Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hajléktalanság betiltása már az odafigyelés jele?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Simicskó István – aki meglepő módon a háttérbe szorult az elmúlt időszakban – a Magyar Vöröskereszt XI. kerületi kirendeltségében tett látogatást a mai napon, ahol sajtót tájékoztatott, kiosztott egy adag tisztítószert, majd tovább indult. Utóbbit a Vöröskereszt kérésére vitte, ami meglepő azután, hogy ők az ország egyik, ha nem legjelentősebb segélyszervezete. De ezen lendüljünk is túl, hiszen Simicskó mondott egy pár érdekes dolgot a propagandamédiának nyilatkozva.

Ilyen volt péládul az, hogy elmondta: nagyon fontos, hogy “igyekezzünk segíteni” a bajba jutott embereken, és ezért erősíteni kell az egymásra való odafigyelést. Ezek után már csak az érdekelne, hogy a hajléktalanság betiltása, vagy a civil szervezetek ellehetetlenítése jelenti ezt a segítségnyújtást a kormány részéről? Mert hogy rosszabb lett a helyzet ezen a területen az országban, az egészen biztos. De lássuk mi mást mondott még a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos:

Az önkéntes munka és a közösség szolgálatának fontosságát hangsúlyozta a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos a Magyar Vöröskereszt XI. kerületi kirendeltségébe tett látogatásakor csütörtökön.

Simicskó István, aki Újbuda országgyűlési képviselője is, a közmédiának nyilatkozva elmondta: “mindannyian tudjuk, hogy rohanó világban élünk, nincs idő egymásra és nagyon sokan csak a virtuális világból alkotnak valamilyen valóságközeli képet”.

Nagyon fontos, hogy “igyekezzünk segíteni” a bajba jutott embereken, és ezért erősíteni kell az egymásra való odafigyelést – jelentette ki, megjegyezve, hogy ez a küldetése a vöröskeresztnek is. A KDNP-s politikus hangsúlyozta: az önkéntes munka, az önkéntesség elve nagyon fontos érték; a közösség szolgálatáról szóló értékrendet a gyermekeknek is át kell adni. Simicskó István kiemelte: a vöröskereszt 1881 óta segíti az embereket, ezt a tevékenységet meg kell becsülni és értékelni kell. A politikus a Magyar Vöröskereszt kérésének eleget téve a kerületi kirendeltségre tisztítószereket vitt.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!