Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hazai termékek vásárlásához az kellene, hogy azok minősége megfelelő színvonalú legyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Soltész Miklós szerint minden eddiginél fontosabb a magyar termékek támogatása és vásárlása. Ez a kijelentés persze érthető, pláne a járvány miatt kialakult gazdasági visszaesés okán, azonban ehhez az kellett volna, hogy a kormány az utóbbi években a hazai kisvállalatokat és termelőket támogassa, ne pedig a földesurakat, oligarchákat és a multinacionális cégeket tömje ki. A hazai mezőgazdaság annak idején kiváló volt, ez az utóbbi évtizedekben megváltozott, méghozzá nem a jó irányba. Egykor híres hazai termékek tűntek el teljesen a boltok polcairól, miközben a termékek minősége is egyre csak romlott. Ez nem csak a multik hibája, hiszen ehhez az is kellett, hogy a hazai vállalkozások támogatása helyett az olcsóbb, de végső soron jöveldelmezőbb cégek irányába forduljon a kormányzat. Tehát a kijelentéssel egyet lehet érteni, azonban ehhez rendelkezni kellene az alapokkal.

A gazdaság újbóli megerősítése és a munkahelyek megőrzése érdekében minden eddiginél fontosabb a magyar termékek támogatása és vásárlása – jelentette ki az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Egerben.

Soltész Miklós a Katolikus Karitász egri központjában tett látogatásán hangsúlyozta: a hazai áruk vásárlásán és fogyasztásán sokak egzisztenciája múlik. A tét a munkahelyek megőrzése és újak teremtése mellett az, hogy az embereknek segélyek és támogatások helyett legyen lehetőségük dolgozni – tette hozzá, megjegyezve: “a legjobb karitatív tevékenység mindig az, ha munkát tudunk adni valakinek.”

Az új koronavírus visszaszorítását célzó óvintézkedések módosítása kapcsán az államtitkár figyelmeztetett: az a vidéki emberek számára enyhítést jelent ugyan, ám “a hegyről mindig veszélyesebb lejutni, mint elérni a csúcsot”. A szigorú szabályok lazítására szükség van, de az egyúttal nagy csábítást is jelent, ezért még jobban oda kell figyelnünk egymásra, mert a járványnak még nincs vége, az hosszú ideig része lesz mindennapjainknak – mondta. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!