az Orbán família kft. a nevére vette az országot. És jön a barnanyelvű fideszes szolgamédia – ahol Simonka Györgynek, akinek tegnap kezdődött a pere, és akire bűntársaival együtt 860 milliós vagyonelkobzás és több év fegyház várhat, összesen három szűkszavú bekezdést (Magyar Nemzet) és egy 2 perces tudósítást (Hír Tv) szenteltek, miszerint ártatlannak vallja magát a drága -, és azt tolja a pofámba (888) Varga Judit nyomán, hogy Jó hír a társadalom TISZTESSÉGES felének: hamarosan jön a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása. Vagyis a becstelen, tisztességtelen gazembereket fenntartások nélkül szolgáló siserahad azt hazudja, hogy a tisztességes embereknek végre igazságot szolgáltat az Orbán-kormány. Ezzel szemben az igazság az, hogy a fideszes Btk.-nak köszönhető, hogy míg korábban (bezzegGyurcsány) a végrehajtási fokozattól függött, ki mikor szabadulhat legkorábban feltételesen, 2013 után a LEGENYHÉBB változatot tették általánossá. Nem Soros, hanem a regnáló Orbán-kormány. Főszabályként a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet feltételes szabadlábra az elítélt, és csak a visszaesőkre vonatkozik szigorúbb, háromnegyedes szabály. (via)

A tisztesség ott kezdődne, hogy nem hazudunk reggeltől estig. Például. Meg hogy Orbán (a végrehajtó hatalom feje) nem esik neki baltával, önkívületi állapotban, hörögve-gesztikulálva a bíróságoknak, nem kommentál bírósági ítéleteket, nem hergeli a közvéleményt a bíróságok ellen, hanem kussban marad, vagy kéztördelve hamvakat szór a fejére, amiért az ő kétharmados kormánya hozta meg azokat a törvényeket, amelyek alapján bírósági döntések születnek. Beleértve azt is, ami alapján a családját Győrben lemészároló emberállatot is feltételes szabadságra bocsátották. Igen, a társadalom tisztességes felére nézve szégyen, amit ezek művelnek.

Egyébként meg valóban remekül, pompásan, parádésan sikerült Dr Máriás legfrissebb festménye, amely a NER templomában ábrázolja Schmidt Szűz Máriát és a karján ülő dedet, Ungár Pétert, de most valahogy nincs kedvem műelemzést végezni, bármennyire fontos is lenne. Az egyetlen, valós dolog, ami miatt a NER politikai elvetemülés ügyében semennyire nem szűz főideológusa megemlítésre szorul, az nem más, mint az általa az elmúlt években bemutatott főállású történelemhamisítás. Amit most önkéntelenül is Pokorni Zoltán könnyei mellé vagyok kénytelen helyezni, aki a Budapest XII. kerületében 75 évvel ezelőtt a nyilasok által lemészárolt 328 ártatlan, védtelen áldozatnak emléket állító hétfő esti rendezvényen mondott beszédet. Amely beszédben a sírástól elcsukló hangon ejtett szót a nyilasok közé állt, gyilkossá lett nagyapjáról, Pokorni Józsefről, a városmajori tömeggyilkosságok meghatározó alakjáról. Igen, jogosan meg lehet rendülni azon, hogy valaki őszintén szembenéz a múlttal és őszintén beszél is róla. Pokornit emberileg ezért tisztelet illeti, mert a Fideszben nagyjából egyedüliként beszél arról a holokauszt magyarországi történetével kapcsolatban, hogy a német megszállás nem mentség, maximum magyarázkodás. De valahogy mégsem értem, hogyan lehet közösséget vállalni azzal a Fidesszel, amelyben az ideológiai agymosás, a múlt és a jelen egyidejű átírása, a Horthy előtti főhajtás, a Wass Albert szoborállítás, Nagy Imre szobrának lebontása, történelmi szerepének széthazudása, az 56-os forradalom teljes meghamisítása vagy az indokolatlan, fröcsögő kommunistázás a mindennapok velejárója. Mindegy, nem kell nekem mindent érteni.

Ám mivel megint túl hosszúra nyúltam, és mert különben is rég levettem a kezemet Manfred Weber úrról, csak röviden arról, hogy újabban ők ott nem kérnek Orbán kioktatásából. Amely kioktatás úgy szólt, hogy a Néppártnak változnia kell, és ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy megtartsa tagjai között a Fideszt. Na most ha erre az a reakció, hogy egyrészt nem kérnek leckét Orbántól, másrészt még mindig az van, hogy figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások, akkor tényleg megette a fene az egészet. Mi a retek változhat meg pár nap alatt, ami 2010 óta változatlan? Vagyis változatlanul egyre szarabb. Még milyen fejleményekre tetszenek várni? Hogy majd a Fidesz kizárja magából a Néppártot? Akkor jó étvágyat kívánok hozzá! Köszönöm a figyelmet,  minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!