Január 31,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hülyék kedvéért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,929,651 forint, még hiányzik 1,070,349 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes szép napot! Én már tegnap csütörtököt mondtam, ennek ellenére ma még csak kedd van. Most is a fehérorosz események a legfontosabbak, úgy vélem, nem csak nekem. Európának is. Tegnap óta annyit lehet tudni, hogy gyakorlatilag leállt az ország, gyárak, bányák, olajfinomítók, tévétársaságok, színházak dolgozói léptek sztrájkba. Délelőtt Lukasenka kijelentette, hogy ő ugyan biztosan nem mond le és nem lesz új választás, csak halála esetén. Délután már ott tartott, hogy barkácsol egy új alkotmányt, azt a nép jól megszavazza és aztán ki lehet írni az új választásokat. Pedig az előző alkotmány is tökéletesen méretre szabott, nem tudni, mit sikerült kitalálni, amit még bele kellene passzintani az újba. Az sem kizárt, hogy egyszerűen időt akar nyerni a belarusz elnök – hiszen egy alkotmánymódosítás majd egy ezt követő népszavazás sokáig elhúzható -, hátha közben lenyugszanak a kedélyek. Ha maguktól nem nyugszanak le, majd ő lenyugtatja. Vagy a verőlegényei. Nem tudom, talán csak nekem szúrt szemet és talán tévedek, de az a sejtésem, hogy itt már nem nagyon győzhet Lukasenka. Nem azért, mert nem elég eszes – nem ismerem, úgyhogy ezt nem tudom megítélni -, hanem azért, mert nem vette észre, mi jelenti az igazi veszélyt a hatalmára. Pedig szabad szemmel is jól látható, kik fordultak ellene. Csak meg kell nézni, kik visznek virágot a tüntetésekre. Kik ölelik át a leengedett pajzs miatt a rohamrendőröket. Kik beszélnek a mikrofonba. Kik indultak ellene a választáson. Ez az ember talán már akkor elbukott, amikor bebörtönözte Szvjatlana Cihanouszkaja férjét, a legesélyesebbnek tartott ellenfelét. A nő férje helyére állt, és hetek alatt lett a fehérorosz ellenzék vezére. Az a gyanúm, Lukasenka a nőket bőszítette fel. Nem volt jó döntés.

Úgy néz ki, a magyar szélsőjobb legújabb vesszőparipája a szivárványos zászló. Leszedik hősiesen, megtapossák, elégetik. A mocsármédia ezen rugózik folyamatosan – holott éppen foglalkozhatnának a jövedelem nélkül maradt családok gondjaival is, ők biztosan többen vannak -, tornatanárból lett tévébemondók hőbörögnek a Facebookon. De olyan legalja, büdösbunkó módon, ahogy az arrafelé normálisnak számít. Az egyik ilyen médiabugyor egyenesen odáig jutott a kreténségben, hogy a Momentum a transzneműek szavazataira hajt. Ilyet épeszű ember helyből nem ír le. Nem tudom, hány transznemű ember él ebben az országban, de sok nem lehet. Ez nem túl gyakori születési adottság, néhány száz szavazat legfeljebb a múltkoriban körülajnározott Munkáspártnak jelenthet sokat, komolyabb pártoknak biztosan nem.

A hülyék kedvéért – akiknek vannak meleg barátaik, mert ezeknek mindig vannak ám, de kikérik maguknak a szivárványos zászlót, mert az pont szembe megy a hagyományos család fogalmával, ezért guuuusztustalan – néhány szó erről a lobogóról. A zászlót egy Gilbert Baker nevű ember készítette. Harvey Milk politikus, melegjogi aktivista halála után (őt egy konzervatív politikus lőtte le), lett igazán szimbólum. A zászló színeinek jelentése: piros-élet, narancs-gyógyulás, sárga-nap, zöld-természet, kék-harmónia, lila-lélek. A szivárványos zászló mindenhol az elfogadást jelképezi. Kivéve dicső országunkban, mert itt harci jelkép lett az idióták szemében. Amúgy a melegek, transszexuálisok sem akarnak mást, csak annyit, ami mindenkit alanyi jogon megillet. Normális életet, annyit, hogy megfoghassák a kedvesük kezét akár az utcán is, hogy nyugodtan élhessenek párkapcsolatban, ne kelljen szégyenkezniük, bujkálniuk. Én fel nem foghatom, a szélsőjobb miért csinál ebből politikai cirkuszt. Ők talán tudják, bár erős kétségeim vannak ebben az ügyben. Is. Rossz irányba megyünk. Most is.

Ideje ébredezni. Jó reggelt mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!