Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gyávaság, a sunyiság, a szervilizmus kitűnő táptalaja a rombolásnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs, békés jó reggelt kívánok mindenkinek! Mostanában nem a legjobb köreimet futom, de igyekszem feldobni a csütörtök reggelüket. Már erőteljesen csütörtök van, illendő is volna. Ha mégsem járok sikerrel, akkor arról kizárólag én tehetek, nem az alagútásó migránsok, nem a hazáját áruló Soros, és Brüsszel sem. Sőtpláne: az ezeréves dicső múlt meg az Aranybulla sem hivatkozási alap. Semmire.

Arra főleg nem, hogy Szájer József kollégiumi lábszagtárs és bandája szétverték a jogállamot. Tudom, hogy Szájerrel kezdeni a napot, nem vall jó humorérzékre, de testületileg sokkot kaptunk tegnap az 1222-es Aranybullával tarkított sufnijogász eszmefuttatásától, amit a fideszes Nemzeti Közszolgálati Egyetemen volt szíves előadni, úgyhogy nem tehetek róla. Nem nagyon van cizellálnivaló az alaptörvény ájpedes atyjának mondanivalóján, nem bonyolította túl a dolgot: minket senki ne oktasson jogállamiságból, akinek nem volt Aranybullája 1222-ben, pláne ne olyan országok, amelyeknek a lelkén politikai foglyok is száradnak (Dánia, Spanyolország), a Fideszt pedig fennállása óta mindig csak támadják, de ők sose adják fel, mert különben is ők a világon a szabadság utolsó bástyái. Spanyolország budapesti nagykövetének is megtetszett Szájer ámokfutása, de nem az Aranybullás mártírkodás, hanem a politikai foglyos bullshit miatt, úgyhogy elmagyarázta a jogászok gyöngyének:

egyetlen katalán politikust sem fogtak perbe politikai meggyőződés miatt, sokkal inkább a spanyol Büntetőtörvénykönyv passzusaiba ütköző olyan tetteik miatt indult eljárás némelyikükkel szemben, mint zendülés vagy közpénzekkel való visszaélés. Vagyis politikai foglyokról beszélni a spanyol jogi valóság nagy mértékű eltorzítása.

Szájer szerintem pontosan tudja, hogy amit beszél, retek hazugság, de nem tehet mást, mint retek hazugságokat beszélni. Engem mondjuk nem zavarna, ha az ilyen penetráns megszólalásokkal csak magát égetné, de eléggé evidens, hogy nem a spanyol nagykövet volt szíves ilyen silány emberanyagot a nyakába szavazni. Amelyik mások besározási kísérletével próbál meg tisztességesnek látszani. Mert neki már 1222-ben volt Aranybullája.

Mondjuk az a jogállam tényleg nem szorul megvédésre, és ha igen, valóban már csak az Aranybullára való hivatkozás lehet érv a létezése mellett, ahol törvényeket fércelgetnek azért, hogy a rezsim üdvöskéjéből helyettes államtitkár lehessen akkor is, ha nem rendelkezik az ehhez szükséges papírfecnivel. Ja, és leszarom, hogy ki az apukája neki, abban meg már rég nincs okom kételkedni, hogy a Fideszben fél év amerikai hakni után bárkiből lehet bármi. Anélkül is lehet. És ha nem lehetne esetleg, akkor megoldják. Aki kétharmaddal nem képes egyik napról a másikra megerőszakolni ehhez a törvényeket, az csukja be a boltot, nem?

Ehhez képest van most az, hogy Káder János és kismillió független állami intézményvezető illetményének megduplázása/megtriplázása mellett a Fidesz az államfő házastársának és gyerekének is pluszjuttatásokat állapítanak meg (titkárság, saját célú gépkocsi használat, külföldi utazás esetén napidíj, költségtérítés, kíséret, miegymás). Természetesen nem csak a hivatalban lévő kesztyűbáb és famíliája részesül még nagyobb közpénzmegbecsülésben, hanem az elődeinek is csurran a jóból, példának okáért eddigi kétfős titkárságukat három fősre bővíthetik, költségtérítés, esetenként özvegyi ellátás. Nem vagyok irigy különben, csak nem tudom, hogy mikor lesz elég. Hogy mikor lesz az a pillanat, amikor a rongyrázás és a holdudvar kitömése érdekében már nem húzzák le a következő réteg bőrt az alattvalókról. Amikor már nem minden izzadságszagú vergődésük arra irányul, hogy etessék a sleppet, mert hátha egyszer még szükség lesz Áder kölykeire is.

Közben meg teljesen világos, hogy ez a kérdés, amit már sokszor feltettünk, és semmire nem jutottunk vele, meglehetősen félrevezető. Mert egyesek kifejezetten szeretik, ha szopatják őket, megalázzák őket, és még egy réteg bőrt lehúznak róluk. Tegnap reggel hülye fejemmel őszintén felháborodtam azon, hogy egy budapesti kórház, vagyis nem egy Afganisztán-Alsón, nem Ghána-Felsőn fekvő kórház arra kényszerül, hogy karácsonyi adományok formájában szerezzen be olyan, a napi betegellátáshoz szükséges eszközöket, mint lázmérő, vécédeszka vagy vérnyomásmérő. Hát be kell látnom, kár volt a János Kórházzal együttérezni. A János Kórház ugyanis nem szorul rá semmiféle együttérzésre. Az intézmény egyrészt törölte az egészen részletes és ránézésre is elborzasztó kívánságlistáját, majd a világhírű fideszes propagandát is megszégyenítő sértettséggel megmagyarázta, hogy amit látunk, az nincs. Helyesbítettek a drágák.

A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira. (…) Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jószándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi.

Ha csak annyit kérdeznék, hogy tisztelt elvtársak a sunyiságban, aztán mégis mihez képest ellenzéki sajtóról lamentálnak, az is elég szomorú lenne. A János Kórházhoz képest ellenzéki sajtó? Vagy mihez képest? Szóval a listát összeállítók voltak annyira hülyék, hogy lázmérőt kértek a gyerekosztályra, miközben van lázmérő? Fertőtlenítőt kértek, pedig van fertőtlenítő? Tévedésből? Negatív kampány? Csak nem leszóltak a Párt központjából, hogy nem kéne teregetni a szennyest, mert baj lesz? A János Kórház tévedésből gyűjt adományokat, aki meg hírt ad róla, az a visszájára fordítja a nemes akciót és ellenzéki sajtó? Ha annyira nemes volt az akció, miért nem számolt be róla a kormánypárt sakálmédiája? Hát hiszen nem az lett volna a lényeg, hogy minél többekhez eljusson a hír? Most akkor szükség van ezekre, vagy nincs szükség? És ha szükség van rájuk, akkor miért kell utólag kihátrálni a dologból? Nagyon szomorú ez. Ja, és az ellenzék rombolja az emberek egészségügybe vetett hitét, nem a kóros alulfinanszírozás, a dilettantizmus és a mindenbe beleszarás.

És ezért fogják szétverni a színházakat is, miközben azt hazudják, hogy á, dehogy. Ezért fogják kinyírni a független színházakat, ezért borítanak meg mindent, mert a gyávaság, a sunyiság és a szervilizmus kitűnő táptalaja a rombolásnak. Ezért fogják például miniszteri jóváhagyáshoz kötni (hajrá, Kásler) azokat a színházigazgatói kinevezéseket, amelyekről jelenleg fenntartóként a főváros dönt. Közben azt hazudják, hogy á, dehogy, aztán megcsinálják. Jönnek a megveszekedett orbánisták és megideologizálják, hogy miért kell szétverni azt, ami működik, de nem elég nemzeti, nem elég fideszes, basszuk szét, hátha akkor majd nagyobb kereslet lesz a nemzeti hagymázra. Mivel soha a büdös életben nem fogják megnyerni a kultúrharcukat, mert tehetségtelenek hozzá, hát majd alakítják a kultúrafinanszírozás teljes rendszerét,  és remélik, hogy a globalizációt legyőzik, és építhetik a fideszes nemzeti identitásukat. Saját maguknak. Egy aprósággal viszont nem számoltak: ezek akkor se lesznek boldogok, ha már mindent kinyírtak. Beköltözhet a fényességes abba a parlamenti szobába, ahonnan kivágták a sajtót, lehet 100 milliós medencés nyaralója a képviselőfeleségnek a Balatonnál, a becstelenség soha nem boldogít. Szerintem nem.

Majd holnap reggel újra próbálkozom a derűvel, ma nem jött össze. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!