Szeptember 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hülyének is megéri

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,518,604 forint, még hiányzik 1,481,396 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A miniszterelnökök megállapodása alapján stratégiai szintre emelik Magyarország és Laosz együttműködését – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután laoszi kollégájával egyeztetett.

A kommunista vezetésű Laosz, Szijjártó Péter szerint egy olyan növekvő gazdasággal rendelkező ország, amellyel mindenképpen érdemes a lehető legszorosabbra fűzni a kapcsolatot. Ezt úgy kell érteni, hogy a magyar kormány milliárdokkal támogatja meg a kicsiny ország gazdaságát, miközben mi ezért cserébe körülbelül semmit nem kapunk. Épül viszont szennyvíztisztító hálózat az ország fővárosában, illetve lesz elektronikus személyigazolvány-rendszer is. Nézzünk egy pár konkrét kijelentést is Szijjártó Péter budapesti beszédéből:

Hangsúlyozta: a magyar külpolitika és külgazdasági stratégia sikerének bizonyítéka az, ami Laoszban történik, vagyis az, hogy „igenis lehet magyar vállalatokat külpiaci sikerekhez segíteni távoli térségekben is, csak a megfelelő gazdasági és diplomáciai eszköztárat kell használni”. 

Mint mondta, magyar cégek jelenleg három iparágban folytatnak beruházásokat az ázsiai országban: egy új nemzeti élelmiszerbiztonsági láncot alakítanak ki, a főváros teljes szennyvízhálózatát felújítják, valamint egy elektronikus személyigazolvány-rendszert dolgoznak ki és valósítanak meg. 

Megjegyezte: elkezdték a tárgyalásokat egy negyedik programról is, amely az egészségügyi beruházásokra fog fókuszálni. – MTI

Nem tudom, jelen pillanatban milyen a laoszi egészségügyi ellátás, de ha van eszük, inkább diplomatikusan visszautasítják ezt a nagyszerűnek tűnő lehetőséget. Szerintem maguktól is képesek lehetnek arra, hogy egy működésképtelen rendszert felépítsenek, ehhez nem kell a magyar kormány több milliárdos támogatása. Az alábbi ábrán látható, milyen nagyszerű is a gazdasági kapcsolat a két ország között:

Fotó: MTI

Tudja valaki, hogy ez nekünk miért is éri meg?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!